Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Andi198729
2019-02-04 19:13:58

Szia Józsa, az nagyon jó hogy pozitív vagy :) Sokat számít, én nagyon parás vagyok, és mikor ez a mióma dolog függőben volt, teljesen ráparáztam. Az enyém 4 mm-es volt anno. Majd gondolom a dokik fognak dönteni mi legyen vele, én is főorvosi konzultáción voltam anno, és ott döntöttek mi legyen. De mondom nekem az is nagyban közrejátszott, hogy a göb elhalt ahogy visszaállt a ciklusom, a progi kinyírta, és így fennállt a vérmérgezés veszélye, ugye sajnos távozni nem tudott magától, így le kellett szedni. Akkor mégiscsak van tünet, ami arra utal, hogy ösztrogéndominanciád van, és progihiányod, a mensi előtti pecsételés. Az tipikus tünet.

Az önvizsgálattal kapcsolatban, én is fürdésnél szoktam nézni, de nem állandóan, 1-2 X. Még nem kaptam soha fertőzést.
Lion86
2019-02-04 19:03:24

Egyébként érdekesen állok, az ovuteszt már majdnem pozitív volt ma, most csinálok majd még egyet. Ilyen korán még nem volt ovum. És nem is utalt rá különösebben semmi, méhnyak középen, közepesen kemény, nyák vizes-krémes. Szúrkálás sincs, csak a napokban feszült kicsit a méhem.
Lion86
2019-02-04 19:00:09

Jozsa, én 1 éve vizsgálom magam és soha semmi baj nem volt. Rövidek általában a körmeim és és alapos melegvizes szappanos kézmosás éppen elég.
Csak úgy mellékesen megjegyzem, bár ez nem pontosan idevág, de pl. kutatások szerint egy átlag WC csészében kevesebb a kórokozó, mint a villanykapcsolón, klilncsen vagy billentyűzeten. Ennek az az oka, hogy már egy alap vizes öblítés is jelentősen csökkenti a kórokozók számát, mivel az átlagember nem törölgeti minden használat után a kapcsolót stb-t, így ott hamarabb szaporodik el bármi is.
Nashua34
2019-02-04 17:46:35

Jozsa: én eddig semmit sem kaptam el ha vizsgáltam a méhszájt. A nyák meg pisiléskor is látszik, szóval nem kell mindig nyúlkálni :) plusz szex utáni napon nem is érdemes, mert a nyák milyenségét befolyásolja. Amiket anno Erikasz megosztott, ahol képeken lehet látni, nekem az segített, de kellett pár hét mire egyáltalán megtaláltam mit keressek :) A tisztaság nagyon fontos, ezért zuhanyzás után szoktam vizsgálódni, es utána még egyszer mosakszom.
Padlizsan:szerintem semmi baj nincs a görbéddel, bár az tényleg gyanús, hogy meg fog jönni. De persze soha semmi nincs kőbe vésve!
Jozsa85
2019-02-04 17:04:16

Szia Andi!
Kedves hogy irtal.Az enyem meg csak 5mm-es, nem hiszem hogy hozza akarnak meg nyulni.Sztem inkabb vmilyen hormon tamogatas lesz ennek a vege.A mensimmel nincs gond.Szepen idore megjon mindig, viszont 4 nappal elotte mar pecsetelek.Meg akkor is ha a hogorben ez nem latszik.
Nagyon pozitivan gondolkodok, meg fogjuk oldani.

Meg azt meg akartam kerdezni , hogy hogy tudjatok magatokat vizsgalni napi szinten ugy hogy nem kaptok el semmilyen fertozest?Azert oda elegge fel kell nyulni ha a mehszajra vagy kivancsi.Ertem en hogy csak tiszta kezzel meg ilyesmi...De nekem ez annyira hihetetlen.
padlizsan
2019-02-04 13:05:03

Sziasztok! ez az első hőmérős hónapom, szerintetek minden oké? a hőmérsékletingadozás alapján úgy gondolom van peteérésem, de már egy ideje próbálkozunk, mivel leesett a hőm, gondolom 1-2 napon belül megint meg fog jönni:(
Andi198729
2019-02-04 11:08:43

Józsa, pedig olyan szép a görbéd, a menzeszed rendben, van peteérés, szinte semmi nem utal arra, hogy ösztrogéndominanciád van. Szedtél esetleg fogamzásgátlót? Mert az még lehet felelős, hiszen gyakorlatilag az is ösztrogéndominanciát idéz elő, mivel megakadályozza a peteérést. Én sosem mérgeztem ilyenekkel a szervezetemet. Ha babát tervezel, akkor a laparoszkópos műtétet fogják javasolni, mert amúgy is megnehezíti a teherbeesést, hiszen torzítja a méhet, meg nehezíti a megtapadást. Plusz terhesség alatt nőni kezd a hormonoktól, vetélést is okozhat. Nekem is azért szedték le, tekintettel a tervezett terhességre, plusz nekem terhesség után ahogy visszaálltak a hormonok, elhalt, így veszélyessé is vált, meg a legrosszabb helyen volt, hátsó fali, és az bizony torzítja a méhet. Én a következő babánkért vállaltam a műtétet, nem volt egyszerű, de sajnos baba azóta sincs, közbejött az IR ami még tovább nehezíti a dolgokat. Én már kezdek belenyugodni, hogy nem lesz természetes úton, esetleg bízom az inszeminációban + a lombikban. És legvégül az örökbefogadás. De hagyok magunknak még 3 hónapot, hátha. Többször kellene együtt lennünk, mert sokszor az is baj, hogy elkerüljük a peteérést. Csak elég nehéz, mert mindig más napokon van a peteérésem. A 9-16. ciklusnapig bármelyiken. Most is legutóbb, megint elkerültük, hazautaztam 4 napra a szüleimhez, arra számítottam, hogy majd csak azt követően lesz peteérésem, és errefel a 9. ciklusnapon megjelent a tojásfehérjés nyák, hát kiakadtam. De mindegy is, nem igazíthatom állandóan ehhez az időmet, mert abba csak beleőrülök.Talán ha folyamatosan együtt lennénk, talán. Mindegy, májusban lépünk, ha addig semmi. Az endokrinológus nagyon pozitív volt, mondván egyszer már sikerült akkor sikerülni fog, hát az egy dolog, de nagyon nem úgy néz ki, hogy összejönne.
ineeeez
2019-02-04 10:40:19

Sziasztok! én így állok ma, nekem biztos,hogy meg fog jönni...:-( Kitartást mindenkinek!!! :-)
Kira84
2019-02-04 10:12:43

Üdv lányok.
Hát ez a görbe nagyon csúnya,ebből tuti nem lesz peteérés.
Nashua34
2019-02-04 07:38:34

Erikasz, nagyon köszi, délután veszek is :) Minden praktika jól jön, nagyon nehezen viselem...

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!