Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
FBetti
2021-06-02 12:07:29

Roxi,
remélem mindent rendben talál a dokinő. Majd írj, hogy mit látott!
FBetti
2021-06-02 12:05:56

Dettuska,
szerintem az még simán jó lehet. Drukkolok! :-))
Roxi22
2021-06-02 11:58:07

Sziasztok lányok!
Sok minden történt mióta nem voltam, valamiért nem jöttek az email értesítések.
Betti örülök hogy haladtok a vizsgálatokkal és teljesen igazad van,sajnos sokszor olyan helyre születik a baba ahol nem is akarták.
Remélem mindenki jól van, és a babák is :)
Én ma este megyek a dr.nohoz.
Tegnap éjjel arra keltem hogy begorcsoltem,de olyan erősen...azt hittem már baj lesz,aztán 2 órán keresztül szenvedtem valami féle bélgorcsom volt.Mostanra kezd elmúlni remélem nem igazán lesz több ilyen mert nagyon megijedtem.
Majd megírom mi volt a vizsgálaton.
Dettuska
2021-06-02 11:27:43

Sokat tanultam erről a hőmérős módszerről angolul, szóval ha bármi segítség kell, akkor igyekszem magyarázni, segíteni :D

Hát pont körbelőttük.. az első és az utolsó "zöld napon" voltunk együtt.. ami bosszant, hogy még 30.-án még gondoltam is rá, hogy na majd este bújjunk össze, mert stimmel a nyák is.. de olyan fáradtak voltunk, hogy mondom ahh mindegy, főleg mivel a doki is mondta, hogy nem lesz ovum, abban voltam, hogy biztos csak magas az ösztrogén szintem és az szórakozik velem.. hát másnap reggel már megbántam, hogy nem a testemnek hittem elsőkörben... :D
FBetti
2021-06-02 11:14:51

Dettuska,
köszi, jó hogy leírtad ezt, mert ezt még nem olvastam, ezt a 6 napos dolgot.
Megint okosabb lettem. :-)
Szépen fent van a hőd, reméljük, hogy ott is marad. :-) (Sikerült jó időben együtt lennetek, annak ellenére, hogy gondolom nem számítottál ovulációra a doki kijelentése miatt?)
Ahhoz képest, hogy a doki azt mondta, hogy most nem lesz ovuláció, bizony minden azt mutatja, hogy megvolt. :-))
Dettuska
2021-06-02 10:18:26

FBetti! :)
Egyrészt nagyon átérzem ezt a dühösséget, hogy másnak könnyen összejön, főleg mikor látom, hogy nem is jó helyre, vagy nem is akarták stb. ..
Másrészt szerintem jól gondolod, ugye az ovu teszt az LH csúcsot mutatja és rá általában 2-3 napra szokott ovuláció lenni, legalábbis minden ilyen ovu tesztes leírásban ezt szoktam látni :) A saját tested mindig felülírja a többi szabályt amúgy :) Illetve van ugye az a hőmérős szabály is, hogy a magashőnek az előtte lévő 6 testhődnél kell magasabbnak lennie, így a mai az első magasod :) (Erre jönnek rá ilyen kivétel szabályok, hogy ha csak egy kiugró hő van abban a 6 napban akkor figyelmen kívül lehet hagyni és az előtte lévő napot számolni hatodiknak stb.. :D Ez alapján a tegnap lehet még ugye az első magasod! ) Remélem érthetően írtam le a mondandómat :D

Nekem is már fixen ovum volt, ma még feljebb kúszott a hőm, hála az égnek, maradjon is ott jó sokági.. :D
FBetti
2021-06-02 08:27:00

Egyébként így állok most.
Vasárnap volt pozitív az ovutesztem, viszont csak két napra rá tapasztaltam az áttetsző nyúlós nyákot, azaz tegnap, úgyhogy lehet, hogy csak tegnap volt ovum. Mit gondoltok, jól gondolom?
FBetti
2021-06-02 08:22:41

Most megint az dühít, hogy sokaknak tényleg csak úgy "véletlen" összejön, sokan meg sem tartják, akik meg tervezik és szeretnének, azoknak sokszor sokat kell várni a babára. És ezt ugye olyan igazságtalanságnak érzi az ember.
Tudom, hogy minden okkal történik és gondolkodtam rajta, hogy miért is lehet ez így. Talán találtam is rá választ, de mégis olyan nehéz türelmesnek lenni.
FBetti
2021-06-02 08:18:03

Igen, a SOTE-n csinálják a vizsgálatokat az átjárhatóságit kivéve, mert azt mondta a doktornő, hogy náluk csak röntgenes van és azt nem ajánlja, UH-osra magánba kell menni, a Hattyú Medicinát ajánlotta. Immunrendszerrel kapcsolatos plusz vizsgálatokat nem említett, most azokat csináltatom, amiket összeírt a papírra.
Remélem, hogy nálunk mindent rendben találnak majd és nem lesznek külön akadályok.
Andi198729
2021-06-02 07:55:49

FBetti, akkor haladtok a vizsgálatokkal. A Sote-n csinálják a vizsgálatokat, és a doktornő fogja csinálni az átjárhatóságit? Nem tudom, javasolták-e, de érdemes megcsináltatni a trombózispanelt, és az Nk ölősejt vizsgálatot. Ez utóbbit csak magánban csinálják, és elég drága, de fontos azt is tudni, hogy az immunrendszer nem áll-e útjában a babának. Annyi minden lehet az a akadálya, és mire mindent kivizsgáltat az ember, rengeteg idő, meg pénz. Spermavizsgálatból is van még a sima spermatogramon kívül pl. a ROS, és a DNS fragmentáció, ez a sperma töredezettségét vizsgálja, akikkel tavaly májusban együtt lombikoztam, náluk a férjének sajnos ilyen problémája van, és hiába termékenyültek meg a petesejtek, de nem tudtak megtapadni, mert ha nagyfokú a töredezettség, sajnos nem lesznek életképes embriók. Az intézményben ezt sztem pontosan tudták, és azért ültették be gyorsan őket 2 naposan, mert nem élték volna túl az 5 napot, és akkor a beültetésért nem járt volna pénz. Sajnálom őket, mert már vagy 5X lombikoztak, sikertelenül, és mindegyiket ott abban a magán intézetben. Lehet hogy rajtuk egy donorsperma segítene, csak az meg olyan rossz lenne a feleségnek, hogy nem a férjével közös gyereket vállalná.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!