Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Sziasztok!
Én is szeretnék csatlakozni a jövöre babásodók klubjához. Hajrá 2014!:))
jniki82
2013-12-30 09:14:46
Sziasztok!
Ez tök felháborító, mi az, hogy nem lehet TB alapon megcsinálni ezeket a vizsgálatokat, meg mindent külön kell megcsináltatni!Eddig azt hittem, hogy ez mindenütt egyformán megy!Én, hogy megkaptam a papírokat a 3. napi vizsgáaltok 3 db papíron van és most megszámoltam 20 db vizsgálati adatot tartalmaz!
És csodálkoznak, hogy sokan nem vállalnak gyereket, hát nem mindenki engedheti meg magának a magán rendeléseket sajna!
Na, mindegy hiába húzom fel magam akkor sem lesz jobb!
Nekem még mindig ott hagyta az ovumat, de tuti, hogy most van, mert tegnap óta van nyákom és az ovu teszt is pozi volt tegnap!
gizgazzz
2013-12-30 08:07:13
plumeria14
36 felett 6 hó próbálkozás már sok? Én annak érzem de nem tudtam, hogy ez tény. Csatlakozom a "januárba kezdjük a kivizsgálásokat" táborhoz. Pesti vagyok. A magán nődoki megcsinál mindent (kórházba is rendel) de súlyos pénzekért. Pl a TSH pajzsmirigy vizsgálat időpontos TB alapon amit 4-5 hónap várakozás előz meg. Nyáron voltam de lehet kéne újabb mert nem jön a baba. De ha még kell várni fél évet az eredményre és utána jön csak a gyógyszer ha kell, abba én beleőszülök. Megkérdezem a nődokit de kb 10-20 ezerre számítok minimum......... Még jó, hogy fizetjük a TB-t.
krisztibaba85
A hőm stagnál de mensi lesz mert előjelei vannak. Ez az első hőgörbém, így majd tudom mihez igazítani a babásat.
Mamma
Mi a helyzet, teszteltél újra?
Dzsudzsa
2013-12-29 22:00:13
Sziasztok lányok!
Gyorsan beugrottam. Pár infó, amit én tudok, hátha segít.
Nekem a vérvételre a helyi szakrendelőben iőpont kell. Kb. 2 hét a várakozás!!!
A nőgyógyászom, aki pesti, nem adhat vidékre beutalót. Csak ajánlást írhat a házi orvosnak, aki az alapján kiírja helyben a beutalót.
Egyébként az én nőgyógyászom célzott rá, hogy jobban szeretné az általa megjelölt kórház vérképét látni, mert azt ismeri, azt fogadja el. A kórházban, ahol ő is dolgozik, bármikor mehetek vérvételre, reggel 7-8 között. Ott nincs időpont. Így gondolom ez a referenciatartományos őrület is kiküszöbölhető. Egyébként én is hallottam már mástól, hogy 2 kórház, 2 különböző referenciatatrtománnyal. Ez aztán az agyrém!!!
Én most így. Szerintem megvolt az ovum. Ugyan tesztet most sem vettem, de a hőm alapján volt valami :) 3-4 nappal előbb, mint szokott. De remélem elcsíptük :))
A rendszert várom, hogy ő is felfigyeljen rá!!!
mirjam
2013-12-29 21:36:01
Hat,sajnos ilyen pocsek a rendszer mifelenk.:-( mashol meg nem fogadnak,mert nem oda tartozom.
Mindegy,mar tuljutottuk ezen,majd megoldjuk a tb nelkul.
Antika
2013-12-29 21:04:12
Sziasztok!
Én már voltam augusztusban ilyen helyzetben!
Én 3 hónapot vártam a vizsgálatra. A hazidokimat felhivtam és mondtam, hogy mit szeretnék. Mire mentem már volt időpontom az endokrinológushoz. Vérvételre beutalót az endokrinológus adhat, amikor mentek.
Most megyek kedden én is újabb vérvételre, mert megjött :(
Moha13 veled vagyok! Meneteljünk együtt:)
jniki82
2013-12-29 20:35:59
mirjam,
érdekes, hogy egy országon belűl mennyi eltérés van.Nálunk, ha szakorvosi beutalód van nem kell időpont csak háziorvosival!
Na, mindegy mert nekem hiába volt beutalóm csak azt felejtették el közölni a tisztelt diktor úrak, hogy karácsony előtt már nem hajlandók dolgozni.Így csúszunk egy hónapot megint!
mirjam
2013-12-29 19:49:51
Igen,en is ledobbentem,h igy megy,kb 1eve voltam utoljara,akkor még ugy volt,ahogy te is irtad.volt nagy pofaraeses,mikor oltek,h nem veszik le,jelentkeżek be.kerdeztem,h akkor miert van akkora sor,hater megcsusztaku... Tiszta vicc.
capri
2013-12-29 19:41:28
Mirjam, ez nagyon durva, hogy vérvételre is időpontot kell kérni... Nálunk oda csak beutaló kell, 7-kor kezdenek, fél 7-kor már sor van, de azért fél 8 előtt végezni szoktam. (Én így kicsit később értem be a munkahelyemre, de szerencsére ebből nem volt gondom.)
capri
2013-12-29 19:38:24
Sziasztok!
Plumeria, én pont ugyanígy vagyok az IR-rel. Pár hete írtam egy másik fórumon, hogy volt-e már olyan, akinek néztek inzulinterhelést, és nem lett rossz az eredménye... Kicsit olyan érzésem van, hogy a normális értékeket nem is lehet elérni...
Viszont az is laborfüggő, mikorra vannak eredmények a hormonsornál, nálunk aznap délután már megvolt. Én felhívtam a nődokit, akihez akkor jártam, hogy szeretnék beutalót, és - mivel ő a kórházban is van - onnan hozott beutalót. (Nálunk sztk például nincs is, vagy a kórházban van rendelés, vagy magánban.) Ja, és nálunk szerintem magán úton nem tudnék vérvizsgálatot csináltatni... Mert az inzulinterhelést - pont a beutaló bonyolultsága miatt - megcsináltatnám pénzért, de nem hiszem, hogy van rá lehetőség.
Én is szeretnék csatlakozni a jövöre babásodók klubjához. Hajrá 2014!:))