Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Kbettina,
jó hallani rólad! :-) Minden rendben lesz holnap, de drukkolunk! Hogy sikerült a karácsonyi meglepi? :-)
Plumeria,
sajnálom... :-(( Pont az ösztradiolról nem tudok sokat. De én azért szoktam mondani, ha valaki írja, hogy megvannak az eredményei és minden rendben van, hogy esetleg ossza meg velünk is, hátha mi felfigyelünk ilyen dolgokra... Sajnos sok orvos a 4-es TSH-ra is azt mondja, okés... Majd mindjárt utánaolvasgatok ennek az ösztradiolos dolognak.
plumeria14
2014-01-07 12:27:36
Lányok,
azt hiszem, hogy meg fogok bolondulni. Írtam nektek, hogy 1 éve csináltattam hormonsort, ezért ezt meg szeretnénk ismételni ebben a ciklusban. Eddig abban abban a hitben éltem, hogy az eredményeim tökéletesek, mert minden a megadott referenciatartományon belül volt. Erre ma írtam egy hormonegyensúly tanácsadónak, aki a következőket válaszolta:
3. napon:
TSH: 1,86 mIU/L (0,4-4,0) MAJDNEM TÖKÉLETES, 1,5 KÖRÜL KELL LENNIE AHHOZ, HOGY A BABA MEGFOGANHASSON.
LH: 3,31 U/L (2,12-10,89) EZ ALACSONY. EZ A HORMON FELELŐS A TÜSZŐ ÉRÉSÉÉRT. LEHETNE PICIT MAGASABB.
FSH: 5,36 U/L (3,85-8,78) MAJDNEM TÖKÉLETES
Prolaktin: 208,0 mIUL/L (70,8-566,5) EZ RENDBEN VAN.
Tesztoszteron: 1,1 nmol/L (0,4-2,6) EZ IS O.K.
21. napon:
Ösztradiol: 606,3 pmol/L (179,9-1068,3) NO ITT A BAJ, EBBEN AZ IDŐSZAKBAN AZ ÖSZTRADIOLNAK SEMMI KERESNIVALÓJA NINCS A SZERVEZETBEN
EZ NAGYON MAGAS ÉRTÉK !EZ A MAGAS ÉRTÉK NEM HAGYJA, HOGY AZ EGYÉBKÉNT SZÉP MAGAS PROGESZTERON CSINÁLJA A DOLGÁT ÉS A BEÁGYAZÓDÁST ELŐSEGÍTSE.
Progeszteron: 48,8 nmol/L (16,4-59,02) MERT EZ EGY SZÉP ÉRTÉK, AZT MUTATJA, HOGY VOLT AZ ADOTT CIKLUSBAN PETEÉRÉS, CSAK VALÓSZÍNŰLEG A
PROGESZTERON TERMELŐDÉS NEM TART KI A CIKLUS VÉGÉIG AZ ELŐBB EMLÍTETT MAGAS ÖSZTRADIOL SZINT MIATT.
Hát, most a sírás kerülget és szinte remegek. A dokim látta az eredményeket és azt mondta, hogy minden rendben. Lehet, hogy már rég teherbe eshettem volna, ha egy picit hamarabb utánajárok a dolgoknak????? Olyan ideges vagyok és magam hibáztatom, amiért ezt nem tettem meg korábban....
kbettina
2014-01-07 12:07:51
sziasztok!
Lányok!!Hát én nagy örömmel olvasom a pozitív teszteket! :) :) Elindult a baby bumm :):)
Gyógyszerek miatt ne parázzatok ennyire, mert felesleges. Amúgy az első hetekben tényleg semmi sem megy át a babának.És ha betegek vagytok felesleges szenvedni, vagy mégjobban beleesni a betegségbe.A patikákban hozzáértő dolgozók vannak, és ha elmondjátok hogy mi a baj, és kismamák vagytok, akkor adnak rá olyat amit szedhettek. :)
Holnap megyek 10re ultrahangra, és ezért kérném a drukkokat!!
Tele vagyok rémálmokkal.. álmomban vérzek, és rettegek, meg fáj a hasam nagyon.Sokszor olyan élethű az érzés hogy arra kelek fel.Be is szoktam olyankor kapni egy magne b6-ot gyorsan.
Amúgy éjjel megdöntöttem az éjjeli pisiléseim egyéni rekordját :D
Ha 10szer nem , akkor egyszer sem voltam kinn az éjjel.Már őrület volt.
Továbbra is lazák a tüneteim: mellfájás semmmi, reggelente émelygés, sűrű vizelés, álomkór.
puszi mindenkinek!
Ja és ha zavargok, akkor küldjetek ám el a sunyiba :D
Archangel85
2014-01-07 11:30:35
De Édes vagy Moha!! Remélem hogy így gondolta Ő is :)))
Csilka köszönöm, bizakodom :)
csillka
2014-01-07 11:11:08
Jaj lányok, olyan jól indul ez az év, úgy örülök ezeknek a második csíkoknak, még ha halványak akkor is! Fognak azok erősödni, csak hinni kell benne! A legjobbakat kívánom mindegyikőtöknek!
Tegnap volt a pap nálunk ház-szentelni(lehet sokaknak ez nem mond semmit) és kérdezte van-e baba? Mondtuk, hogy még nincsen, és azt mondta, na majd ebben az évben, és beszentelt a hálószobába is :D
Moha13
2014-01-07 10:28:11
Archangel85
Akkor biztos megsajnált...:)
Annyit bőgtél, hogy azt mondta: "na, jó, legyek Neked!...csak hagyd már abba a sírást, anyu!" :)
Archangel85
2014-01-07 10:21:49
Köszönöm lányok, nagyon nagyon reménykedem, és bízom hogy mindegyikőnknek meglesz az a két csík. Már 17. hónapja várjuk a csodánkat. Tegnap annyit bőgtem, mert negatív volt a teszt, teljesen elsírattam. :)
Na de majd holnap meglátjuk Hő+teszt :))))))
Katjessz
2014-01-07 10:06:05
Kiara!
Én most leszek 16 hetes, múlt héten megfáztam, kicsi láz, köhögés, orrfolyás és rögtön felhívtam a dokimat, azt mondta, hogy Rubophent, Neocitránt és orrcseppet lehet használni. Gyógyszerből lehet olyat ami paracetamol tartalmú, attól nem lesz gond. Ezt nekem mondta, de javaslom, hogy mindenképpen beszéld meg az orvosoddal.
Én csak Rubophent vettem be meg két este csöpögtettem az orromba, már az jót tett, kicsit még köhögök, de erre már nem szedek gyógyszert, inkább sok-sok teát, meleget iszok.
plumeria14
2014-01-07 09:49:19
maximail,
nagyon érdekes és megdöbbentő amit a meddőségiről írsz. Az ember azt gondolná, hogy ott biztosan alaposan utána járnak annak, hogy mi állhat a meddőség hátterében és nem ugranak neki azonnal az inszemnek. A másik durva dolog, hogy szinte képtelenség utána járni a dolgok valódi okának az állami egészségügyben, mert egy évtizedbe telik.
Ma reggel egyébként megint feltettem magamnak azt a kérdést, hogy vajon miért van az, hogy valakinek hosszú-hosszú hónapokat, éveket kell várnia a babára, míg másoknak szinte azonnal összejön? Ki és miért teszi ezt velünk? Olyan idegörlő ez a várakozás, hónapról-hónapra. A nemvárt előtti napokban én már tiszta stresszes vagyok, tegnap is nagyon erőt kellett vennem magamon, hogy a hőleesésem miatti elkeseredettségem ne látszódjon annyira rajtam. Ezért úgy döntöttem, hogy ma már nem érek, úgyis jön, aminek jönnie kell...reggel 2 apró barna szövetdarab jött ki belőlem tüsszentés után...hát, erről ennyit. Most már csak abban reménykedhetek, hogy a 3. napom hétköznapra fog esni, hogy elmehessek vérvételre.
Archangel85
:)
capri
2014-01-07 09:44:56
Mel84, esti mesét is mondasz esténként? :-DD
Encii, bizakodni feltétlenül bizakodhatsz! Ha lenne görbéd, lehet, hogy akár ennél többet is mondhatnánk neked. Mérjél holnap reggel is, és ha magas, szerintem tesztelhetsz is (persze ha Te is úgy érzed). :-)
jó hallani rólad! :-) Minden rendben lesz holnap, de drukkolunk! Hogy sikerült a karácsonyi meglepi? :-)
Plumeria,
sajnálom... :-(( Pont az ösztradiolról nem tudok sokat. De én azért szoktam mondani, ha valaki írja, hogy megvannak az eredményei és minden rendben van, hogy esetleg ossza meg velünk is, hátha mi felfigyelünk ilyen dolgokra... Sajnos sok orvos a 4-es TSH-ra is azt mondja, okés... Majd mindjárt utánaolvasgatok ennek az ösztradiolos dolognak.