Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Sziasztok!
Voltam ma a meddőségiben, minden rendben van, dobog a kisbabám szíve! :)
Tényleg nagyon jó érzés volt hallani! :) Bár reggel nagyon megijedtem mert pici vérzésem volt, végig aggódtam az utat (egyedül mentem, vezettem 1,5 órát).
Ott még várakoztam 1 órát, már nagyon ideges voltam, de a doki megnyugtatott, hogy minden rendben. Az UH-n látszott, hogy a petezsák alatt van egy kis bevérzés, de mondta, hogy ez a méh növekedésétől is lehet, hogy elpattannak kisebb erek. Aztán megkérdeztem, hogy az Aspirin protectet szedjem e tovább, és mondta, hogy eszembe ne jusson, mert az véralvadás gátló így ez is okozhatta azt a pici vérzést. Pedig a hormonokhoz még az egész eljárás elején ajánlotta a doki (igaz nem az akihez járok, hanem aki helyettesítette), na de azt már senki se mondta, hogy ha sikerül a beültetés akkor hagyjam abba... na mondjuk én is hülye voltam, hogy eddig nem kérdeztem meg. Pedig barátnőmnek szintén beültetéssel sikerült teherbe esni, és neki kifejezetten ajánlották a 12. hétig a hormonok mellé az aspirin protectet...?
Két hét múlva kell visszamennem. Addig jó lenne eljutni a saját nődokimhoz, hogy kiállítsa a terhességmegállapításról a papírokat, és tudjak menni a védőnőhöz és a házi orvoshoz.
Ja és még annyit, hogy az Utrogestan állítólag országosan hiánycikk, ezért mos helyette a Crinone gélt írták fel, meg Duphastont mellé. A Crinone gélnek nagyon nem örülök, mert az első lombiknál azt kellett használni, hát nem volt vele túl jó tapasztalatom... :(
zsuzsi09
2019-07-26 20:59:54
Andi - nálam szerencsére minden rendben van a páromnál allapítottak meg, hogy a spermák lassabbak-ott a gond...Igen 5 éve próbálkozunk, még bele gondolni is sok :) abból az 5 évből 3 úgy volt, hogy nem vitaminoztam, nem mértem szóval nem görcsöltem rá, hisz úgy is sikerül alapon...hát nem igy lett- aztán jöttek az orvosok - endo, nőgyógyász, immunolóogus, andrológus - hozzá teszem a páromnak mindig azt mondták minden rendben van az kb ha jól emlékszem min.3 spermavizsgálat volt - csak a klinikán jöttek rá, hogy hoppá - még is csak gond van- az volt az utolsó csepp a pohárban - és belevágtunk, nem volt mire várni és alakuljon akárhogyan is egy csöppet sem bánom, mert tudom mindent megtettünk-
Zsuzsi szoritok nektek hogy sikerüljön végre a baba :) végre már egyenesben vagytok;) köszönöm neked is a megerősítést nem halogatom tovább a konzultációt. Én is úgy vagyok vele hogy félek a hormonoktól de ahogy te is mondod ha ez az ára h.gyerekünk legyen hát az ember belevág. Persze engem is azzal hitegetnek h.majd sikerül spontán de most meddig várjunk még éveket? Mert hogy egyszer már voltam terhes spontán..az egy dolog az 2 évvel ezelőtt volt. De most más a helyzet kaptam ezt a fránya Ir-t és hát akkor sikerült 5 hónap alatt most meg már 1 éve próbálkozunk és semmi..és ráadásul úgy próbálkoztunk h.ovuteszttel hőmérőzéssel tehát jól időzítettünk én amondó vagyok hogy ha az ember nem esik teherbe 1 év alatt úgy h.ráadásul még jól is időzít akkor ott v.mi akadály van... mert ha minden rendben azért létrejön terhesség.jó mi tudjuk az okát az Ir. De bízom benne h.nem képez majd akadályt a lombikhoz v.inszemhez. de ha esetleg megis azt mondják h.rendezni kell az inzulinszintet akkor legalább kivárom de nem.a bizonytalansagban élek legalább. Addig mig nem beszéltem erről meddőségi dokival addig nem ásom ezt el mert csak interneten olvastam h.nem csinálnak magas inzulinnal na de kinek milyen stádiumú van akinek súlyos pl pcos-el társul nekem az nincs. Pozitív példa van előttem a férjem kolléganője ő is Ir-es ráadásul a súlyosabb kategória és sok más problémája van hormonálisan meg tán szervi is mégis lombikoztak és most egészséges kisfiút vár igaz a 6.lombikkal jött össze de nem adták fel és megérte:)
Nálatok mi volt az akadály? Jól tettétek h.elmentetek ha jól emlékszem már 5 éve próbálkoztok. Itt már tényleg lépni kellett.gondolom belefáradtatok már a sikertelen próbálkozásokba h.együtt vagytok jó időben aztán mindig megjön.
zsuzsi09
2019-07-26 17:33:59
Sziasztok
Régen jelentkeztem gondoltam beköszönök, bár a háttérből szurkolok nektek.
MA voltunk a dokinál, 10-12 petesejtet látott amik 12-13 mm, hétfőn vissza kontrollra és remélhetőleg meg is tudják mondani mikor lesz a petesejtleszivás. ma szúrtam a 25.-dik injekciót, hihetetlen...
andi szerintem ne várjatok tovább egy konzultációt mindenképp megér a dolog, minket is sokáig hitegettek, hogy rendben minden aztán végül kiderült a klinikán, hogy még sem olyan rózsás a helyzet....közben meg teltek a hónapok, 35 évet betöltöttem nincs mire várni bár nem örülök ennek a sok hormonnak, de ha ez az ára, hogy babánk legyen akkor kibirom...
a görbém nem nagyon érdekes ezt most az orvosok irányitják, nem én :)
szép hétvégét nektek
Andi198729
2019-07-26 15:04:44
Hát igen, lehet, hogy orvosa válogatja, bár én akkor 29 éves voltam, és nem volt vetélésem, mégis tilos volt a szex. Mindenesetre jobb nem kockáztatni, biztos ami biztos. Ha 12. hétig nincs szex, akkor biztos, ha egyébként minden rendben van, hogy nem lesz vetélés önmegtartóztatással, viszont a szexszel megvan a kockázat.
Mistimi, hajrá, biztos közeleg már az az ovu ;-)
mistimi
2019-07-26 13:54:16
Anno én 3 nődokinál is voltam mikor terhes lettem a Grétivel. A kettő fiatal szerint mehetett a szex az öregebb szerint várjuk ki a 12. Hetet.mi kivártuk nem akartunk kockáztatni.
Én még várom az ovut ha most stagnálok pár napot akkor most lesz...sajna sose volt 17.nap előtt
Meliko78
2019-07-26 13:42:29
Lion dehogy haragszom igazad lehet bár nekem ugye 20 éves a legkisebb fiam akkoriban meg totál máshogy volt ez az egész terheseg eszemben nem jutot volna , hogy el is vetélhetek és jó ha 2 szer látott orvos! Nem ott szültem hanem Erdélybe
Lion86
2019-07-26 13:38:25
Meliko - remélem nem sertődsz meg- a korod miatt és korábbi vetélések miatt veszélyeztetettnek számítasz, így természetes, hogy tiltott.
Nekem egyébként kedvem se volt a nagyobb fiammal az első 12 hétben, pedig egyik doki se tiltotta (nem volt választott orvosom sztk-ba mentem ahhoz, aki éppen volt). A második trimeszterben bezzeg hajnali 2-kor is képes voltam felkelteni a párom, hogy én most azonnal akarom :D
A kicsinél már más volt a helyzet még vele 2x is 1 hónapig szigorú fekvés volt (3. és 7. hónapban)
Orvosa is válogatja.
Andi198729
2019-07-26 13:33:52
Milla, én a onestep ovulációs tesztcsíkot rendeltem mindig, tesztcsomagban rendeld, a 2200 Ft-os csomag (20 db), vagy a 2700 Ft-os csomag (25 db) nekem bevált amúgy a 20-as erősségű is, de a 30-as is. Anno a 20-assal sikerült a babánk, és emlékszem, akkor az oldalon másoknak is az vált be. Annyi a különbség, hogy a 20-as hamarabb lesz pozi, és általában 2 nap pozi. A 30-as általában 1 napig pozi. Anno a 2. pozi napon voltunk együtt, és így lett a kisfiunk.
Voltam ma a meddőségiben, minden rendben van, dobog a kisbabám szíve! :)
Tényleg nagyon jó érzés volt hallani! :) Bár reggel nagyon megijedtem mert pici vérzésem volt, végig aggódtam az utat (egyedül mentem, vezettem 1,5 órát).
Ott még várakoztam 1 órát, már nagyon ideges voltam, de a doki megnyugtatott, hogy minden rendben. Az UH-n látszott, hogy a petezsák alatt van egy kis bevérzés, de mondta, hogy ez a méh növekedésétől is lehet, hogy elpattannak kisebb erek. Aztán megkérdeztem, hogy az Aspirin protectet szedjem e tovább, és mondta, hogy eszembe ne jusson, mert az véralvadás gátló így ez is okozhatta azt a pici vérzést. Pedig a hormonokhoz még az egész eljárás elején ajánlotta a doki (igaz nem az akihez járok, hanem aki helyettesítette), na de azt már senki se mondta, hogy ha sikerül a beültetés akkor hagyjam abba... na mondjuk én is hülye voltam, hogy eddig nem kérdeztem meg. Pedig barátnőmnek szintén beültetéssel sikerült teherbe esni, és neki kifejezetten ajánlották a 12. hétig a hormonok mellé az aspirin protectet...?
Két hét múlva kell visszamennem. Addig jó lenne eljutni a saját nődokimhoz, hogy kiállítsa a terhességmegállapításról a papírokat, és tudjak menni a védőnőhöz és a házi orvoshoz.
Ja és még annyit, hogy az Utrogestan állítólag országosan hiánycikk, ezért mos helyette a Crinone gélt írták fel, meg Duphastont mellé. A Crinone gélnek nagyon nem örülök, mert az első lombiknál azt kellett használni, hát nem volt vele túl jó tapasztalatom... :(