Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
TEdit87
2019-05-30 22:45:57

Semmi baj Erikasz, ha nem emlékszel...április végén, május elején voltam itt veletek napi szinten, volt pár hozzászólásom, de nem olyan sok, lehet ezért nem emlékszel, pedig te is nyomon követted a görbém, biztattál és örültél, mikor pozitívat teszteltem. :D
Kis részletesebb helyzetjelentés, mi történt a teszt utáni hetekben: Jól vagyunk, de voltak/vannak megpróbáltatások, nem olyan zökkenőmentes ez az első trimeszter, de hősiesen viselem, csak a babával legyen minden rendben. Volt egy kis nátha, nagyon besűrűsödött orrváladékkal, ami két hétig nem igazán akart elhagyni. Közben jelentkeztek az első rosszullétek is, amik mindennaposak váltak. A nap bármely szakában képes jelentkezni a hányinger, változó intenzitással és ideig. Hányni szerencsémre csak akkor kellett, mikor megfájdult a fejem, ez az utóbbi két hétben egy-egy alkalommal fordult elő. Május 15-én látott először a nőgyógyász, mindent rendben talált. Jártam a háziorvosnál, védőnőnél is, meg kaptam a gondozási kis könyvet. Múlt hét közepén a talpamon el pattant egy pici vénácska és lett egy bőr alatti haematomám, jegelnem kellett, vadgesztenye krémet használhattam rá, mostanra szépen felszívódott. Ezen a héten, kedden délután kis barnás pecsételés jelentkezett nálam, fájdalom nélkül, másnap reggel nőgyógyászaton jelentkeztem... a babával minden rendben, 8 hetes, szépen fejlődik, pulzál a kis szívcsöve, megnyugtató érzés volt látni, de sajnos lett egy subchorialis haematomám. Most pihennem kell, plusz kapok progeszteront pár hétig. Két hét múlva UH kontroll. Tegnaptól szabadságon vagyok, valószínűleg még jövő héten is végig pihenek, aztán majd látjuk hogyan tovább. Szóval így telt a májusom, de mindezek ellenére mérhetetlenül boldog vagyok és bízom benne, hogy minden rendben lesz.
erikasz
2019-05-30 20:11:16

TEdit87 :Gratulálok neked !:D
Nem emlékszem rád ..bocsáss meg !:(
Olyan sokan megfordultak itt már ,van olyan csak kérdez valamit és többet nem is jelentkezik !:(
erikasz
2019-05-30 20:04:31

Zsuzsi :Nagyon örülök ,hogy megfogadtátok a tanácsom !:D
Nem sokára sikerrel fogtok zárni ,mivel a gyógyszer az egy mű ,ez természet adta és hamarabb fog hatni !:D
-De az hogy vesztek fürjt az még csodálatosabb, te is fogyaszd naponta !
-Bár még én is a kis falumban lennék ,216 kiscsirkét költettem 8 kotlóm volt májusra... mind alá 30 db tojást tettem !:D
Csodálatos volt ...de el jön még az az idő !
Kocám volt, mikor fialt ott segítettem neki, egész éjjel a karámban voltam !

Maryanne :Holnap minden rendben lesz ...ugy izgulok érted !

Jozsa :Az már jó hir hogy a D vitaminod ilyet, emelkedett !
Egyél banánt minden nap abban is sok D vitamin van ,és napozni kellene !:D
-Ha lenne napsütés !:D

Málna :Ez nagyon jó ,ano nekem is ilyen volt és babás voltam !:D

Edit :Nagyon örülök a jó hírnek ,és annak hogy neked a gyógyszer bevált ,és rendeződött a pajzsmirigyed !:D

Vica :De örülök hogy ismét jelentkeztél !:D
Akkor hétfőn mész genetikai UH-ra ,minden rendben lesz !

Anitacool : A rosszullétek nekem a lánnyal végig voltak a hányás is ,még a szülőágyon is hánytam !
Nem akarlak elkeseriteni ,a lányos terhesség csak ilyen ,a fiús terhességgel nincsenek ilyen problémák !
Szerintem ,neked sem volt a kisfiaddal !
Milyen jó olvasni soraid a kisfiad puszilja a pocid ....nagyon fogja szeretni a húgait !:D

Kira :Most stagnálsz ez nagyon jó ,nem ugrálsz mint a mult ciklusban ,a pecsételés nem hiszem hogy menszi !
De várjuk ki a végét holnap mit is mérsz !
Andi198729
2019-05-30 19:45:01

Lányok, nagyon szépen köszönöm :) Aranyosak vagytok :) Anitacool, hát csak pozitívnak tűnök, próbálok az lenni, hát megvagyok, továbbra is a sikertelenségben, voltam endodokinál, sajnos a mérésekből, és ovutesztezésből kiderült, hogy van peteérésem, csak rövid a luteálisom sajnos :( 10 nap! Így valószínű nincs ideje beágyazódni, a legutóbbi ciklusomnál is a 14. napon volt ovu, és a 25. napra megjött sajna.. Mondta az endodoki, hogy ez az IR következménye, a rövid luteál. Azt mondta, megoldja. De ideges vagyok, mert az idő csak telik, mikor fog végre rendeződni ez a fránya IR, szedem a merckformint, +torna, diéta, lement 13 kg. Neked mi segített, tudsz nekem tanácsot adni? Lehet hogy nekem a merckformin nem vált be, majd kiderül, jövőhéten megyek cukorterhelésre, aztán vissza endodokihoz. Így félnék belevágni egy lombikba is, félek nem tapadna meg, mindenesetre elmegyünk egy konzultációra, hátha mégis bele lehet vágni, elvileg nem kizáró ok az IR. Fura, 2 éve simán teherbeestem, megtapadt, megmaradt, egészséges volt... most meg itt tartok, hogy a rövid luteál miatt nem tud megtapadni. Meddő nőnek érzem magam, de mondta az endodoki, hogy semmiképp nem vagyok az, hiszen egyszer már teherbeestem, és a 13 kg fogyás, és a rendszeres menzesz az mindenképp jó jel, szerinte biztosan javult az Ir, de majd a terhelésből kiderül, hogy mennyit, lassú javulás-e mert akkor lehet emelnie kell az adagot. Tehát nekem az IR-t kell kezelni, ha az rendeződik, minden helyreáll.
Málna27
2019-05-30 19:28:00

TEdit: De jó hallani felőled! Remélem, jól vagytok!

Jozsa: Nagyon szorítunk holnap! Már csak fog valami történni, valaminek kell! Majd meséld el mindenképpen, hogy mi volt!

Hű, előbb főzés közben olyat nyilallt a hasam alul hirtelen, hogy rendesen összegörnyedtem. Remélem, hogy ez jót jelent! :) Tegnap is szurkált picit.

Szép estét nektek!
Jozsa85
2019-05-30 19:05:07

Sziasztok!

Egy darabig nem jelentkeztem de olvastalak Titeket!
Gratula a kismamiknak!
Ma voltam vervetelen, nezettem d vitamint es egy kedves orvos ismerosom felajanlotta a trombozis panel es a Leiden mutacio vizsgalatot es azt is megcsinaltattam.Ezekre varok..
+Holnap megyek a meddosegibe es viszem az atjarhatosagirol a papirt.Nagyon szoritsatok hogy vegre tortenjen valami.Februarban kezdtem a kivizsgalast, most mar vminek mozdulnia kell.A D vitaminom mar majdnem elerte az also hatart.67 nmol lett.Mar ennek is orulok nagyon.Hajra Csajok!!
zsuzsi09
2019-05-30 18:39:34

sziasztok

Anett - úgy örülök, hogy sikerült gratulálok, vigyázz magatokra

Andi - neked pedig a vizsgáidhoz, ügyes vagy biztosan menni fog az a maradék három is :)

Erikasz - holnap megyünk a fürjekért, párom nagyon komolyan vette a tanácsodat és úgy döntött hogy nem a tojást fogja vásárolni, hanem veszünk fürjecskéket-igy a napi tojáspótlás meg lesz - köszi a tippet :)) kipróbáljuk, baj nem lehet belőle és mikor utánna olvastam mennyi mindenre jó és mennyi fontos vitamin van benne....úgy döntöttünk ezt ki kell próbálni.

Maryanne - gondolok rád holnap, hogy minden rendben menjen, csak pozitivan

én igy állok, még semmi érdekes:
Edit90
2019-05-30 16:00:06

TEdit: örülök,hogy jelentkeztèl,maradj velünk,mesèlj majd a terhességedről:)
Anitacool: örülök,hogy jól vagytok,vigyázz magadra! Gratulálok a hugodnak is a kis lányhoz:)
GőVica: szedjed te is a letroxot,minden rendben lesz,gyorsan elviszi a TSH-t. Most már megnyugodhatsz:)
Nashua: de jó,hogy te is jelentkeztèl!:)
Èn minden kismaminak örülök,aki a fórumban marad,ès ír magáról,mert bízom abban,hogy mindenkinek sikerülni fog,ès nagyon èrdekel,hogy mi történik a pozitív teszt után:) Mindenkinek nagyon szurkolok:)
Edit90
2019-05-30 15:54:16

Sziasztok!
Most kaptam meg a labor eredményeket,a pajzsmirigy hormonjaim rendeződtek. Szèpen lement a TSH,ès a T3,T4pedig feljebb,mint voltak. Ennek most nagyon örülök,jobban is èrzem magam,mióta szedem a letroxot,de úgy tűnik használ is:) Hiszek benne,hogy ez volt a fő oka a sikertelensègünknek,ès most már minden okè lesz:D
A görbèm most ilyen:
TEdit87
2019-05-30 15:29:43

Sziasztok lányok!
Régen jelentkeztem már, de igyekezetem olvasni, figyelemmel kísérni titeket, kivel mi történik, hogyan érzitek magatokat. Most, hogy pár napja itthon vagyok, sikerült visszaolvasgatnom, látom történt sok minden…
Edit90, köszönöm szépen neked is a gratulációt! A fórumon valóban csak áprilisban tűntem fel, korábban csak olvasgattam, gyűjtöttem az információkat, szorgalmasan méricskéztem, vezettem a görbéimet, próbáltam kiismerni, hogyan is működik a szervezetem, aztán az itt vezetett 7. ciklusgörbe hozta meg számunkra az örömöt. Nem tudom, ez az oldal nélkül és nélkületek sikerült volna-e, de van egy sejtésem, hogy valószínűleg még mindig a bizonytalanságban tapogatóznék. Szóval szeretném megköszönni mindenkinek, aki megosztja itt a tapasztalatait és nyíltan ír a problémáiról, mert sokat segít, hogy ne érezze egyedül magát az ember a sikertelenségével és lehet tanulni egymás esetéből, erőt meríteni a másik sikeréből.
Anett, szívből örülök neked! Annyira jó hír, hogy sikerült neked is. :)
Andi, gratulálok az eddigi vizsgáidhoz és sok sikert a maradék háromhoz is! Örülök, hogy sikerült találnod egy lelkiismeretes endokrinológust, aki megért és tud segíteni. Szorítok, hogy mielőbb rendbe tudják hozni a szervezeted és rendben legyél!
Maryanne, nagyon szorítok, hogy holnap minden rendben menjen és utána is jól alakuljanak a dolgok!
Mindenkinek hajrá! Láttam vannak ígéretes görbék. Velem is zajlik az élet, később mesélek majd kicsit…

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!