Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Btiti akkor megy a drukk továbbra is, hogy ne legyen semmi baj addig amig eljutsz rendes dokihoz.
Hihetetlen hogy a mai világban van ilyen :(
Smagi
2018-08-25 15:08:31
Jashmine, azóta nem voltam kontrollon, ez a második hónap, hogy szedem de remélhetőleg szépen csökkent tovább. :) én is vékony vagyok amúgy, nem igazán tudok hízni, bár nincs alulműködésem de a hízás hiánya nem feltétlenül jelenti azt, hogy nincs gond a pajzsmirigyeddel. A Letrox rendbe fogja tenni. Nekem is a TSH nem volt ideális a babához, a t3, t4, Anti-TPO teljesen jó volt.
A gyógyszernek meg semmilyen mellékhatása nem jelentkezett nálam! Remélem Nálad sem fog!! :)
Jashmine
2018-08-25 15:06:23
Lion: Cukorbeteg nallunk a csaladba sose volt.Am nem vagyok oda az edessegert.Meg a.tortat se nagyon szeretem ill. a sutemenyeket se.Max a tejszinhabosat vagy a turosat.1 tabla csokit is egy hetig eszek
Btiti
2018-08-25 15:02:36
Hát lányok... Akármennyire is haragudtam eddig a Magyar egészségügyi ellátásra, azt visszaszívom. Otthon legalább VAN ellátás meg orvos meg készülék. Itt ebben a kinti kórházban egy megveszekedett hüvelyi ultrahang sincs. Hasi ultrahanggal próbàlkoztak, nem találtak semmit... Nem tudnak segíteni, ha elment akkor elment. Itt a nõk majd csak 10-12 hetesen mennek orvoshoz elõször.
Na már csak egy hét és haza utazok, remélem addig nem történik semmi komplikáció.
Lion86
2018-08-25 14:48:23
Jashmine, sajnos ahogy sok doki is megengedi egyébként magának a ránézésre diagnosztizálást, pedig nem mindig a tipikus tünetek jelentkeznek, ugyanúgy nálad is a magas TSH miatt valószínű az alulműködés. A PCOS sztereotípiája is a szőrös, szakállas, elhízott, pattanásos nő, nahát én egyik sem vagy, mégis PCOS-em van, sőt kórosan sovány vagyok. Simán lehet, hogy nem a tipikus tünetekkel jelentkezik nálad az alulműködés. Azért 3 pontos inzulinos vércukortehelésre kíváncsi lennék nálad (azt hiszem azt TB-re nem csinálnak, csak magánban).
Jashmine
2018-08-25 14:36:07
Smagi: neked ez hogy alakult a tovabbiakba?
Jashmine
2018-08-25 14:34:34
Melyna: Azt.mondod 2 honap alatt sikerult lentebb huzni 2re.Az jó am :)
Es mit mondtak? Szedned kell tovabbra is? Vagy ha beáll azután már ugy marad? Vagy jarni kell vissza mindig labor vizsgalatokra ellenorzesre?
Jashmine
2018-08-25 14:05:21
A pajzsmirigy alulműködéa nekem azért furcsa, mert nem hizok.Inkabb fogyni tudok jobban barmennyit is eszek. 1 evvel ezeott megkerestem a papirt a belgyogyasz azt irta ra strumma.De 1 ev alatt sokminden valtozhat ez tény.Eddig jodozott soval foztunk mert nem volt mas a boltba.Most par honapja mar vettunk simat. Mindenesetre addig nem szedem a gyogyszert amig a kiegeszito vizsgalat nincs meg.
Akihez voltam endokrinologus, ot idopont keresnel ajanlottak.Kozepkoru nő.
A nogyogyasz ez egyik felvallrol vett..joforman bunko volt.Remelem nyiregyen kifogok valami normalisat...A magan orvos draga...aztan ha tobbszor kellene menni azt en nem birnam kifizetni.Pedig jo lenne.
A multivitaminba van jod tartalom.Ideiglenesen az marad, mig nem.tudok.tobbet. Megirom mire jutok.
Örülök, hogy ebben a csoportan ilyen segítőkész emberek vannak :)
Jelenlegi gorbem: ( ugy erzem ebből megint 23 napos ciklus lesz)
Az utrogestant azt megprobalom szedni azert amint ott tartok.
Lion86
2018-08-25 13:45:55
Smagi, az nagyon jó, ha meg tudsz bízni az orvosodban, szerencsére vannak hozzáértők is. Nekem az a bajom, hogy nem ismerték be, hogy nem tudják mi az oka a panaszaimnak, a legrosszabb pedig a "biztos pszichoszomatikus" volt. És azért is mondtam, mert Jashmine is panaszkodott a náluk lévő orvosokra.
Jashmine, azért a nőgyógyász jobb, ha nem szól bele a pajzsmirigy dologba, ha nem ért hozzá.
Van több cikk is a jóddal kapcsolatban, pl. ez:
"Nem mindig jó, ha jódot szed a pajzsmirigybeteg
A pajzsmirigy alulműködés és a jódhiány kapcsolatával sokan tisztában vannak, hiszen a jód kulcsfontosságú anyag a szerv hormontermeléséhez, hiszen azok alkotórésze. Ebből következik, hogy ha valakinél pajzsmirigy alulműködést diagnosztizálnak- vagyis ha túl kevés pajzsmirigyhormon termelődik-, akkor plusz jód bevitelére van szükség. Azonban nagyon fontos, hogy ez nem minden esetben van így, ugyanis előfordulhat olyan hipothyreosis (pajzsmirigy alulműködés), amikor az extra jód csak ront a beteg állapotán. Ilyen zavar a – pajzsmirigy túlműködésen kívül- az autoimmun Hashimoto betegség, az autoimmun pajzsmirigygyulladás, mivel a plusz jódbevitel hatására a gyulladás is fokozódhat, és ez az téves reakciót súlyosbíthatja! Ezen kórforma esetén részletes endokrinológiai kivizsgálás tisztázhatja a jódpótlás pro és kontráját."
Smagi
2018-08-25 13:38:34
Lion, olvastam a történeted és elhiszem, hogy így, hogy csalódtál jó pár orvos van, már úgy érzed sosem lehet tudni. Én is csak bizom benne, hogy jó orvosom van (eddig eléggé úgy tűnik) és tudja mit csinál. Hisz ha nem hinnék neki akkor magamat bosszantanám, hogy akkor most mi van :)
Remélem senkinek nem kell csalódnia egy orvosban és diagnózisban sem már itt!!
Hihetetlen hogy a mai világban van ilyen :(