Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Antika
2013-12-30 10:02:53

Lányok lenne egy kérdésem!
Utána szeretnék járni, hogy a párom katonái milyen állapotban vannak.
Merre induljak?
plumeria14
2013-12-30 09:58:26

gizgazzz,
nem sok a 6 hónap, de ha addig nem jön a baba, akkor érdemes elkezdeni a kivizsgálásokat...mondjuk ennél mi is többet vártunk, bár én már a próbálkozás legelején megcsináltattam a hormonsort, így bizakodó voltam...de aztán mégsem jött a baba...mi 1 éve próbálkozunk és ősszel volt sperma és hycosy vizsgálat...persze, minden a legnagyobb rendben van. Mi minden évben megyünk teljes vérkép vizsgálatra a férjemmel, neki genetikailag magas a koleszterin szintje, de minden más értéke jó. Ha mész hormonsor vizsgálatra, akkor abban a TSH is benne van, az én dokimnál a 2 vérvétel 17.000 Ft. Bár a páromnak a háziorvos kérte a TSH-t is, így az az éves vérvétellel együtt megvolt.

jniki82,
szerintem is felháborító, de sajnos nem tudunk mit tenni. Ha nem akarunk hónapokat várni és az sztk-ban ücsörögni, akkor sajnos ki kell fizetnünk a magánrendelések nem alacsony díjait.
Lehet, hogy már kérdeztem, de neked hol csinálják meg ezeket a vizsgálatokat, mármint a vérvételt? Tényleg a nődokid adott beutalót inzulinvizsgálatra is?

Moha13,
szerencsés vagy :)
Az én papíromon csak a következők vannak: 3.nap: TSH, LH, FSH, prokaktin, tesztoszteron; 21. nap: progeszteron és ösztradiol.
A hormon értékek változhatnak, de szerintem nem egyik hónapról a másikra. Én 1 éve csináltattam, ezért kérte a doki, hogy nézzük meg újra.

Az én hőm nem nagyon akar változni...már gy kicsit unalmas.
luciffer73
2013-12-30 09:58:14

Ismét megtaláltam ezt az oldalt...nagyon sok hasznos dolgot ír...olvassátok el...és ott van a 6-os pont alatt, ami neked, nektek kell...nem teáskanál, hanem evő....no mindegy...szóval az oldal
http://www.multi-gyn.hu/gyakori-k-rd-sek.html
Egyébként moha...szerintem is volt ovud....a rendszer meg...na hagyjuk :)))
Antika
2013-12-30 09:57:41

Sziasztok!
Moha13 fej-fej mellett haladunk :)
Én is holnap reggel megyek vérvételre!
Most megint magas a hőm, mint a múlt ciklusom 3. napján.
Itt a görbém:
Moha13
2013-12-30 09:55:22

luciffer
Én is remélem.:)

krisztibaba85
Ciklus elején mindig ez van, engem eléggé idegesít is, hogy állandóan változtatgatja a beosztást...:X
Most a dokinak is mikor kinyomtattam az utolsó 5 görbémet, volt, ahol tizedenként és volt, ahol két tizedenként volt a beosztás...nem értem, hogy ez miért kell. Már egyszer rákérdeztem és írtak is valamit, de szerintem ez hülyeség. Sehol máshol nem változik...csak itt.
luciffer73
2013-12-30 09:53:16

Egyébként eszembe jutott, hogy a savas puncival kapcsolatban még szabi előtt olvastam cikket...
Szóval a hüvelynek a savassága egy cikluson belül változik....hó elején savas és a végén is azért, hogy a baciktól védje a flórát :))
A termékeny napokban viszont átvált lúgosra, pont azért, hogy ne ölje a spermát...
Viszont receptet is ír, hogy mit csinálj, hogy tényleg lúgos legyen a megfelelő időben...és csakis akkor.
Kex előtt egy-fél órával szódabikarbónás vízzel kell öblögetni...azt hiszem egy teáskanál szódabika egy pohár vízben. De a hivatkozást erre az oldalra már egyszer belinkeltem...viszont azt tényleg figyelembe kell venni, hogy ne mindennap és ne ész nélkül irrigáljatok. Én első körben ezt próbálnám ki, hiszen az legalább valamennyire természetes cucc...jobban, vagy inkább, mint a síkosító...persze senkit sem akarok lebeszélni, de tény, hogy a szódabika olcsóbb
krisztibaba85
2013-12-30 09:47:59

Sziasztok!

Gizzgazz,ja hogy ez az első görbéd:-) értem.Így van kell egy kis idő aztán az ember megtanulja a teste jelzéseit,és pikk-pakk tudni fogod mi miért történik benned:-)

Moha13,az hagyján hogy nem sötétítette be az ovudat a rendszer meg aztán még ki is vette,de ilyen hőmérséklet beosztást se láttam még:-))))))

Én ma így:

luciffer73
2013-12-30 09:38:51

Sziasztok!
Gizgazz....a többiek megmondhatták volna neked, hogy az én alaphőm is baromi alacsony...ilyen 35 és egy kicsi...ovu után szokott picit feljebb menni...de erre meg azt mondta a dokim, hogy az nem gáz, ha az alaphő alacsony az ovu előtti részben, az a lényeg, hogy két jól megkülönböztethető szakasz legyen a ciklusban...., de lehet, hogy ez változik, ahogy az évek telnek, és az enyém is attól ilyen alacsony. Mert már nem dúl bennünk az ifjúi hév! :DDDDDD
Egyébként most, hogy szabin vagyok már egy jó ideje, még az alaphőm is magasabb volt egész idáig...még az ovu előtti is. Nincs stressz, hajtás-pajtás és a többi szarság, ami egyébként napi szinten jelen van, ha dolgozok. Tehát bizony számít ez is...és nem keveset. Bár nem abban az időben kelek, mint mikor dolgozni járok, de az ébredési hőmet mérem akkor...és hó elején még melóztam, de már ott volt a tudat, hogy szabin leszek 13-tól. :))))
Majd meglátjuk, hogy jan. 2-től milyen hővel ébredek, mert onnantól kezdve ismét meló....
Egyébként én 5 évvel ezelőtt nézettem hormonsort...és az ingyenes volt sztk-ban...ráadásul azt egy onkológus mókus írta meg....a tüneteim alapján ugyanis azt hittem, hogy mellrákom van...méghozzá végstádiumú :DDDDDD
No mindegy...azóta nyilván változtak ezek is...azt tudom, hogy itt nálunk a XV. kerületben beutaló, vérvétel napján sorszám (hogy ne üljék meg egymást a nyugdíjasok), és ennyi...
Moha sajnálom....:( de remélem, hogy ez már az utolsó piros hónapod! :)
...én ma így
jniki82
2013-12-30 09:37:28

Moha,
nekem van insulin 60 perces és 120, vércukor terhelés szintén 60 perc és 120, valamint ilyenek mint Anti-TPo, Prolaktin, Cea,CA 125, hogy csak párat említsek!
Jobb is, hogy egyszerre meglesz minden, mert így nem kell annyit oda járni, nem túl egyszerű szabit kérni úgy, hogy nem pontosan tudom mikor van a 3. nap a főnökömet meg nem akarom annyira belevonni a dologba, így is kénytelen leszek elmagyarázni a dolgot, hogy miért nem tudom mikorra kell a szabi.
Moha13
2013-12-30 09:28:07

Jó reggelt!
Én ma felhívtam a kórházat, hogy van egy beutalóm 3. napi vérvételre és a 3. nap holnap van, és rögtön mondta a nő, hogy akkor menjek 8-re, a papírt, hogy milyen vizsgálatokat kér a doki meg a TB-kártyámat kell vinnem.

jniki
Megnéztem, az én papírkámon nincs 20-féle.
FSH, LH, prolaktin, E2, progeszteron, DHEA-S, tesztoszteron, TSH, FT3, FT4 - ezek vannak. De gondolom, ezek egyelőre elegek is.

Azon gondolkodom egyébként, hogy ezek mennyire tuti eredmények? Mármint lehet-e olyan, hogy egyes értékek ebben a hónapban nem jók, de mondjuk jövő hónapban már igen? Vagy ez nem változik ilyen gyorsan? Meg a spermavizsgálat is...mi van, ha amikor leadod, akkor épp nem minden ok, de ez csak épp akkor áll fenn, amúgy meg ok. Nem értek ezekhez...

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!