Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
plumeria14
2013-12-18 10:29:55
 
Moha13,
nekem se mondta senki, hogy van ilyen, csak amikor utána olvastam a témának, akkor említették meg valahol...valahogy ezt nem "reklámozzák" annyira. A múlt héten, amikor a nődokinál voltam, hogy megbeszéljük a következő lépéseket, akkor rákérdeztem, hogy csinál-e ilyet...mondta, hogy igen, de 1-2 alkalomnál többet nem javasol...persze, mert hormonokkal nagyobb az esélye...az ikerterhességnek is, azt én meg annyira nem preferálnám...
Igen, vannak feltételei, de lehet, hogy ez is dokifüggő. A legfontosabb a bizonyítottan átjárható petevezető. Bővebb info: http://timmermann.hu/site/letoltesek/inseminatio.pdf
Bár itt csak a stimulált inszemről van szó.
Tudtommal vannak olyan helyek, ahol ingyen megcsinálják, bára gyógyszerekért ott is fizetni kell, ami olyan 45-50 ezer forint, szóval nem olcsó...
capri
2013-12-18 10:28:56
 
Plumeria,
de jó, hogy írod ezt az időzítéses dolgot... Én is pont ezt nem értem... Volt olyan ismerősöm, aki hétfőn nézetett tüszőt, szép nagy volt, este tüszőrepesztő, másnap csak a saját megnyugtatására nézetett megint tüszőt, már megrepedt (ill. repedőben volt), és szerdán reggel volt az inszem. Nem is lett sikeres, de szerintem is eléggé kicsi volt így már az esély...
Amúgy a tüszőrepesztő után kb. 36 órával repedne csak a tüsző, nem? Szóval elvileg jó lehet akkor az inszem.
Arra van kikötés, hogy inszem előtt mikor lehettek együtt utoljára?
Moha13
2013-12-18 10:25:44
 
luciffer
Kellemes ajándékkeresgélést...:)
Én már megvagyok...idén sikerült mindenféle tömegben kavargás nélkül megoldanom a dolgot, ugyanis internetről jönnek az ajándékok (máshol nem is találtam azt és olyat, amilyet akartam), így csak a futárt várom, meg pick-pack pontra sétálgatok...:)
Moha13
2013-12-18 10:21:50
 
Én meg nemrég tudtam csak meg itt, hogy van stimuláció nélküli inszem is, amikor nem nyomnak beléd mindenféle hormont, csak kicsit besegítenek a találkozásban.
Ez nagyon jó dolog. :)

Az lenne a kérdésem, hogy az inszemhez mi kell? Kell pl. hogy legalább 1 éve próbálkozzon a pár, meg hogy amúgy egészségileg minden rendben legyen és ennyi? Vagy kellenek valami egyéb feltételek is? És ez ingyen van, mint pl. az első 5 lombik, vagy vagy aki inszemet akar, az fizet érte?
Bocs a sok kérdésért...
plumeria14
2013-12-18 10:20:30
 
luciffer73,
nem igazán tudom...ha nem elég nagy még a tüsző, akkor semmiképpen sem szeretnék tüszőrepesztőt, mert félek, hogy akkor még nem "fejlődik ki" igazán és nem lesz a legjobb minőségű, ha korábban megrepesztjük...Utána olvasgattam a témának és azt az egyet nem értem, hogy eddig mindenhol azt olvastam, hogy az együttléteket az ovu előttre kell/érdemes időzíteni, hogy a kis katonák már ott várakozzanak, amikor a királykisasszony rálép a "vörös szőnyegre". Az inszem esetében pedig azt írják, hogy a tüszőrepesztő után 36 órával kell menni a "befecskendezésre"...ez most akkor hogy van?
luciffer73
2013-12-18 10:14:24
 
Plumeria...akkor ezek szerint tüszőrepesztőt sem akarsz? Mert lehet, hogy abba azért bele kéne menned...így nagyobb lenne az esélye az inszemnek....vagy most hülyeséget mondtam?
Szilvia1980
2013-12-18 09:58:23
 
plumeria14: 10 honapja probalkozunk es ez volt a 2., alltalaban a 16-19-ig mindig megvolt az ovum.Ebben a honapban azt hittem, hogy nem is lesz, de volt:)
anglia
2013-12-18 09:55:52
 
Sziasztok!
Nem mindig ilyen rövid. 3-4 nap szokot lenni. Ezen én is meglepödtem, 3 napja nagyon fájnak a melleim de tegnap ota a derekam is. Drukolok nektek is. Reméljük tudunk adni szép karácsonyi ajándékot a családnak.
plumeria14
2013-12-18 09:54:19
 
capri,
a dpo esetében igazad van, csak megzavart a mensi előrejelzése, és ahhoz viszonyítottam...
Hogy mihez kellene drukkolni? Hát, magam sem tudom...leginkább talán ahhoz, hogy ebben a hónapban ne a 11. napon legyen az ovum, hanem a 9.-en vagy a 10.-en, hogy pénteken (esetleg) megpróbálkozhassunk a katonák célegyenesbe juttatásával :) Mert ha még kicsi a domináns tüsző és valóban csak hétfőre várható az ovum, akkor úszott ez a hónap...vagyis marad a természet, és ebben a hónapban is marad a hagyományos út. Biztos emlékeztek, hogy a PCT tesz sose akart nekem összejönni, mert sosem akkor volt ovum, amikor dokihoz tudtam volna menni, így nyitva maradt a kérdés, hogy a katonák átjutnak-e a kapun...de ezt a tesztet most már nem akarom megcsináltatni, mert eldöntöttük, hogy inszem, persze hormonok nélkül, mert a peteérésemmel és a párom spermáival is minden rendben van, ezért nem akarom a stimulációt.
luciffer73
2013-12-18 09:51:53
 
Moha nekem inkább egy dínót rajzolt ki...nem látom a róka fülét :))))
Capri nyugi...nem maradok így....mert ha mégis, akkor nicket kell változtatnom...én leszek Buddha :)))))) Mondjuk tokám meg hasam már van hozzá....:DDDDD
Én még mindig pötyögök...és nem értem...vasárnapig véreztem...utána egy nap pötyögés, aztán egy nap szünet és ma reggel megint meglepett a wc papír :/
Remélem ebben a ciklusban már nem lesz több meglepi...mert bár szeretem, de nem az ilyeneket.
Ma végre felkerekedek és ajándék vadászatba kezdek...ki hogy áll e téren?
Ja! És még valami...még mindig 36 fok fölött vagyok...lehet, hogy ha nincs az az iszonyatos stressz, akkor melegebb leszek?
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!