Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
capri
2013-10-01 16:11:47

plumeria,
én is 2. csipogásig mérem, az kb. 2 perc. ;-) Csak nem akartam ezt írni, nehogy leszúrjon valaki, hogy rossz tanácsot adok. :-) A lényeg így is látszódik.
plumeria14
2013-10-01 16:06:09

luciffer73,
én olvastam olyat, hogy van különbség a higanyossal és a digitálissal mért hő között. Jól méred? A nyelved alatt jól hátradugva? Állítólag a digitálisat is bent kellene hagyni 5 percig, de én mindig kiveszem a csipogás után, mert az enyém egy idő után kikapcsol magától. A lényeg, hogy mindig ugyanakkor és ugyanott mérd!
capri
2013-10-01 15:59:49

Szia Éva (Luciffer73)!
Szépen sorban írom, ami eszembe jutott, ahogy olvastalak. :-)
Az első görbéden a ciklus második felében mért adatok vannak csak benne, amikor eleve néhány tized fokkal magasabb az alaphő. A második görbét pedig már mensitől vezeted, ilyenkor a legtöbb nőnek 36,5-36,6 alatt marad a hője. Ha megnézed a legelső mért értéket, az is 36,2 volt, és ebben a ciklusban is ekörül vannak az értékek. Lehet, hogy pont ovukor kezdted a mérést, azért ugrott meg a második napon.
Hol méred a hőt? Ha szájban, akkor jól hátra kell tolni, és nyelv alatt mérni, min. 5 percig (nem csak csipogásig).
Példaként itt van egy korábbi görbém. Látszik, hogy ovu előtt 36,6 a legmagasabb hő, utána pedig min. 36,8.
Vezesd csak tovább a hődet, a ciklus második felében várhatóan megint fel fog menni. De ez a normális, így kell lennie! :-)
napsugar24
2013-10-01 15:58:14

Capri- 10-es vaterás teszttel és ma reggel-köszönöm :)
luciffer73
2013-10-01 15:41:10

Ez pedig már csak digis hő
:(
luciffer73
2013-10-01 15:40:24

Sziasztok!
Bocsi, hogy ideírok, lehet, hogy nem is ide kéne...no mindegy.
Tanácsot kérek. Sajnos ciklus közepén regeltem erre az oldalra, tehát elég hiányos a görbém, de a kérdésem nem is ez. Az első időkben egy kölcsönkapott higanyossal mértem a hőmet, orálisan :D
De mivel nagyon korán kelek, féltem, hogy egyszer sikerül vagy az egészet lenyelnem, vagy ráharapnom a végére, ezért vettem egy digitálisat. Abban nagy kárt nem tudok tenni.
Viszont....a higanyos normális emberi hőt mutatott, a digi viszont nem. Olyan alacson hőket mérek, hogy ilyen talán egy barlangi kígyónak lehet, vagy egy békának....most akkor a hőmérő mér ennyire mást, vagy én hűltem ki?!
Csatolom a részleges görbém is, hogy lássátok a változást.
Tanácsot, infót várok és nagyon köszönöm előre is!
üdv: Éva
capri
2013-10-01 15:40:20

Napsugár, a görbéd teljesen rendben van. Az meg, hogy van-e baba, pár napon belül kiderül. Megy a drukk! :-)
(Milyen teszttel teszteltél és mikor?)
napsugar24
2013-10-01 14:58:16

Sziasztok!
Mi a véleményetek a görbémről-eddig a teszt sajna-negatív. Holnapra nem várom és most nincs barnázás-pedig eddig mindig volt-de ha nem baba nem bánnám, ha megjönne-mert akkor mehetnék átjárhatóságira.
Ancsi2014
2013-10-01 14:41:25

Köszönöm szépen! :)
capri
2013-10-01 14:25:42

Ancsi, itt elolvashatod: https://tervezettbaba.hu/tudastar/normal-menstruacios-ciklus. Az oldalon a Tudástár menüben van egy csomó hasznos információ! ;-)
(Egyébként év elején még én sem tudtam semmit ezekről a dolgokról, még a hőmérőzés is tök új volt...)

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!