Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Sziasztok lányok!!!ma volt az első vizgalat :)) 5hetesek vagyunk szépen be van agyazodva :)
A következő ultrahang október 31 :)) addig is várunk,,mindenkinek szorítok :))
Moha13
2013-10-01 18:59:31
sangria
Az ovuteszted milyen érzékenységű? Mert én csak az utóbbi két ciklusomban láttam igazi pozitív ovutesztet, ahol nem csak hogy egyformák voltak, de még erősebb is lett a tesztcsík, mint a controll...ez annak köszönhető, hogy az addig használt 25-ös érzékenységűt lecseréltem 20-asra, és láss csodát...:)
Szóval...ajánlom, hogy próbálj ki érzékenyebb tesztet.
arachnoidea
2013-10-01 18:16:43
A PG/53 ovulációs mikroszkóp nekem sem mutat szinte páfrányt ha mutat is akkor 1-1 vízszintes vonalat a többi kavics.
Leteszteltem különböző korú és nemű embereken is nyálmintából mindenkié egyforma. Már arra is gondoltam hogy van még két egyed aki nem nyalta meg a kutyám és a macskám ....most Ők következnek:-)
plumeria14
2013-10-01 18:00:28
sangria,
nagyon meglepett amiket írtál és nem szeretnék vitába szállni az orvosoddal, de a leírtak alapján azt gondolom, hogy nem egy mai bútordarab lehet (elképzelhető persze, hogy tévedek)... Én is használom már egy ideje az ovutesztet, de nem mindig egyértelmű és ha csak annak hinnék, akkor nagyon-nagyon ritkán lennénk csak együtt. A mikroszkóp nálam egyáltalán nem működött, úgyhogy az sem egy jó családalapítási segédeszköz :) Érdekes az is, hogy az orvosok mennyire másképp vélekednek erről az egészről. De ez már abból is látszik, hogy valaki direkt javasolja a hőmérőzést, más pedig kineveti az embert,ha viszi a görbéjét. Nekem az a véleményem, hogy a nőgyógyászok csak egy eszközhöz értenek, mégpedig az ultrahanghoz és a többi kínai nekik. Természetesen lehetnek más véleményen, d sokszor jobb lenne, ha ezt magukban, csendben tennék :)
sangria
2013-10-01 17:14:48
Sziasztok!
Most már nagyon ritkán írok, de olvasgatlak titeket ám:-)
Pár érdekesség méréssel kapcsolatban (is):
Múlt héten voltam a nődokimnál, hogy nézze meg, rendben van-e az ovum, vittem a görbéimet is (6,5 hónapig mértem, múlt hónapban abbahagytam, mikor kiderült, hogy a páromnál vannak gondok), szóval majdnemhogy lecseszett, hogy ez milyen elavult módszer már, ilyet már nem használunk, ott az ovuteszt, de abból sem a belelógatós fajta, hanem a mikroszkóp. Azért azt mondta, hogy egy nőnek akkor van ovuja, ha min. 37 C a hőmérséklete, de nem szájban kell mérni, ahogy én csináltam (itt kaptam még egy rosszpontot), hanem hüvelyben.
Hát én eddig úgy gondoltam, hogy nem vagyunk egyformák, van, akinek alacsonyabb az alaphője, ő mért ne ovulálhatna 37 alatt, de én nem vagyok orvos. Meg ugye ha úgyis tendenciát mérünk, akkor mért nem jó a szájban? Nekem 36,5 körül van, ovu után 36,7-36,9 szokott lenni, nem hinném, hogy ez ne lenne normális, de ugye biztos azért, mert nem hüvelyben mértem :-S
Szóval fura, hogy orvosok is mennyire eltérően tudnak vélekedni. Még kérdezte, hogy honnan szedtem ezt a hőmérőzést meg egyéb dolgokat, mert nem kell az internetnek mindent elhinni.. azért én bíztam benne, hogy 1,5 év alatt már eléggé képbe kerültem a dolgokkal, de úgy tűnik mégse:-S
Még az érdekes, hogy nálam ugye sose működtek igazán az ovutesztek, max. tendenciát mutattak néha, ezért is mentem el az orvoshoz. 13. napon voltam, gyönyörűen látszott a szép nagy tüsző, azt mondta, 1-2 nap és ovulálok. Este csináltam tesztet, nagyon nehezen látható szellemcsík volt csak, másnap este már az se. Ez nagyon érdekelne, hogy miért van. Vaterás one step-e használok, ami itt sokatoknál működik.
Mirmite
2013-10-01 17:04:32
Sziasztok Lányok!
Kicsit eltüntem mert vendégeink voltak tegnapig:)
Ma meg egész nap ha volt időm vissza olvasgattam:)
Nem volt egyszerű mert mindenki belelendült nagyon:)
Úgyhogy így elsőre akinek kell megy a drukk!
Akinek megjött a nemvárt annak fel a fejjel:)
Plumeria sajnálom ami a munkahelyeden történt:(
Drukkolok nagyon a vizsgálathoz és várom a beszámolót róla!
Szabinka84
Megy a drukk a kövi teszthez:)
Apával mi mától belehúzunk:)
plumeria14
2013-10-01 17:01:25
capri,
annyiban más a két vizsgálat, hogy a HYCOSY ultrahangos (kíméletesebb, drágább), a HSG pedig röntgenes (tudtommal ez TB támogatott, de a röntgensugárzás miatt nem annyira javasolják), de megértem, aki ezt választja. Én most rászánom ezt az összeget, mert előbb vagy utóbb úgyis túl kell esnem rajta és akkor inkább előbb... Utána haza lehet majd menni, de javasolják, hogy kísérővel menjek, utána ne vezessek, mert görcsölés még utána is előfordulhat.
napsugar24
2013-10-01 16:59:56
Plumeria!
Szerintem haladtunk mi már régen fej-fej mellett-így most megint csatlakozom majd. Nekem is ha megjön remélem megcsinálja a dokim az átjárhatóságit-HyCoSy.
Nekem magánrendelésen csinálja, s annyit kért hogy az első ciklusnapomtól számított, max 10 napig tudja megcsinálni. S vizsgálat előtt 1 órával 2 db fájdalomcsillapítót vegyek be.
De nekem még most egyenlőre nem jött meg-holnap kellene.
Kitartást neked-szerintem is jól döntöttél-ez egy továbblépés. És én is hallottam, hogy utána több embernek is sikerült a baba.
capri
2013-10-01 16:24:15
Plumeria, minden rendben lesz! Nem tudom, hogy ez mennyiben más, mint a HSG, két fórumos "ismerős" múlt héten volt azon, azt írták, ki lehet bírni. (Eredményről még nem tudok beszámolni, mert még ovura várnak. :-))
Egyből hazamehetsz a beavatkozás után?
plumeria14
2013-10-01 16:20:22
capri,
én már arra is rájöttem, hogy nem is igazán a hő számít, hanem a tendencia és ez 2 perces mérés után is látszik, főleg, ha mindig úgy méri az ember. Nem kell tartani semmitől és senkitől, mert mindenkinek megvan a maga praktikája :)
Hú, én nagyon izgulok a csütörtöki átjárhatósági miatt, most olvasgatok utána, d örülök, hogy meghoztam ezt a döntést, így 2 nap múlva már okosabb leszek. Állítólag sokan esnek teherbe a vizsgálat után, mivel lehet, hogy nem volt komolyabb elzáródás, csak egy kis "dugulás" :)
A következő ultrahang október 31 :)) addig is várunk,,mindenkinek szorítok :))