Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Roxi22
2021-07-12 21:38:12

Sziasztok!
Ma voltam a 12 heti UHn.
Már 6 cm majdnem a kicsikém ❤️A méretei alapján minden rendben, remélem a vérvétel is jó dolgokat mutat majd.
Nálam viszont az egyik petefészekben találtak egy 2 cmes cisztát.Nem mondott rá semmit a szonografus de feljegyezte a papírra.
Egyenlőre nem tudni ki lakik a pocakban,de majd kiderül :)
Legkésőbb januárban :D
Lényeg hogy rendben legyen.
FBetti
2021-07-11 16:37:50

Dorottya, nekem a többi hormont a 3. ciklusnapon néztek, 21. napon a progeszteront nézték megint, de a többit már nem nézték újra.
Elég cikk-cakkos neked is ez a hónap ( nekem is volt ilyen hónapom). Nem igazán látszik belőle, h volt ovu.
Dorottya88
2021-07-11 12:01:20

Szerencsére sikerült bejelentkezni vérvételre keddre. Az még épp belefér, bár nem vagyok 100%os(mivel nem teszteltem), hogy pont akkor volt ovum, mint amikor éreztem. Mindegy is, valami lesz. 19-re van időpontom a dokihoz, de az is lehet, addig megjön. Vagy remélem nem jön meg. Szeretnék tényleg túl lenni, legalább ezeken a vizsgálatokon, hogy tudjuk, mi a helyzet.
Szerintetek érdemes a progeszteronon kívül az Lh-t, Fsh-t, ösztradiolt, illetve prolaktint is nézetni? Sok helyen csak az van, hogy progeszteront néznek. Én szeretném, hogy biztosan meglegyen.
Amugy itt tartok, 2 naponta rakja az ovumat különböző napokra :-)
FBetti
2021-07-09 10:29:01

Sziasztok!
Dorottya, szerintem mindenképpen. Az alapvizsgálatok része a 3. és 21. napi vérvétel. Azonos ciklusból kell.
Npalmer
2021-07-09 09:27:14

Kedves Dorottya! Idézek egy oldalról (https://www.babalesz.hu/cikkek/21-napi-vervetel-a-progeszteronszint-meresere-idealis-ertekek-tudnivalok/), mert engem is foglalkoztat a téma, hogy mikor lenne jó a második vérvétel, ha nekem a 20./21. napon van ovum.
A 21. napon történő vérvétel célja a szervezetben lévő progeszteron hormon szintjének megállapítása. A progeszteron vizsgálatot azért szokás a 21. napon végezni, mert a menstruációs ciklus 21. napja ideális esetben az ovuláció után egy héttel van. 7 nappal az ovuláció után a progeszteron szintjének elég magasnak kell lennie ahhoz, hogy jelezze, megtörtént-e az ovuláció, mikor történt meg, és elegendően magas-e a progeszteron szintje ahhoz, hogy a hormon elláthassa feladatát. A „21. nap” nincs kőbe vésve, mert a 28 napostól eltérő ciklus esetén a vizsgálat napját a ciklus hosszának megfelelően kell meghatározni.
Dorottya88
2021-07-08 21:50:25

Sziasztok. Szerintetek érdemes lenne elmennem egy 21.napi hormon vérvételre is? Dokim nem küldött, saját iniciatívából mennék. Viszont sehova nem tudok már időpontot kérni, napok óta próbálkozom. Vasárnap lenne a 21.nap,keddig még beleférne. Vagy esetleg a szerda is, 24.nap?
Roxi22
2021-07-06 18:14:06

Andi igen rohan az idő,mintha te is most lettél volna félidőnel és már azóta is eltelt 6 hét.
Hétfőn megyek genetikaira,de most lassan mennek a napok.Izgulok már.
Betti a rosszullétek még jelen vannak általában a nagy melegben erősödik fel,de van már egy-egy olyan napom hogy nyugi van.bar elenyésző számban.
De majdcsak elmúlik.
FBetti
2021-07-06 16:50:25

Roxi, túl vagy már a rosszulléteken?
Andi198729
2021-07-06 15:08:00

Roxi, köszönjük szépen, jól vagyunk, most vagyok 26 hetes.múlthéten vegre befejezhettem az Augmentin kúrát, remélem többet nem kell semmiféle antibiotikum, és nem kapok el húgyúti fertőzést. A mai vizeletminta a védőnőnél baktérium mentes volt, és a 24.heti nagylaboron is, ugyh.nagy valószinűséggel az augmentin kiirtotta az enterococcust. És ti jól vagytok? Jövőhéten ti is mentek az 1.genetikaira, hogy röpül az idő.az ember szinte alighogy pozit tesztel, máris eljön az 1.genetikai napja.
Roxi22
2021-07-06 14:28:35

Sziasztok!
Az én ismerőseim közt is van ilyen aki kb.csak kipottyantotta a gyerekeket és leadta anyukájának.
Nem is értem tényleg az ilyet és hasonlókat.Elszomorito.
Továbbra is nagyon szorítok nektek ,hogy sikerüljön a baba, nálatok igazán jó helyük lesz ! Kitartást Nektek!
Andi ti hogy vagytok?

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!