Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Npalmer
2021-07-18 08:23:08

Sziasztok! Hát nem igazán ment feljebb a hőm, és most behúzta a 12. napra az ovut. Fogalmam sincs, mikor lehetett így, hogy a teszt meg a 17. napon lett pozitív. És eddig mindig felment 37ig is.
Dorottya88
2021-07-16 22:59:50

Andi, igen műtötték. Akkor szüneteltetve lett a baba program, mert nem tudott volna nőni a magzat, kilökte volna a myoma. Elvileg nem tért vissza.
Natus, remélem nagy gondot nekem sem fog okozni. Találok egy jó endokrinológust, a cukrom miatt is érdemes. Csak előbb, ha hétfőn tudok menni dokihoz, akkor meglátjuk, ő mit mond.
Natus
2021-07-16 22:30:40

Dorottya:
Nekem legalább 5 éve van magas prolaktin szintem, de ki tudja mióta...csak akkor vizsgálták ki először. Kiderült az agyalapi mirigyemben a mikroadenoma, ami jóindulatu daganat egy sellaMR segítségével. Mérete az éves szűrések alapján nem változik, de nem is nő ami szerencsés.
Így is van egy gyönyörű lassan 3 évesem és egy 19 hetes baba a pocakomban. Ehhez egy jó endokrinológus segítsége kellett, aki gyógyszert javasolt rá.
Minden rendben lesz!
FBetti
2021-07-16 16:49:04

Nekem sem csak ovukor van egy-két szúrkálás, hanem már napokkal előtte és utána is szokott még pár napig. Tojásfehérjés nyákot sem tapasztalok minden hónapban. A hő sem mindig egyértelmű. Szóval sokszor én is csak találgatok. Ovuteszttel kicsit könnyebb, de az sem mindig egyértelmű. A múlt hónapban pl nem mutatott ovut, pedig megemelkedett a hőm a ciklus masodik felében. Most pl 6-7-8. napokon volt tojásfehérjés nyák, ovuteszt negatív volt, igaz ezen napok előtt nem csináltam, csak a nyákos napokon. Nem tudom, h mi volt ez, meglátjuk, h most félidőben mi lesz.
Andi198729
2021-07-16 16:33:27

Dorottya, neked mi lett a miómàval? Neked is műtötték laparoszkóppal? És nem tért neked sem vissza ugye?
Dorottya88
2021-07-16 15:27:02

Npalmer, nekem (gondolom, amikor kiszabadul) van egy kB 1,5 órás elég kellemetlen érzés. Húzódik, fáj, de nem olyan, mint a menstruációm kezdetekor vagy pl mikor még myomám volt. Ez a fájás után az addigi víz szerű nyák kezd krémessé válni. Úgyhogy én kB innen tudom, hogy mikor van. De ugye ez már nem a teljesen jó időpont, mert "az ideális, tankönyvi" az előtte lévő este, hogy a spermiumok legyenek készenlétben. Na de ideális eset csak tankönyvben van, ezt azért számtalan eset bizonyítja.
Andi198729
2021-07-16 14:42:37

Dorottya,én amikor spontàn próbàlkoztunk nem mindig tapasztaltam azt az egyértelmű tojàsfehérjés nyàkot, v.miféle nyàk volt, de nem mindig volt egyértelmű, szóval nekem az ovuteszt, hő és a nyàk szinte sosem volt összhangban így igazàból sosem tudtam pontosan mikor is van ovum. De nekünk nem ezen múlt hogy spontàn màsodszorra nem jött össze hanem az akadàlyok a hàttérben.valamilyen szinten nem is bàntam a lombikot, így nem kellett azon filóznom,hogy jókor voltunk- e együtt elcsíptük- e az ovut, sikerült- e a spermàknak eljutniuk a petesejthez, megtermékenyült- e, lombiknàl a megtermékenyülés biztos volt, ott màr csak minden azon múlott beàgyazódik- e, és ettől nagyon tartottam, mert minden azon àll vagy bukik.
Npalmer
2021-07-16 13:41:14

Egyébként ti (a nyákot és a hőt - ha úgy alakul - leszámítva) miből tudjátok biztosan, hogy megtörtént az ovu? Nekem eddig mindkét hónapban, amikor ovuteszteltem, a 17. napon lett pozitív és kb. a 15. naptól érzem azt, hogy a jobb petefészkem szurkál. Szóval nem egyetlen egy nagy szúrást érzek, hanem több kicsit napokig, talán addig is eltart, amíg megjön a következő havi vérzésem. Tegnap, a 21. napon pl. nagyon éreztem a petefészkeim, többször is azon kaptam magam, hogy ott van a kezem és masszírozom. Ezenkívül néha a mellemben érzek egy-két szúrást, de ez elég ritka.
Npalmer
2021-07-16 13:06:55

Dorottya, szerintem a progeszteron szintből biztosan látniuk kell. Annak az emelkedése okozza a hőmérséklet megemelkedését is.
Dorottya88
2021-07-16 12:55:08

Npalmer, én kedden voltam ezen a 21.napi vérvételen. Milyen értéket kell nézni, hogy tudjuk, megtörtént az ovu? Progit, ösztradiolt és prolaktint néztek nekem.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!