Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
ineeeez
2019-04-04 06:19:12

Köszönöm az infót Lion86!! ma megyek az orvosomhoz, félek a gyógyszertől, sok rosszat hallottam/olvastam róla..
egyébként ezek lettek az értékek:

Éhgyomri glukóz (plazmából)5,0 mmol/l

60 perces glukóz 8,5 mmol/L

90 perces glukóz 6,0 mmol/L

120 perces glukóz 6,2 mmol/L

Inzulin 9,7 mIU/L

Inzulin 60 perc 81,6 mIU/L

Inzulin 90 perc 51,2 mIU/L

Inzulin 120 perc 50,3 mIU/L

Inzulin rezisztencia (HOMA index) 2,16
Stellanna
2019-04-04 05:58:52

Sziasztok!
Szeretném, ha megnéznétek a görbémet. Szerintetek van okok reménykedni? Elméletileg 2 napja késik...
Jashmine
2019-04-03 23:35:37

Így néz ki...
Jashmine
2019-04-03 23:34:30

Erikasz: Kivettem a teszteket.Most átrakta 31.-re.
erikasz
2019-04-03 21:14:56

Jashmine :Ne írd az ovu tesztet be !
Kíváncsi vagyok úgy hová teszi a rendszer !
erikasz
2019-04-03 20:07:23

Hát csajok ...nem tudom ..voltam az Új munkahelyen rajtam kívül csak 1 fiatal 24 éves lány dolgozik ott !:(
Ketten voltak és idősebb ott hagyta ...szerintetek ?
Mikor oda értem ...jött a volt munkatársam éppen kifelé Piroska .
Őt a munkanélkülitől rendelték oda ...de ő nem vállalta el ...mindent ami csak létezik a cipőn kézzel kell elvégezni sőt mintát is kaptafa alapján nekem kén készíteni és ollóval kiszabni a bőrt kirajzolni !
Nekem tetszett a főnök asszony is aranyos volt ..el is akartam vállalni !
Kérdeztem hétfőn kezdhetek -e !
Csak leszámolok és jövök .
Ő úgy tett ...
-Még holnap jön egy hölgy és ha próbaidőn ..nem felel meg.. akkor majd telefonál !
Ti mire gondoltok ?
Szerintem nagy pénzeket kap a munkanélkülitől !
Ti mennétek ezek után ?
Mert én nem !
Nézek másikat ....
erikasz
2019-04-03 19:54:00

Lion :De örülök hogy jelentkeztél !:D
Nagyon sajnálom a nagy fiadat ....Gyógyítja meg az Úr .:(
Van neked is ugy látom elég ....:(

Köszönöm neked ...remélem !:)
Jól megjártad a Tescóban ....én is jártam már igy.. A kártya kiborító ....!!!:(

Régen ugy jártam 32 km Nyiregyháza ....még akkor Beszterecen laktam !
Elindultam vásárolni a buszjegy árát a zsebembe tettem a táskát fogtam és rohantam a pénztárca az asztalon maradt ...már csak Nyíregyen vettem észre !
Ha a férjemnek a keresztanya nem ott lakik... várhattam volna egy ismerőst ..hogy pénzt kérjek a buszjegyre !:D
Lion86
2019-04-03 18:02:03

Andi, (lehet, hogy írtad már, bocsi), neked milyen terheléses értékekre írtak fel és milyen dózisú gyógyszert és mióta szeded?
Lion86
2019-04-03 17:51:31

Sziasztok!
Mostanában el vagyunk foglalva a házzal, nagyon lassan halad :(
Tegnap meg a Tescoban keveredtem érdekes szituációba és ott kínlódtam 2,5 órát, mert hiába volt pénz a számlán, nem tudtam használni a kártyám, mert valami zavar volt a banknál, készpénz nem volt nálam és se fizetni, se pénzt levenni nem tudtam a kártyával. A netbankon meg írta az összeget, amihez nem tudtam hozzájutni. A dolgozók meg néztek rám, mintha elindultam volna pénz nélkül vásárolni, nagyon megalázó volt :/ Ráadásul dugig tele bevásárlókocsi és újra kellett az egészet pakolni a pénztárnál, mert az előző kassza lefagyott. Rémálom volt, a kicsi már éhes, álmos és nyűgös volt...
Ma meg kórház. A nagyfiamnak gennyes középfül gyulladása lett és vérzik a dobhártyája. Eddig borzalmasan alakul ez a hét.
A férjem holnapi spermavizsgálatát meg lemondtam. Nem vagyok rá kíváncsi. Ha sikerül, sikerül a vizsgálat nélkül is, én nem stresszelek ezen. Ha őt érdekli, majd kér magának időpontot. Most amúgy is másra kellett a pénz.

Dalma, nagyon örülök, hogy jól alakulnak a dolgok :) Mikor mész legközelebb UH-ra?

Erikasz, de szépen felment a hőd :) De ha még csak most ágyazódott be, akkor tényleg korai a teszt, 2-3 nap múlva mutatna csak valamit. Remélem fog is :)
Elég borzasztó a munkahelyed, remélem sikerrel jársz a kiszemelt új helyen és jó lesz a munka.

Angyal, nekem most 13 naposra vette a luteálist, szerintem átlagol a rendszer.

Ineeeez, a HOMA index nem sokat jelent (bár 2 felett azért gyanakvásra ad okot), nekem először 0,9 lett mégis IR-em van. Az inzulinod nélkül nehéz lenne bármit is mondani.

Két doki azt mondta az eredményemre, ez nem IR , kettő azt, hogy igen. Viszont a PCOS egyértelmű volt (hízás, szőrösödés nem, rendszertelen ciklus, tipikus hormon eltérések, kimaradó ovuláció, policisztás petefészek viszont volt) és ez a betegség kizárólag az IR következtében lép fel, így fura módon szinte nem létezően enyhe IR mellett volt nagyon durva PCOS-em.
Az első dokinál kaptam Merckformint, amit nagyon kár volt, mert állandóan rosszul voltam és 2 hónap után már egy normális IR diétás ebéd után a 60 perces cukrom 13, a 120 perces 10,8 volt. Ilyen enyhe IR-re nem lett volna szabad gyógyszert írni. Van akinek pár hónap alatt meghozza a babát, hát nekem nem vált be, először kétszer jött meg két héten belül, aztán már ciklusom se volt mellette.
A mostani dokim azt mondta (mivel a kontroll terhelésen romlott az eredményem, Homa index is 2,1 lett), hogy még lehet, hogy az inozitol sem kéne, mert az enyhe IR-ből rosszabbra fordult a helyzet. Most egyelőre nem szedem ebben a ciklusban, csak a diétát tartom, meglátjuk mi lesz.

Jashmine, nekem úgy tűnik 31-én volt, a rendszer szereti időnként valamiért a pozi teszt napjára tenni az ovut.

Anitacool, nagyon várom a jövőhetet, ne felejts el írni majd :)

A pozi ovutesztekről annyit írnék, hogy nálam így alakult, mikor teszteltem és ovum is volt (mert velem megesett már párszor, hogy pozi volt a teszt, hő meg sehol... de volt már szép pozi mensi előtt egy nappal is, pedig baba nem volt).
Tehát az eddigi hőmérőzős, tesztelős ciklusok:

1. + teszt dec.23 délelőtt, ovu dec.23

2. nem teszteltem

3. + teszt márc.1 dél, este és márc.2 délelőtt, ovu márc.1. (hő alapján tuti)

4. nem teszteltem

5. 75 napos anovulációs, közben random pozitív ovutesztek, hőugrás nélkül

6. + teszt aug.12 dél, ovu aug.14

7. 57 napos anovus ciklus, itt is több pozi teszt, emelkedett hő nélkül

8. + teszt nov.8 délután, ovu nov.8

9. + teszt dec.9 este, ovu dec.9

10. nem teszteltem

11. + teszt febr. 6, 9, ovu febr. 9 ,11 (ez egy érdekes hónap volt, határozottan kétszer volt ovus fájdalom, 2x is voltunk együtt jókor és mégsem jött össze 2 petével sem)

12. nem teszteltem

13. folyamatban...

Tehát eddig az értékelhető ciklusokban 4x volt a pozi teszt napján ovum .
Azért egész tűrhető másfél év alatt 13 ciklus, ahhoz képest, hogy PCOS-es vagyok :)

Most így állok. Semmit nem érzek, vasárnap volt nyúlós nyák, azóta hol vizes, hol krémes, de ovu még nem volt. Lehet, hogy most elmarad. Majd meglátjuk, ennek függvényében lehet, hogy folytatom a csökkentett inozitol adaggal (most egyáltalán nem szedem). Csütörtökön és vasárnap volt együttlét, hétvégéig már nem valószínű, hogy lesz, úgyhogy jó lenne, ha legkésőbb ma lenne ovum, ha nem, akkor meg várjon vasárnapig :D

Anitacool
2019-04-03 15:50:14

Erikasz jövőhéten lesz vizsgàlatunk. Egyelőre nyugodt vagyok :-)

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!