Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
advisory,
Itt pontosabban le van írva, mint, ahogy én emlékeztem (családtámogatási jutattások rész):
http://www.euvonal.hu/index.php?op=mindennapok_tagallamok&id=1
Persze, azért majd kérdezz utána, hogy így van-e még, mert pl. az új támogatás (aug.1-től bevezetett) nincs is benne. De arra jó, hogy nagyjából lásd kb. milyen lehetőségek vannak.
Monika5
2013-11-03 10:53:38
advisory,
Mi NRW tartományban élünk. és ti?
A kérdésedre sajnos nem tudok válaszolni, mert náluk jelenleg csak a férjem dolgozik. Szerintem, ha a terhesség indokolja (veszélyeztett terhes vagy), akkor tuti kiír a doki, de az is lehet, hogy megbeszélés kérdése...Azt viszont úgy tudom, hogy alapból 1 évre jár az Elterngeld majd a szülés után, ami az előző évi fizetés 60%-ka körül van. De kérheted 2-3 évre is, de sajnos az összeg akkor is csak az 1 évnek megfelelő lesz, havi lebontásban... ezen kívül pedig még a másik szülőnek is jár 2 hónap, ha szeretné. Ha nincs kereset (mint nálam) vagy a 60% kevesebb lenne,mint 300 euro/hó, akkor is jár minimálisan havi 300 euro 1 évig, vagy 2 évre lebontava, havi 150 euro. Plusz ehhez jön majd a Kindergeld. ezen kívűl mivel te dolgozol, tehát sajátjogon van egészségbiztosításod, ők is fizetnek majd valamennyi összeget per nap szülés előtt, ezt majd szeintem a biztosítódnál kell megérdeklődnőd. Az Elterngeldet és a Kindergeldet pedig majd a Familienkasse-nál kell igényelni később. Van még egy jutattás, ami aug 1-től vezettek be (a nevére nem emlékszem), az meg akkor jár majd ha az Elterngeld lejárta után 3 éves koráig nem adjátok bölcsibe, azt nem tudom, hogy szabad-e mellette mini jobot végezni. Ebben a témában ezen információim vannak egyelőre.
Nekem is furcsa a vitamin ára, de mivel nagyon ajánlotta az aszisztens, én ezt fogom bevenni. Nem tudom, hogy olcsóbb e a vitamin, ha felírják, mert a neten ugyan annyi volt az ára, mint a patikában a vényre. Plusz zöld vényre van nyomtatva, úgy vettem észre, hogy a vénynélkül nem kapható dolgokat más színűre nyomtatják. De igazából nem tudom biztosra. :)
Vicacica
2013-11-03 10:48:57
Sziasztok.
KatkaManó
Nem híztam sokat csak 3kg-ot.Ezt be lehet tudni a kevés mozgásnak,sok pihenésnek.Sőt a párom azt mondja szebb vagyok mint valaha:))) Kipihent az arcom, állítólag a hajam is fényesebb.Egyáltalán nem hullik.
A ciklusom teljesen szabálytalan 1 évben kb 1-2 peteérésem van az orvos szerint.Sajnos nekem 2 oldali petevezeték elzáródásom van.Kb. 35-62 naposak a ciklusaim a mindennapokban.
Katicabogár5
2013-11-03 10:48:16
Sziasztok Lányok!
Hát sajnos nem a baba jön. Sőt vissza jöttek a cisztáim és nem is volt peteérésem. Clotysbeget kaptam. Nehéz lesz ez a baba dolog nálunk így most nem is fogok hőmérőzni. Most feladtam majd jön ha jönni akar.
Mindenkinek szorítok és mi hamarabbi babásodást kívánok nektek
mkinga
2013-11-03 10:01:08
Diaaaa!! Mi a helyzet veled??
advisory
2013-11-03 08:55:16
Monika
Akkor fel a fejjel és ebben a hónapban adjatok bele mindent.
A 9 naptól 2naponta jó ha együtt vagytok, és ha van ovuteszted az is sokat segít:) szurkolunk
KatkaManó
2013-11-03 08:35:32
Vicacica, nagyon ígéretes a görbéd:)
Egyet értek veled , nálunk a következő hónap fog szólni a lombikról.
Az lenne a kérdèsem hogy a hormonkezelés hatására híztál valamennyit ?
Itt pontosabban le van írva, mint, ahogy én emlékeztem (családtámogatási jutattások rész):
http://www.euvonal.hu/index.php?op=mindennapok_tagallamok&id=1
Persze, azért majd kérdezz utána, hogy így van-e még, mert pl. az új támogatás (aug.1-től bevezetett) nincs is benne. De arra jó, hogy nagyjából lásd kb. milyen lehetőségek vannak.