Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Edit90
2019-06-06 06:46:57

Andi: igen,az inzulin èrtèkre gondoltam,bocsi az elírásèrt. A magasságodhoz egyáltalán nem sok a mostani súlyod,nagyon ügyes vagy,hogy ilyen sokat fogytál. Örülök,hogy olyan orvosod van,akiben megbízol,ez nagyon fontos. Nekem ajánlotta a nőgyőgyászom cukorterhelès nèlkül az inofolicot 2x1el,mert a családomban öröklődő a 2es típusú cukorbetegség. Azt mondta csak jót tehet. Ittam fèl èvig,minden hónapban egyre kèsőbb volt ovu. Amikor már több,mint 1hèttel kitolta akkor abbahagytam,majd a cukorterhelès megerősítette,hogy nincs IR így azóta nem iszom. A luteálissal semmit nem csináltam,amióta mèrek nekem mindig 14vagy 15nap volt.
Lion: tènyleg jó ez a cikk,elolvastam. Neked nem volt magas az aTpo ugye? Nálad nem autoimmun eredetű a gond. Említi a cikk a felszívódási zavart. Nálad a vas is alacsony,èn arra gondolok,hogy valami komplex felszívódási zavar lehet a háttérben,de persze ez csak találgatás.
Józsa: szurkolok,majd írj,hogy mit mondtak:)
Èn ma így állok:
Jozsa85
2019-06-06 06:27:33

Sziasztok!
Ma megyek a meddosegibe 8ra.Viszem az atjarhatosagi eredmenyet..Kicsit felek hogy mi lesz..Szurkoljatok hogy elinduljunk vmerre.. :)
Lehet hogy lesz vegre megoldas?

Meliko!
Nem szabad igy elkeseredni! Tudom hogy nehez , de kerlek vegyel erot magadon.Nem szabad hogy a rossz erzesek uraljak az eletedet!
Mindig elmulik! Talald meg az oromot az eletben..Minden apro dolognak orulni kell.Egy fagyinak, egy uj ruhanak..En mar annak is orulok ha a munkahelyen mosolyogva koszon a portas bacsi.(Pedig a fegyorokre nem jellemzo.)
Szoval fel a fejjel! ( Ha tudnam hogy kell szivet meg viragot kuldeni, akkor kuldenek.)
Andi198729
2019-06-05 19:33:56

Ja, és még annyit akartam írni, hogy az inofolicot szedtem pár hónapig, aztán abbahagytam, most pedig 2 naponta iszom, nem tudom mivel segítek, ha iszom, vagy ha nem. Ajánlotta a doki amúgy még ősszel akinél előzőleg voltam. Csak mivel azt olvastam, hogy rövidíti a ciklust, megijedtem, mert januártól 24 naposak, és csak 10 v. 11. napos a luteálisom, azt gondoltam, az okozza. De ezt az IR okozza sajnos, mondta a doki legutóbb. Azt hozzátette, hogy mindenképp jó jel, hogy rendszeres a menzeszem, csak a luteális rövid. De lehet, hogy iszom tovább, végülis mit árthatok, rontani nem ronthat a helyzeten.
Andi198729
2019-06-05 19:29:59

Edit, a magasságom 163 cm, és 55 kg vagyok most, 68 voltam, 13 kg-ot fogytam. Bízom benne, hogy az endodoki segíteni fog. Alig várom, hogy mehessek hozzá, amúgy is olyan pozitív ember, olyan megnyugtató. Legutóbb is biztatott, hogy sikeresen kezelni fog, és sikerülni fog a teherbeesés spontán, ne gondolkozzak lombikon, ezt a problémát kell megszüntetni, és minden rendeződik. Én is úgy gondolom, hogy a merckformin nem jó, lehet többre mentem volna csak a diétával, és a tornával. Mert azt hiába jól csinálom, ha olyan gyógyszert szedek, ami nem hat, sőt inkább ront a helyzeten. Csak azt remélem, nem kell újabb félévet várnom, mert az idő csak telik.
Amúgy az inzulinértékemre gondoltál, ugye, nem a cukorra? Annyira idegesít, hogy ez az állapot áll fenn, és emiatt nem sikerül, anno azért estem teherbe, mert nem volt IR-em. Csak így olyan kilátástalan a helyzet, hogy lesz-e egyáltalán saját gyerekem, mert spontán így nem jön össze, lombikot meg emiatt nem csinálnak. Úgyhogy meg vagyunk lőve.
Lion86
2019-06-05 19:28:09

Ezt kiemelném :
"Ma már azonban a pajzsmirigy-alulműködéses esetek csupán töredékének (körülbelül 10 százalékának) hátterében áll az alacsony jódbevitel. Mi a helyzet a többiekkel? Itt jön be a képbe a Hashimoto, azaz az autoimmun (krónikus) pajzsmirigygyulladás."

Azaz a pm alulműködés 90%-a Hashimoto.
Lion86
2019-06-05 18:37:07

Ez egy jó kis írás a pajzsmirigyről :
http://taplaldasarkanyt.blogspot.com/p/hashimoto.html?m=1
Lion86
2019-06-05 18:25:30

Edit, nekem magától már nem nagyon akar működni a pajzsmirigyem, ezért a Letroxot mindig kell szednem, 50 mikrogramm/nap, a másik a Thybon (T3), ebből 10 mikrogramm/nap.
A jód kifejezetten tilos, így nincs értelme a szelénnek. A jódot a túlműködő pajzsmirigyre adják radioaktív formában, ha jól emlékszem, tehát alulműködésnél rontana a helyzeten, mert roncsolja a pajzsmirigyet, fokozza az esetleges gyulladást. A szelén pedig a jód átalakításában segítene (hogy ez szabadgyökök képződése nélkül végbemehessen), de nálam nincs szó jódbevitelről. Sajnos az, hogy jódozzák a sót sok esetben vezet pajzsmirigy alulműködéshez Magyarországon is :(
Edit90
2019-06-05 17:10:07

Lion: ès nem volt szó a jódról,ès a szelènről? A te esetedben lehet e,vagy tilos,ajánlja vagy inkább csak a gyógyszeres terápia?
Edit90
2019-06-05 17:00:47

Lion: mit írt fel a T3pótlásra? Ez nagyon érdekes,ami veled történik nekem szakmailag. Nem is tudtam,hogy van gyógyszer külön a T3ra(ez lehet,hogy gáz,de vállalom:) )Nagyon örülök,hogy most jó kezekben vagy! Most folytatnod kell a letroxot is? Milyen adagban?
Andi: amennyire èn tudom a cukor èrtèkeid most sem jók. A 60perces alacsonyabb,de mèg mindig nem okè,a 120perces pedig ugyan úgy magas,mint a règi mèrèsnèl:(vagy túl kevès a merkformin,vagy nem jó az XR formula neked,vagy az egèsz hatóanyag nem jó:( de arra biztatlak,hogy ne keseredj el,most már tudjátok,hogy ez a problèma,amit fognak neked orvosolni,ès újra teherbe eshetsz. A fogyás,a mozgás,ès a dièta az tuti,hogy segít,m egkèrdezhetem milyen magas vagy ès hány kiló? Te nem szeded az inofolicot?
Mistimi nagyon szorítok neked mèg mindig!
Èn most itt tartok,ovu mèg sehol,várakozunk...
Lion86
2019-06-05 15:43:33

Ja meg azt is mondta, hogy "játszhatunk" a Letrox-szal, de valószínűleg T3 nélkül nem lesz megfelelő eredmény nálam. Így is fogytam 4 kilót, nem akarta emelni a Letroxot (kórosan sovány vagyok).

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!