Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
mirjam
2013-12-29 19:35:56

Sziasztok!
TB-s endokrinologus?Hahaha... En a multkor megprobaltam igy elintezni,a teruletileg illetekes szakrendeloben 8!honap a varakozasi ido.igy inkabb maganban intezem.
TB-s vervetel?Hahaha...idopontra megy,kb egy hettel elore irnak be.megis honnan a fenebol sejtsem,a 3.nap mikor lesz ha pont az a baj,h kiszamithatatlanul jon meg?erre az volt a valasz,h oldjam meg. Raadasul az sztk-ban egy vervetel még idopontos rendszerben is fel nap,a munkaltatom oem dijazza.
Igy inkabb kifizetem a 18ezret a ket vervetelert,aminek mar masnap megvan az eredmenye. Sajnos az sztk-ban rengeteg idot vesztek,az ido meg ugye penz,rbdasul nem mindegy a baba szempontjabol sem. Persze a mai vilagban sokan nem tudjak ezt megfizetni sehogy sem,mi mst erre feleljuk a tartalekot.
Encii
2013-12-29 19:25:03

Sziasztok! Ma hajnalban arra kelltem hogy iszonyatos mestruációhoz hasonóan görcsölt a hasam,ez 2-3óra hosszáig tartott kb! 22-dik ciklus napon tartok ..... Általában 33 napos szokott lenni a ciklusom.... Ez mitől lehetett szerintetek ez a görcsölés szerű valami ?? (Görbém nincs) kösszönöm előre is a válaszokat ! :)
Moha13
2013-12-29 18:37:46

Ja, ez csak mindenféle hormonra van, fogalmam sincs, hogy az inzulinrezisztenciával mi a helyzet.
Szerintem nézz szét a neten, hogy mik lehetnek ennek a tünetei, azaz mi az a konkrét tünet, ami egyértelműen ennek a jele és ezeket panaszold el a házidokinak...és elküld endokrinológushoz, az pedig gondolom van sztk-san is, és ha nekiis elmondod, biztosan kér majd egy vizsgálatot...vagy nem tudom. Csak ez az ötletem támadt...ha már máshogy sehogy nem tudsz beutalót kapni...
De valaki biztos tud valami okosat itt...sokan vagyunk. Aki már volt, biztosan ír majd verről. :)
Moha13
2013-12-29 18:34:11

plumeria
Én magánrendelésre mentem a dokihoz és írt nekem beutalót, direkt rákérdeztem, hogy ezeket TB-re megcsinálják-e, mondta, hogy persze, 3. napon fogom ezt a papírkát, mellécsapom a tb-kártyámat és megyek szépen vért adni. :)
17ezer...az nagyon durva...nem tudom, kinek van erre pénze.:X
Szerintem a Te dokid is kell hogy adjon beutalót TB-s vérvételre...mert nekem olyan hihetetlen, hogy egyik tud adni, másik meg nem? Nem értem...lehet, hogy csak nem akar?
Ez nőgyógyász volt, aki nem adott, vagy nőgyógyász? Mert én úgy tudom, hogy pl. a spermavizsgálatra is a nődoki tud beutalót adni, nekem azt is adott.
plumeria14
2013-12-29 17:16:25

Adry03,
nem értem ezt a rendszert, mert elvileg úgy van, hogy ovu előtt esik le a hő, vagyis szerintem neked inkább a 14. napon volt ovud...és erre igaz az a megfigyelés is, hogy bizonyos esetekben ovu után 2 nappal ismét leesik a hő, de csak átmenetileg.

Moha13,
a hormontáblával kapcsolatban csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy minden labornak mások a referenciatartományai...a múltkor a nődokinál beszélgettem egy lánnyal és nézegettük egymás hormon eredményeit, én tavaly decemberben csináltattam, ő pedig idén, ugyanazon a helyem és változtattak a referencia tartományon, ami számomra nagyon érdekes.
plumeria14
2013-12-29 17:11:27

kukac,
akkor tényleg nincs ok semmilyen aggodalomra...még tényle fiatal vagy :)

Moha13,
idősebb korban (35 év felett), sokszor javasolják, hogy 6 hónap sikertelen próbálkozás után a pár kezdje el a kivizsgálásokat, mert azokkal is elmegy még néhány hónap...Mostanában tényleg sokszor hallani az inzulinrezisztenciáról, de nem igazán tudom eldönteni, hogy manapság tényleg ennyi nő "szenved" ebben vagy ez most csak egy felkapott betegség...mert ha nem találnak semmi problémát a nőnél, de mégsem jön a baba, akkor itt van még ez a vérvizsgálat, amit el lehet végezni...a gond csak az, hogy erre sem a nődoki, sem pedig a háziorvos nem tud beutalót adni, csak endokrinológus, vagy megcsináltathatod magán úton...hiába szeretne az ember minél több dolgot TB-re elintézni, ha már úgyis fizet, a legtöbbször ez nem jön össze és az ember azon kapja magát, hogy mindenért fizet, mint a katonatiszt, mert a baba érdekében mindent meg akar tenni.
Azt ugye mondták neked, hogy a hormoneredmények csak kb 1-2 hét után lesznek meg és a kiértékeléshez mindkét eredmény kell? Te hol csináltatod egyébként? Nekem az a gondom, hogy magándoki nem tud beutalót adni sztk-ba és magán úton a 2 vérvétel 17 ezerbe kerül (sorbanállás nélkül).
Adry03
2013-12-29 16:55:31

Sziasztok !

Na, végre betette az ovumat. Megint. Pár nappal odébb, mint elsőre. Remélhetőleg most már marad ahol van, hacsak újra nem változik a hőm.
Moha13
2013-12-29 16:10:40

Most találtam egy klassz kis listát...hormonvizsgálat magyarázattal
http://www.infertility.hu/hormontabla.htm
:)
Moha13
2013-12-29 16:09:06

kukac
Köszi! :)
A hormonsorbanálláshoz (:D) majd csak szerdán tudok hozzászólni...ha túl leszek rajta. :)
kukac
2013-12-29 16:04:01

Moha: Akkor hajrá január! :)

Valószínűleg én is elmegyek, mert ez az extra hosszú luteális azért zavar! De majd megbeszéljük a férjemmel, hogy mi legyen!

Lányok, aki volt már hormonvizsgálaton, meg egyéb meddőségi kivizsgáláson: Mennyire lehet ezt munka mellett csinálni? Mármint úgy értem, hogy ne tűnjön fel senkinek a munkahelyemen... Nagyon rossz tapasztalataim vannak a laborokkal kapcsolatban (több órás sorbaállás, stb)

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!