Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
fogtunder76
2013-04-18 20:45:42
 
Szerintem az 1 évet lehet számolni attól hogy már nem védekeztek :)
Azért talán ez is relatív. Talán senkinek az orvosa nem haragszik meg ha elmegy hozzá egy vérvételre vagy tanácsadásra.
sangria
2013-04-18 20:32:10
 
Hát igen, ezek a statisztikák. Én 15%-ot olvastam pont ezen az oldalon..hát ilyen alapon kisebbfajta csoda kéne a teherbeeséshez, pedig a nők túlnyomó többségének azért pár hónap alatt összejön.

Az orvoshoz forduláshoz a 0,5-1 évet honnan kell számolni? Simán a nem védekezéstől, vagy a már görbevezetős-ovufigyelős-gyertyaállásos korszak kezdetétől?
fogtunder76
2013-04-18 20:04:57
 
Plumeria!
Mohának teljesen igaza van, pont ezt akartam írni neked, de nem írom le még1x :)
Nem kell még feladni, nincs vége a hónapnak :) Csak az a tüneted hogy "mintha megjönne"?
Ne haragudj magadra!!! Természetes dolog hogy reménykedünk és beleéljük magunkat. Hiszen ez foglalkoztat folyton. Aztán ha nem sikerül pityergünk picit és újra indul a reménykedés. A hőmérőzés és az újabb ötletek :)
Tudom mit érzel, hidd el. Én 2 hete az életem tettem volna rá hogy most sikerült, de mára úgy érzem hogy ebből sem lesz baba.
Moha13
2013-04-18 19:40:45
 
plumeria

Még nem biztos, hogy megjön...és ha úgy is tűnik, lehet, hogy ez csak egy ilyen kisebb vérzés lesz, ami elő szokott fordulni.
Egyébként az okosok azt írják (pl. egy genetikával foglalkozó könyvemben is), hogy ha mindenki teljesen egészséges és időben is minden klappol, tehát jókor vannak együtt, akkor is csak valami 25-30% az esély arra, hogy a baba össze is jön. Ha pedig összejön, még akkor sem biztos, hogy meg is marad. Amikor nem, akkor lehet, hogy valami nem stimmelt a babával, pl. valami genetikai gondja volt, vagy ilyesmi, és a természet szelektál...és ez így jól is van. Nem véletlen, hogy a dokik is azt mondják, hogy fél-1 év sikertelen próbálkozás után érdemes csak bármit is tenni, mert ha mindent jól csinálunk, akkor sem tuti a dolog, de még így, görbevezetve és ovutesztelve sem 100%, hogy beletaláltunk a dologba...sajna nem látunk bele magunkba, hogy éppen mikor mi történik és hol tartunk...:S

Szerintem amíg nem jön meg rendesen, addig semmiképp se mondj le erről a ciklusról...szorítok, hogy minden jól alakuljon! :)
plumeria14
2013-04-18 19:18:45
 
lányok, nagyon-nagyon szomorú vagyok, mert úgy néz ki, hogy meg fog jönni...elkezdett úgy és ott fájni, mint mesikor és az előbb sajnos erre utaló "jeleket" is láttam a wc-ben. Hogy a fenébe lehet ez? Délután egyik percről a másikra megváltozik az érzés és elszáll a remény :( Pedig annyira reménykedtem, mert 37 fokos hőmérséklettel még soha nem menstruáltam...korábban mindig leesett előtte a hőm, most semmi nem utalt erre. Magamra is haragszom egy kicsit, mert már kezdtem magam beleélni... Mit mutatott akkor az ovu teszt? Mi a fenét jósolt akkor? Máskor még peteéréskor sem szokott ilyen határozott lenni :(
plumeria14
2013-04-18 16:26:10
 
kata1127
akkor még csak 1 teljes hónapod van...szerintem még ne menj dokihoz. Elvileg mi is régebb óta próbálkozunk, de 5 hónapja kezdtem el vezetni a hőmet és eközben jöttem rá, hogy nem is akkor van a peteérésem, amikor gondoltam. Mivel átlagosak a ciklusaim, így abból visszaszámoltam 14-et, de nekem néhány nappal korábban van, így korábban rosszkor próbálkoztunk, akkor már kés volt. Szerintem mindenképpen várd meg még ezt a hónapot és csak akkor menj dokihoz, ha most is azt tapasztalod, hogy túl rövid a luteális fázis.

A menstruációs ciklusnak a második felét - a peteérés napja és a következő szakasz között -nevezik luteális szakasznak. Jóllehet a normális időtartama 12-16 nap, egyes nők számára ez sokkal rövidebb.Ha a luteális fázis ideje ennél rövidebb ideig tart, szükséged lesz gyógyszeres kezelésre, hogy meghosszabbítsd ezt az időszakot.
kata1127
2013-04-18 16:20:06
 
Plumeria: én még csak 1 és fél hónapja mérem.
Szerinted felkeressem a nőgyógyászom? 6 hónapja próbálkozunk..
plumeria14
2013-04-18 16:18:07
 
kata1127
mióta vezeted a hődet? Általában hány napos szokott lenni a luteális fázisod, mert ha 26 naposak általában a ciklusaid,és a 18. napon van az ovud, akkor a luteális fázis túl rövid.
plumeria14
2013-04-18 16:14:35
 
monalizi
bár korábban már kérdeztem, de nem szoktál ovutesztet csinálni, ami segítene a görbéd kiértékelésében? Érdekes, mert a mostani emelkedést értelmezte ovulációnak, mert erősebb a színe; a múltkori halványat szerintem a korábbiak alapján saccolta oda. Mostanra vártad vagyis nem vártad egyébként? Az eddigi ciklusaidban tapasztaltál bármi hasonlót?
kata1127
2013-04-18 16:11:43
 
Sziasztok! ezen a napsütés "nyári"napon mindenkinek kívánom a legjobbakat. szeszélyes ez az április, de remélem pozitívan tréfál meg minket. Én most így állok..
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!