Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Moha13
2013-10-15 09:32:39

Ami a tejet illeti...
Gondoltam, hogy ebből is vita fog kerekedni. :D
Én is ittam tejet kiskoromban, de akkor azt a tejet ittam, amit a nagybátyám hozott minden héten, akik tehenet tartottak. Sosem vettünk boltit. ÉS az is biztos, hogy ott falun nem nyomták tele a teheneket mindenféle antibiotikummal meg hormonokkal, csak kihajtották a legelőre, este meg hazaballagtak és mindenki várta a kapuban a sajátját.
Én sem vagyok annak híve, hogy minden szartól óvakodjunk, mert valaki egyszer írt arról egy cikket, de sajna tényleg olyan világunk lett, ahol már nem tudjuk, mi van a kajánkban. :X
A dohányzás meg...
Én szépen elkezdtem dohányozni 16 évesen (én kezdtem el az egészet az osztályban)...és 20 voltam, amikor ráeszméltem, hogy ez egy baromság. Pedig amíg cigiztem, nagyon szerettem...sör, kávé mellé főleg, én élvezeti dohányos voltam, sosem szívtam sulimosdóban meg egyebek, nekem élvezet volt, sosem voltam rászokva a majd 5 év alatt. Amikor épp hazamentem hétvégére tanulásból, teljesen jól voltam nélküle is.
Szerencsére az első munkahelyemen megjött az eszem...nem tudom, mitől, mert ott is mindenki dohányzott, első évben én is lejártam, aztán egyszer csak úgy döntöttem, hogy elég volt. És azóta semmi. :)
Most azt várom, mikor tiltják már be, hogy az utcán lehessen dohányozni, mert idegbajt kapok, amikor megyek és előttem megy egy dohányos...olyankor általában NAGYON látványosan kikerülöm, ez akkor a leghatásosabb, amikor szmbejön...jól megnézem a kezében a cigit és undorral az arcomon jó nagyot kerülök. Tudom, hogy ez neki totál nem számít, de legalább lát ilyet is. :D:D:D
Ajánlom mindenkinek, jó móka. :D
mkinga
2013-10-15 09:15:01

Ildibaba !! Itt nagy igazat irtal, nekem mindent adott az anyukam , miutan mar tudtam rendesen enni: tehentejet, liszt , hus ... es itt vagyok felnottem , semmire sem vagyok alergias vagy erzekeny. Azt hozzateszem , hogy azert nem epp ilyen termekek voltak a piacon (habar nem vagyok egy idos szemely: 86.os) A mostani gyerekek kicsit nagyon "bajosak"... sokszor en is elgondolkodom , hogy mi tortenik , tenyleg a kajankkal van a gond vagy tenyleg csak a tudomany es mindentol eltiltas?
Dia1984
2013-10-15 09:11:47

mkinga

Ne legyel szomorú, közel sem biztos, hogy a mellékhatás hiánya azt jelenti, hogy nem hat a gyógyszer!!! Tudod, csak pozitívan! :)))
Ildibaba81
2013-10-15 09:11:08

Kinga!

Remélem, hat... majd írd meg. :)
mkinga
2013-10-15 09:08:50

Dia , szurkolok neked a holnapi miatt :D
Azert mert nekem nincs mellekhatasok ..azert csak van hatasa nem de ?? :(
Ildibaba81
2013-10-15 09:07:35

Szilvia!

a nyitott ablak tutira számít, de csak akkor, ha vagy nagy volt a 2 nap közti hőingás, vagy előző nap nem volt nyitva...

Apropó most éjjel nálunk is nyitva maradt bukóra az ablak és reggel fáztam is...

A tej:
Annyi mindent hall az ember. Én csak annyit tudok, hogy a dédanyám már csecsemő korban kezdte a tejet a nagyszülőknél, ami oda vezetett, hogy semmiféle tej megemésztési zavaruk nem keletkezett, manapság annyira figyelnek erre, hogy a szervezet nem tanulja meg idejében megemészteni a tejet, ezért alakulnak ki a különböző bajok.

Én a lányomnak óvatosan ugyan, de még viszonylag korán elkezdtem a tejet, nehogy később baj legyen belőle: oviban pl. muszáj minden gyereknek tejet innia mindennap és csak akkor tekintenek el ettől, ha orvosi igazolást viszel, hogy laktóz érzékeny, vagyis ha nem szokik hozzá időben, laktóz érzékennyé válhat emiatt...
A daganatos dolgokkal kapcsolatban: legtöbb esetben a stressz, önemésztés, stb áll a háttérben és egyébként fogyaszt is tejet az illetö. Ha valamitöl eltilt a doki, az placebo hatást vált ki és működik - általában... :) ezekkel a dolgokkal nagyon szkeptikus vagyok.

Amikor elkezdtem hozzátáplálni, letiltott a védőnő a lisztfélékről, mert az volt a mondás, h. káros, nem hittem neki, el kezdtem azzal sűríteni a kajáit, ezt is óvatosan haladva - nem is lisztérzékeny a gyerek... Már 2 - 2 1/2 éves lehetett a lányom, amikor szólt a védőnő, hogy a héten kapták a hírt,hogy az egész hülyeség, mert a legfrissebb vizsgálatok szerint épp a liszt nem adása okoz lisztériát...
Ennyit ezekről a dolgokról: mióta olyan rettentően hű de tudományosan van alátámasztva, hogy semmit sem szabad, azóta egyre többen allergiásak... nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez tökre összhangban van... :)
mkinga
2013-10-15 09:07:19

Ildibaba, te aztan jol megirtad!! Szerintem ferjem telefonszamat fogom leadni neked , te aztan jol kiosztanad :D. Az az igazsag , hogy hazban soha es kocsiban sem soha , nem gyujt ra! Itthon eleg keveset van, reggel elmegy 7kor , hazajon este 6kor... itthon mar csak 1 max 2 szallat sziv el, de megszoktam nezni minden reggel es este a dobozat (mivel nem mehet ki munkakozben a laktanyabol , nem vehet plussz cigis dobozt :p ), hat kemenyen fogy... most 4 eve abbahagyta 2 evig. Kimentunk Guyane-ban (szezsor a katonaknak, terep, misszio stb) ott ujbol raszokott.... Itthon mondom en kemenyen , hogy budi , de hazajon lezuhizik fogat mos es maniaja a ragozas is napi 2 csomaggal megeszik , szoval igazabol enyhen erzem rajta, itthon meg minden dohanyzasa utan amit irtam nagyon keves , kezmosas, fogmosas. A gond a munkahelyen van , ott szivja, sajnos.
En mar szepen , csunyan... vegen olyan csunyan osszekaptunk , hogy mar sirva fakadtam , hogy nem hiszem el , hogy ennyire rossz neven veszi , azt , hogy csak a jot akarom neki...
Azota csokkentette az az igazsag...

Ezt a "akarod-e meg latni a csemetedet felnonni" ezt meg nem hasznaltam , de szerintem fogom!!!
En nem dohanyzom , azt nem mondhatom , hogy nem probaltam de en mikor eldontottem, hogy tobbet soha akkor soha...
Amugy koszi a tippet :) , kicsit kemeny de igaz!
Dia1984
2013-10-15 09:01:28

Jó reggelt Lányok!

Monika, Nokeni, nagyon örülök, hogy minden rendben volt a vizsgálaton! Nagyon jó egészséget, és boldog babavárást kívánok Nektek!

Virgács, drukkolunk Neked, hogy minden rendben legyen! Ha túl leszel a vizsgálaton, légy szíves írj!

Szilvia, szerintem simán lehet az alacsonyabb hő a nyitott ablak miatt. 2-3 hete nekem is alacsonyabb volt a szokásosnál, majd minkor éjszakára becsuktuk az ablakot, 1-2 tizeddel feljebb ment.

mkinga, köszönöm kérdésed! Tegnap fogyott el a gyógyszer. Szedése alatt végig megvoltak a mellékhatások, de szerencsére ma már nincs semmi! Örülök, hogy jól viseled! :)
Annyira bizakodó vagyok, hogy el sem tudjátok képzelni!
Holnap megyek az orvoshoz UH-ra, nagyon izgulok, hogy mit fog látni...

Én ma így:
Ildibaba81
2013-10-15 08:53:04

Mkinga!

A leghatásosabb vsz. az lenne, ha elolvasná anyukám boncolási jegyzőkönyvét - nekem a hideg futkosott a hátamon töle, amikor olvastam. Mi nem dohányzunk, sem a férjem, sem én, de anyukám szörnyen sokat bagózott világ életében (napi 2 doboz) egész fiatal lány kora óta és szépen meg is látszott a jegyzőkönyvben. Inkább nem írnám le, hogy milyen színű, illetve állagú volt a tüdeje...mondtam is, hogy ha a lányomat ilyesmin kapom, saját kezemmel fojtom meg, az tuti...

Szerintem tegyél ki mindenhova a lakásban képeket csúnyán károsodott tüdőkről és néha kérdezz rá nála, hogy ha végre sikerül és tényleg lesz egy kis csemetéje, meddig szeretne vele maradni, mert ha így folytatja, még arra sem lesz ideje a kicsinek, hogy emlékezzen rá, hogy nézett ki az apja...

Szerintem legyél kő kemény és próbálj bogarat ültetni a fülébe, csak néha ejts el egy-egy megjegyzést ezzel kapcsolatban, vagy ülj le rendszeresen a gép elé, amikor körülötted serte-pertél és keress ilyesmivel kapcsolatos cikket a neten, ha megkérdezi, mit olvasol, mondd, hogy csak véletlenül akadtál erre és milyen érdekes....

Rettenetesen gyűlölöm a bagót - én személy szerint allergiás is vagyok a bagó füstre: ha az utcán 3 m-es körzetben valaki bagózik körülöttem, azonnal köhögő rohamot kapok... :(

Amúgy, ha te nem bagózol, gondolom, megérzed, ha szívott, akkor azonnal mond, ha odabújik hozzád, hogy menjen a közeledből, mert szörnyen büdös... Én nem is értem, hogy bírod elviselni, hogy bagózik, ha te nem. Azt sem értettem, hogy a faterom hogy tudta elviselni anyukám bagózását (ő sem dohányzott soha életében). Nálam eleve kizáró ok volt világ életemben minden bagós pasi... Biztos beszólnék neki, amikor megcsókol, hogy olyan, mintha egy hamutartót nyalogatnék ki...

Bocsi, hogy ilyen hosszan, de valószínűleg Magyarország egyetlen olyan emberét fogtátok ki, aki állva tapsolt és önfeledten ujjongott, amikor végre rendeletben tiltották meg a megállókban és a középületekben a dohányzást...
Szilvia1980
2013-10-15 08:41:46

Lányok, egy kérdésem lenne hozzátok, szerintetek számít, hogy nyitott ablak mellett alszom? lehet attól is alacsonyabb az ébredési hőm??

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!