Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Lion nem mert 29 pozi volt aztán ovu sehol így abba hagytam
Lion86
2019-04-04 21:05:22
Meliko, tegnap nem csináltál tesztet?
Lion86
2019-04-04 21:04:43
Andi, a te inzulinod azért jó magas volt, erre tényleg indokolt lehet a gyógyszer, nem valószínű, hogy ez a gond (mármint hogy felesleges lenne a gyógyszerezés), úgyhogy ez miatt szerintem ne aggódj. De a kontroll terhelésből úgyis kiderül majd, hogy jó-e ez az adag,amit szedsz.
Meliko78
2019-04-04 20:29:08
Csináltam ovu tesztet de negatív
Andi198729
2019-04-04 18:55:12
Sziasztok, ígértem az értékeimet:
Vércukor 0' : 5,00 mmol/L (referencia: 3,60-6,00)
Vércukor 60' : 6,90 mmol/L
Vércukor 120' : 5,60 mmol/L
Inzulin 0': 13,10 mmol/L (referencia: 2,00-29,00)
Inzulin 60' : 135,00 mmol/L
Inzulin 120': 86,30 mmol/L
Homa index: 2,9
Úgy döntöttem, hogy elsőkörben megvárom a májust, akkor kell visszamennem IR kontrollra, viszont egyidejűleg a férjemet is küldöm spermavizsgálatra, és aztán vagyok hajlandó alávetni magam az átjárhatóságinak, egyébként is, mivel nem fájdalommentes eljárás, előbb a férfi részéről a spermavizsgálatot kérik, hogy kizárhassák a férfi meddőséget. És miután ezek megvannak, irány a meddőségi. A sógornőm jelenlegi párja sebészorvos, és mondta, hogy jó barátja a Kaáliban Krizsa Ferencnek, majd beajánl minket hozzá, anno ő és az akkori felesége is ennek a dokinak köszönhetik az ikreket.
Maryanne, de jó :) Minden rendben lesz, végigcsináltátok :) Jó, hogy ti már itt jártok, én is várom már, ha másként nem akkor ültessék be, csak legyek már végre terhes, újra... Tudom milyen nehézséggel, sőt szenvedéssel jár, de vállalom, hogy legalább egy gyermekünk legyen, bármilyen úton módon.
Edit, teljesen igazad van, a férjem is így látja a dolgokat, hogy nem a gyerektől teszi függővé a boldogságunkat. Csak mégis olyan rossz érzés, ha nem lesz gyerekünk, bennem lesz tudat alatt, nem akaratlagosan! a mások iránti irigység, és sóvárgás, olyan házaspárok iránt, akiknek megszületik a szerelmük gyümölcse. :(
Lion86
2019-04-04 18:37:00
Maryanne, de jó hallani, hogy ilyen "olajozottan" mentek a dolgok. Nagyon drukkolok a pozitív eredményhez :)
Maryanne
2019-04-04 17:57:04
Sziasztok!
Eltelt a mai nap is. Reggel telefonálni kellett a biológusnak, hogy meg vannak e még a kis megtermékenyült petesejtek. Szerencsére mind az 5 életképes! :) Szóval mehettünk a beültetésre. Először a biológus megmutatta képernyőn a mikroszkópos felvételt a két kiválasztottról. Nagyon jó érzés volt látni őket, hogy ők belőlünk, kettőnkből jöttek létre. :) Kitöltöttük a papírokat, hogy akkor 2-tőt szeretnénk beültetni, a maradék hármat pedig fagyasztani. Utána a dokinál ultrahang, megnézte a méhnyálkahártya vastagságát és megmérte a méh hosszát vagy átmérőjét, vagy nem tudom milyen értékét :) azért, hogy tudja milyen mélységre tudja berakni az embriókat. Utána kisebb várakozás után kaptam ágyat, átöltözés és pár perc múlva már vittek is a műtőbe. Ez már ébren történt, csupán néhány percet vett igénybe, a biológus hozta egy műanyag csőbe őket, a doki felhelyezte, majd ellenőrizték nem maradt e véletlenül a csőbe valaki, de szerencsére nem, szóval kész is volt. Utána 1 óra fekvés és már mehettem is. 2 hét táppénz, fehérjedús étrend, sok folyadék, progeszteron hüvelygél, és kímélő életmód. 2 hét múlva kell visszamenni tesztre.
Még egy képet is kaptunk róluk, azt a mikroszkópos felvételt amit mutattak monitoron. Remélem ez lesz az első kép a babakönyvbe. :) Párommal utána azon viccelődtünk, hogy vajon mi van ha mindenkinek ugyanazt a képet mutatják, mert igazából mi honnan tudjuk, hogy az tényleg a miénk, még nem hasonlítanak egyikünkre sem. :) Na de viccet félretéve, szerencsére minden jól alakult eddig, és remélem így is marad. :)
Lion86
2019-04-04 17:24:14
A 13.napon volt tojásfehérjés nyák, aztán vizes, ma megint tojásfehérjés. Nem tudom lesz-e ebből ovu.
Lion86
2019-04-04 17:19:54
Edit, itthon nincs vérnyomásmérőm, de mikor anyukámnál megmérem, hol ilyen, hol olyan. A második szülés után sokáig magas volt, aztán kb. egy év után normális lett (előtte meg mindig alacsony volt nagyon). Mostanában is néha magas, de nem tudnám a Letrox-szal összefüggésbe hozni. Na ezt a kérdést most jól körbejártam :D
A végtagjaim ugyanolyan hidegek.
Június elején kell újra nézetem a pajzsmirigy hormonokat.
A hőm nem tudom változott-e, az elmúlt hónapokban magasabbnak tűnt az alaphőm, már amennyit mértem, mert mostanában ovu előtt nem nagyon szoktam. A jelenlegi görbém kicsit kacifántos, többször mértem most, mint az elmúlt fél évben. Ma egy hónapja, hogy szedem a Letroxot. Ilyen a görbém
Edit90
2019-04-04 16:28:51
Sziasztok!
Voltam a synlabban megnézetni a TSH-t(januárban 3,7 volt, azóta szedtem a szelént), egy hete kezdtem el szedni a letroxot, 25ug-ot. Most 1,98 lett a TSH. A fT3, fT4 még mindig a tartomány alsó részében vannak. D-vitamin-t is nézettem: 91,3nmol/l lett.Azt írja 75 fölött jó. Egy hónapja szedem úgy a D-vitamint,hogy naponta 4000NE-et, cseppeket a vigantolt mert jobban felszívódik,mint a tabletták.Előtte télen csak másnaponta szedtem 3000NE-et. Nagyon bízom benne, hogy a pajzsmirigy alul működés volt az oka az eddigi sikertelenségnek.
Lion:te mit tapasztalsz mióta szeded a letroxot?Emelkedett a vérnyomásod?A hideg kéz-láb érzés elmúlt?Mikor kell menned újra TSH-t nézetni?A hőmérsékletedben nincs változás?Szerintem neked teljesen rossz döntés volt felírni a 2x750mg merckformint.Ráadásul nem az XR-t, és annyira enyhe IR-re,ami neked volt akkor :(
Erikasz:Nagyon szurolok neked,nagyon szépen megy fel a hőd. :)A munka váltáshoz sok erőt,kitartást kívánok, ha megérett az elhatározás,nem érzed jól magad válts. Nincs mire várni :)
Ineeez:Mit mondott az orvos? Ezekre az értékekre én diétát,és mozgást próbálnék ki első körben,semmiképp nem gyógyszerrel kezdenék.Én úgy tudom a closty nem befolyásolja az IR-t,és ha az IR-re kapsz gyógyszert az sem ütközik a closty-val. Lesz a clostyhoz cikluskövetés?
Angyal:Nekem amikor elkezdtem itt görbét vezetni átlagban 33-35napos ciklusaim voltak.Ehhez igazítja még most is a gép a várható hosszt, pedig az elmúlt 2 ciklus 28 napos volt. Szerintem átlagolja az összeset.
Andi: Kíváncsi vagyok a Te cukor,inzulin értékeidre is.
Nekem is szinte minden alkalommal úgy volt,hogy a pozitív ovutesztes nap utáni napra már megemelkedett a hőm, a nyák krémes lett, méhszáj bezár, tehát megtörtént az ovu a pozitív teszt után 12,legkésőbb 24órán belül.Azt olvastam valahol,hogy a kiskatonáknak 12 óra míg felérnek.Így én a pozitív teszt utáni első negatív napot már nem tartom termékeny napnak.
Te tényleg úgy gondolod,hogy nem lenne értelme az életednek baba nélkül,csak a férjeddel kettesben? Ha mélyen magadba nézel nem vagy annyira szerelmes abba a férfiba,hogy leélnéd vele az életed csak ti ketten?
Én tini korom óta szeretnék anya lenni,és úgy érzem nem teljes az életem gyermek nélkül, de ha úgy alakulna,hogy nem tudok saját babát szülni,nem vetném el az örökbefogadást sem.De ha az sem jön össze,és kettesben kell lennem a férjemmel úgy,mint most egész életünkben,én akkor is boldog ember leszek. :) Mostanában sokat gondolkodok ezen, bocsi,ha tolakodóak a kérdéseim.
Nekem tegnap óta erős ovus fájdalmaim vannak, ma a nyák is megjelent.Teszt még negatív volt délben.