Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Köszi a tanácsokat, tegnap szereztem már tengervizes orrsprayt, ma csak azzal fújkálok, aztán ha éjszaka nem megy az alvás, megpróbálom, hogy csak az egyik felébe fújom a másikat.
Lion: Nagyon sok minden okozhat ilyen tüneteket, de én leírom az én tapasztalataimat. Gyerekkorom óta vashiányos vérszegény voltam, nem igazán tudták az okát. Hiába szedtem a vasat, nem szívódott fel, nem javultak az értékeim. Aztán elkezdtem fogyni, hiába ettem, 168 cm-hez 47 kg voltam, rengeteget fájt a hasam, plusz állandó puffadás, hasmenés. Ekkor végre kiderült a lisztérzékenységem, 22 éves voltam, 12 évvel ezelőtt. Azt se árt tudni, hogy a kezeletlen lisztérzékenység, vagyis ha nem diétázol, meddőséget okoz. Emellett még a fruktóz intolerancia is játszhat, olyan anyukámnak van, gyümölcsöktől megy a hasa illetve aminek nagy a fruktóz tartalma. Szóval ilyen irányokba is lehet érdemes lenne vizsgálódni.
Lion86
2019-02-03 11:52:58
Felteszem a teljest a csoportba
Lion86
2019-02-03 11:52:06
Edit, napi 2 Neo-Ferro-Folgammát szedek, ez 228 mg.
Az értékeim :
Vörösvérsejtszám 4,5 (ref.:4,1-5,1)
Hemoglobin 139 (123-153)
Hematokrit 0,4 (0,35-0,47)
Transzferrin 2,48 (2-3,6)
Vas 6,1 (10,7-32,2)
Szóval minden tartományban van, de engem akkor is zavar ez az alacsony vas, szerintem furcsa. Szerinted?
Angyal88
2019-02-03 11:48:04
Edit90: Minden rnap csak egyszer mérek reggel 5,30-kor. Ezért is kértem tanácsot. Beirom megjegyzés ként ahogy írtad.
Köszönöm.
Anitacool
2019-02-03 11:31:02
Lion örülök, hogy kivizsgáltatjátok kagatokat :-)
Nashua egyszer jártam így. Tűrni kell, megállni a fújást, más nem segít, 1-2 nap és helyre áll! Kitartás!
Edit maradj az új úton, meglesz a gyümölcse :-)
Edit90
2019-02-03 11:24:34
Sziasztok!
Erikasz: Egyáltalán nem biztos,hogy a cukorgyógyszer okozza nálad ezt a tünetet, lehet,hogy a szervezeted most már jobban működik,és emiatt csinál több nyákot. A görbéd szép, szerintem megvolt az ovu,de holnapra tuti megmutatja a hő.
Nashua: Így válhat valaki orrsprayfüggővé. Lehet kapni olyan sprayt, ami tengervíz+illóolaj, nem gyógyszeres, próbálj meg egy olyat, vagy ha azzal sem megy a leszokás, akkor próbáld meg azt,hogy mától pár napig mindig csak a bal-ba fújsz, aztán pár napig csak a jobb-ba. Így lehet még leszokni. Vagy a nagyon drasztikus módszer,ha nem fújsz és kész, 1-2 nap alvás nélkül,és túl is vagy rajta :)
Lion: Nagyon nem jó ez a vas érték,főleg,ha folyamatosan szedsz is vasat. Milyet szedsz,és mennyit? A vörösvérsejt szám, a hemoglobin, a hematokrit, és a transzferrin értékek jók? Nagyon kíváncsi vagyok,mit mondd majd az endokrinológus a TSH-ra. Nekem azt mondta az orvosom, hogy ha a FT3, FT4 rendben van, akkor a picit emelkedettebb TSH nem érdekes. Szedjem a szelént, és ha nagyon nem tudok ettől megnyugodni, akkor 1 hónap múlva csináltassak még egy labort. Ha még mindig ilyen a TSH,akkor kezdjek el szedni egy fél letroxot. Kíváncsi vagyok most ebben a ciklusban hogy alakul a progi szintem, milyen lesz a luteálisban a hő.
Mimike: Nagyon nem jó ez így, szerintem sincs értelme tovább szenvedni ezzel az orvossal, egyértelmű,hogy a closti neked nem segített,sőt... :(
Anitaa: Úgy tudom, Victosa-t csak annak írhatnak fel,akinek a szervezete teljsen rosszul reagál a Merckforminra. Elég drága, injekciózni kell, de a hatása tuti sokkal jobb,mint a tabletta. Remélem megkapod rá a javaslatot,mert a görbédet is látszik most, hogy ez a tabletta neked nem segít. Hogy vagy azóta, miket mértél?
GőVica: Voltál újra dokinál a barnázásoddal, arra kaptad a duphastont?
Nana: Mindenképpen kezd el a tesztelést szerintem minél hamarabb.
Jozsa:Szedjed a D-vitamint, napi akár 3000-4000Ne is lehet. Ha ilyen sok tüneted van,ami a hiányra utal okozhatja ez is a sikertelenséget. Kíváncsian várom,mit mondanak majd az eredményeidre.
Angyal: Hánykor szoktál mérni? Én ilyenkor azt csinálom,hogy nem írom be,csak megjegyzésbe, és ha másnap hasonlót mérek a szokásos időpontban,mint most neked a 7órási,akkor írom be. Ha nagyon kilógna,akkor csak megjegyzésben hagyom magamnak.
Dalma: Mizujs veled?
Én most nem mértem a hétvégén, még csak a 9.ciklusnapon vagyok, messze még a várható ovu. Tornázok, csinálom a diétát, már fogytam is vele,és sokkal jobban érzem magam.Nekem bejön ez a napi 5 étkezés,csak nagyon időigényesek az előkészületek.
Angyal88
2019-02-03 11:20:37
Sziasztok mindenkinek!
Megint szeretnék segítséget kérni. Melyik hőt irjam be ha egyáltalán érdemes?
Megint felébredtem 5 óra alvás után éjjel 2,45-kor mértem egy hőt 36,7.
Nagy nehezen sikerült vissza aludnom 1 óra múlva reggel 7-ig megint mértem hőt az már 37volt.
Eddigi görbém
Lion86
2019-02-03 11:00:13
Nashua, én nem tudok erre más megoldást, mint hogy "kiböjtölöd", amíg megszűnik a hozzászokás. Esetleg tengervizes orrsprayt használj, ahhoz nem lehet hozzászokni.
Lion86
2019-02-03 10:56:17
A férjem meg április 4-én megy andrológiai vizsgálatra - előbb nem volt időpont :(
A soványságomnak is utána akarok járni, azzal meg majd Fehérvárra megyek, mert az is érdekes, hogy a triglicerid szintem alacsony, ami a háziorvosom szerint azért van, mert kevés zsírt és fehérjét fogyasztok. Dehát könyörgöm... Mit fogysztanék, ha CH csökkentett diétán vagyok??? Hát persze, hogy sok zsírt és fehérjét, mert sajnos a zöldségeket nem bírom, mindtől iszonyúan puffadok és hasmenésem lesz. De nem volt kedvem vitatkozni vele. Inkább elmegyek ezzel is magánba Székesfehérvárra és ott majd kiderül. Ismerősök jártak ott valami jó helyen és szuperül kivizsgálták őket 1-2 nap alatt.
Nashua34
2019-02-03 10:51:01
Sziasztok. Megtörtént a 0,4-es emelkedés, mégis mérges vagyok. A betegség alatt eldugult az orrom, persze vettem rá orrsprayt. Egy hete már semmit se fújok ki, az orrom mégis 4 óránként eldugul, és csak a spray segít. Így egész éjszaka kínlódtam, és a mérés is 2 és fél óra alvás után volt..Tudom nem egészen témába vág, de nincs erre valami trükk? Nem akarok életem végéig fújkálni, szerintem "rászokott az orrom" :(
Nana, én is azt javaslom, hogy az első hónapban, ha tudsz mérj minden nap :)
Lion: Nagyon sok minden okozhat ilyen tüneteket, de én leírom az én tapasztalataimat. Gyerekkorom óta vashiányos vérszegény voltam, nem igazán tudták az okát. Hiába szedtem a vasat, nem szívódott fel, nem javultak az értékeim. Aztán elkezdtem fogyni, hiába ettem, 168 cm-hez 47 kg voltam, rengeteget fájt a hasam, plusz állandó puffadás, hasmenés. Ekkor végre kiderült a lisztérzékenységem, 22 éves voltam, 12 évvel ezelőtt. Azt se árt tudni, hogy a kezeletlen lisztérzékenység, vagyis ha nem diétázol, meddőséget okoz. Emellett még a fruktóz intolerancia is játszhat, olyan anyukámnak van, gyümölcsöktől megy a hasa illetve aminek nagy a fruktóz tartalma. Szóval ilyen irányokba is lehet érdemes lenne vizsgálódni.