Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Ancsi2014
2013-09-12 11:22:54
 
Lujza, az IR vizsgálat egy gyógyszertárban kapható zacskós kis cukorkeverék elfogyasztásával kezdődik, azt Neked kell megvenned (ha átlagos súlyod van akkor 75mg-os, ha nagyon vékony vagy 50kg, akkor egyeztess az orvosoddal, gyógyszerésszel, mert elszáll az értéked)
Amire érdemes figyelned:
-vizsgálat napja előtt 10 órával már ne egyél, igyál semmit.
-reggel szigorúan éhgyomor
-nem tudom hány ip-ot kért az orvosod (0-60-90-120 szokott lenni) de a laborosnak mondd el, hogy pontosan szúrja le az ip-jaidat. Hallottam olyan IR vizsgálatról, hogy a 60p szúrását majd 2 óra elteltével csinálták meg, mert sokan voltak. Ilyen nincs! Soron kívül be kell hogy hívjanak!

Nekem IR-em van, kaptam gyógyszert, semmi gáz nem lesz! :)
capri
2013-09-12 11:20:59
 
Ancsi,
jó sztori! :-)))
Tegnap elkezdtem beírni a hőmérés "szabályait", de hogy ki ne felejtsek valamit, inkább belinkeltem egy oldalt. Erre pont az hiányzott belőle, hogy nyelv alatt kell mérni...
Ildibaba81
2013-09-12 11:19:46
 
Ancsi!

Én ezen röhögtem jót - bocsi, minden esetre az tuti, jó emlék marad, meg lesz mit mesélni a gyerkőcöknek.

Azért én még nem megyek ennyire messzire, egyelőre csak hőmérőzgetek, meg peteérés tesztelgetek, ha egyet már összehozott nekem, csak mennie kell a másodiknak is - valahogyan... :)

Még pozitív vagyok. :)
Ancsi2014
2013-09-12 11:14:48
 
Ildi, nekem az uram megvizsgáltatta magát, bár csak mintát adtam le én. Igen kalandos volt reggel 8kor állni a kis poharammal 30 férfi között az andrológiai rendelésen ... nem mellesleg név szerint szólított az orvos és jót röhögött, hogy érdemes volt lediplomáznia, hogy egy hölgyet kelljen kezelnie :-)))) Ja, és ezt megelőzően a 2 hónapos várakozás utáni ip-unk napján a mintavevő tégelyt a "döntő pillanat" után elegáns mozdulattal felborítottam ...úgyhogy új ip-t...újabb várakozás ... úgyhogy van már egy pár vicces/kínos pillanatom a gyerekeimnek :)
De amúgy egy andrológiai vizsgálat 15 perc, meg is kapjátok a kiértékelést hogy van e valami orvosi teendő. Nekünk szerencsére nincs.

Capri, jót röhögtem reggel. Már majdnem eret vágtam magamon tegnap és erre kiderül hogy csak béna vagyok.
Ez is jó példa arra, hogy a francnak görcsöljön az ember! :)
capri
2013-09-12 11:12:32
 
Lujza,
a fogorvos miatt nem irigyellek... Ügyes legyél!
Az inzulinrezisztenciát inzulinterheléses vérvétellel nézik meg (vérvétel éhgyomorra, iszol cukros lötyit, aztán 1 és 2 óra múlva újabb vérvétel). Ugye beszámolsz majd a vizsgálatokról meg az eredményekről? Nagyon kíváncsi vagyok rá, mi derül ki nálad...
lujza01
2013-09-12 11:07:41
 
Sziasztok!


Csatolom a görbémet! :( kissé belebetegedtem már ebbe az egészbe, múlthónapban még pém sem volt.. nagyon elkeseredtem. :(:(

Nagyon gratulálok a babásoknak!! Ez szuperhír!!:)

Moha sajnálom biztos nem lehetett könnyű..:(

Rám is nehéz dolgok várnak, ha minden igaz és összejön megyek altatásban fogorvoshoz... mivel hogy betegesen rettegek tőle... hátha a rossz fogam is közrejátszik a dolgokba. Aztán jövőhét doki járás... szurkoljatok!! Egy kérdés.. az inzulin rezisztanciát hogy vizsgálják?? Szép napot Csajok!! :D
csillka
2013-09-12 10:54:44
 
Sziasztok!
Húúú, hirtelen mennyi jó hír! Gratulálok, és problémamentes babavárást kívánok!

Moha,
sajnálom ami történt! Az én bevált technikám az, hogy minden hónapban keresek valamit ami reményre adhat okot, és bízhatok benne. Teák, vitaminok, sport, jóga....most például rendeltem egy csomó könyvet, és milyen jó lesz kiolvasni. Apróságok, de átsegít a következő hónapra, hogy majd ez vagy az talán segíthet. Nem tudom mennyire fogalmaztam érthetően, de mindig kell valami kapaszkodó, és vmi olyan elfoglaltság ami leköti a fölös energiáim.

NewHope
Ezen már én is gondolkodtam, hogy mennyire lehet szívből jövő az a sok gratuláció. Én úgy fogom fel, hogy az Ő sikere, nem az én kudarcom. És ha valakinek adsz(jelen esetben őszinte jókívánságot) akkor majd kapsz is.

Én 23.-ra kaptam időpontot az új orvosnál, és reményeim szerint elkezdjük a kivizsgálásokat. Ez most ad egyfajta megnyugvást, elég volt már a több mint egy éves "majd jön ha jönni akar" várakozásból.

Kellemes napot Mindenkinek!
capri
2013-09-12 10:38:15
 
Ancsi, akkor megvan az alacsony hőd oka! :-)
Ildibaba81
2013-09-12 10:33:16
 
Ancsi!

Ezek a pasik olyan magabiztosak. Mi görcsölünk, pedig éppen az is kiderülhet, hogy az ő katonáik lusták... :S
Ancsi2014
2013-09-12 10:29:37
 
Ildi :-))))))))))) a férjed kb. pont annyira férfi mint az enyém. Mikor arról beszélgetek vele, hogy jó lenne kicsivel többet együtt lenni, hogy biztosabb legyen a teherbeesés, mert a gyerekeink ezzel az aktivitással nagyon résen kell legyenek stb... mindig azt mondja, hogy jaj, nyugi! következő hónapban úgyis terhes leszel. Pár hete próbálkozunk, úgyhogy még nem telt le a következő hónap, de ilyenkor és meg azt gondolom egy jóshoz mentem hozzá, olyan biztos benne.

Ildi,Mirlite nem tudtam, hogy a nyelvem alatt kell mérni és csak bedugom a számba ... ööö... de akkor érhető minden. Kitöröltem az eddigi eredményeimet és inkább csak a maitól figyelem :) Köszi szépen Lányok!
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!