Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
luciffer73
2014-01-07 14:11:26

Szia Mirjam4
Én használtam....magas prolaktin szint mellett egyrészt szart se ér, másrészt a tüneteket felerősíti.
Ami abban nyilvánul meg, szétrepednek a melleid a méretváltozástól, és rendesen felveszed egy terhes alakját még akkor is, ha szó sincs babáról és már nem eszel egész nap semmit, csak egy száraz kiflit...:(
capri
2014-01-07 14:10:40

Plumeria,
bocs, hogy én most nem nyugtatgatlak, csak a száraz tényeket írom. :-) Rajtad így utólag ez már nem segít, de hátha valaki olvassa, és neki még igen... Sajnos a referenciatartomány sem jelent túl sokat. A TSH-nál látod, hogy 4-ig jó (és igen, vannak, akiknek ilyen magas - vagy még magasabb - értékkel sikerült a baba), de tudjuk, hogy 1 körüli érték az optimális. A 21. napi progeszteronnál 16,4-től van a referenciatartomány, pedig a 20-30 körüli érték alacsony, az csak annyit mutat, hogy volt peteérés. (Ahol én voltam, ott a luteálisban a referenciatartomány 2,3 (!!) - 56,6 közötti, az én eredményem 24,8, ami emelkedett, de kicsit alacsony érték, pedig majdnem a ref.tartomány közepén van.)
Szerintem itt van talán legjobban leírva, melyik érték jó: http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1291793302.8078.pdf
Abban egyetértek, hogy várd meg az új eredményeket, és azzal menjél szakemberhez. Reméljük, tényleg csak ennyi hiányzik, és 1-2 hónap múlva jössz a pozi teszttel!
luciffer73
2014-01-07 14:09:16

Drága Plumi...ha most itt lennél, megsimizném a buksidat. Vajon miért nem mondta, hogy endomókushoz menj, és ne hozzá????
Gondolom a lukvitizitnél fizetsz...nyilván fizetsz, hiszen mindenki fizet, aki magán dokihoz jár. Ha ő azt tanácsolja, hogy menj másik dokihoz, akkor kinek fizetsz utána??? Pénz beszél, kutyaszar táncol...ez van. És most ne menjünk bele, hogy lehetne annyi esze, hogy átirányít az endomókushoz, aki rendbe rakja a hormonodat, majd ha ezek után terhes leszel, akkor visszamész hozzá, és havonta csengetsz neki (mert majd látni szeretne), és a szülést is vele fogod csinálni, amiért megint csak fizetsz neki...szóval ne menjünk bele.
Látod, ezért becsülöm én a saját dokimat...az megmondta a frankót...közölte, hogy annak idején, amikor még nem mélyedtek el a dokik a hormonokban ennyire, nem nagyon szakosodtak, akkor minden nőgyogyi a clostit meg a többi szert írta fel....anélkül, hogy elmélyedtek volna bármiben is. Ő bevallotta, hogy hülye ezekhez, és ajánlott egy endomókust....ahová én nem megyek el, de attól még simán ajánlotta...mert tudta, ha elégedett leszek, és gömbölyű, akkor majd hozzá megyek vissza, és nagyon megfogom "köszönni" a segítségét... :))))
mirjam
2014-01-07 14:06:03

Hello csajok!
Hallott vki a Mastodynon szerrol?hoxas forumon csodaszerkent emlegetik.bnomnek ezt javasolta a dokija. Hasznalta kozuletek vki-
plumeria14
2014-01-07 13:58:51

capri,
nekem 1 évesek az eredmények, ezért sem foglalkoztam vele annyira, másrészt pedig mivel referencia tartományon belül volt minden, így nem is tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget.

luciffer73,
tudom, igazad van, de annyira bosszant, hogy eddig nm jártam utána a dolognak. De ha a nődoki nem ért ehhez, akkor miért nem javasolja, hogy keressek fel egy endokrinológust? Másrészt hogy van az, hogy valahol csinálnak ilyen hormonvizsgálatot, de a kiértékelésére már nincs szakember? Most már megvárom, hogy megjöjjön és csináltathassak újabb hormonsort, hogy a friss eredményekkel mehessek el az endomókushoz. Akit javasolnak (MensMentis) az elég messze van, így inkább csak konzultációra mennék hozzájuk, amikor a kezemben vannak már az eredmények.

Moha13,
tudom, hogy az értékek változnak, de a hébe-hóba jelentkező barnázás is erre utal...Tudom, mindig azt mondtam, hogy nyugodtabb lennék, ha tudnám, hogy mi az oka a sikertelenségnek, de az igazat megvallva most nagyon bosszant, hogy 1 év múlva tudom csak meg a frankót...hát ez szuper...valószínűleg, ha akkor rögtön mondja ezt valaki, akkor másképp fogadtam volna ezt a hírt!
luciffer73
2014-01-07 13:41:02

Moha drágám....áruld már el, hogy miért kérdeztél rá az ovumra????????
...ne akard, hogy feleslegesen kilyukadjak! :DDD
capri
2014-01-07 13:19:46

Moha,
nálunk sem nézik 21. napon az ösztradiolt (csak progeszteront és prolaktint).
Moha13
2014-01-07 13:10:26

Plumeria
Szerintem is jó lenne felkeresned egy endokrinológust, vidd el neki ezeket a leleteidet, és csináljatok most is.
Egyébként az jutott eszembe, hogy ezek a hormonszintek is állandóan változnak...lehet, hogy akkor Neked épp magas volt ez az ösztradiol, de nincs rá bizonyíték, hogy azóta is folyamatosan magas. Mindenesetre én a helyedben örülnék...hogy felfedezte valaki ezt a dolgot. Ha tényleg csak ez a gond, akkor hipp-hopp megoldjátok az endokrinóval és hozod majd a két csíkodat! :):):)

Amúgy az én hormonkérő papíromon nincs felírva az ösztradiol...miért nem? Majd megkérdezem...ha minden más rendben lesz.

kbettina
Szorítunk! :)
Hajnibaba
2014-01-07 12:52:11

Sziasztok!

Csak egy kis segítség lányok! Találtam egy nagyon jó honlapot (http://babatervezok.otthona.net/hormonertekek.html) a hormonértékekkel kapcsolatban: Ismeretek-a ciklusod-hormonértékek menüpontban. Szép napot nektek.
luciffer73
2014-01-07 12:42:52

Bettina...bármennyire is reménykedsz, nem fogunk elküldeni a sunyiba! :)))))
A rémálmaidat meg fejezd be...gondolj pillangókra, meg kis szőrös nyuszikra! :)
A pisi...hát igen. Ez majd egyébként el fog múlni. Abban a pillanatban, amikor már akkora a babi, hogy a medencédből kiemelkedik, leszáll a hólyagodról...mer' ő olyan kis aranyos. Viszont....háhhh....a vége felé majd jól szoritsd össze a lábaid, hogy köhögés, vagy tüsszentés esetén ne csurizz be! :DDDDD
Plumi....azonnal fejezd be a magad hibáztatását....de azonnal!
Ne legyél már hülye (és ezért nem fogok elnézést kérni)!!!!
Az ember azért jár orvoshoz, mert ő járt orvosira...neki kellene tudnia azokat a dolgokat, amiket te a saját szórakoztatásodra kinyomozol....nem?
Hát de!
Tehát tessék ezt befejezni, megkeresni a legközelebb lévő endokrinológus doktort, és ha kell még én is odamegyek és megfejelem, ha nem akar veled foglalkozni! A nőgyogyik nem értenek annyira a hormonokhoz, mint az endomókus. A puncigyógyásznak nem ez a szakterülete...érthető?
...nnna! Ne bosszants kislány!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!