Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
AncsaPancsa
2014-01-09 23:25:57

Jniki82!

Nagyon köszönöm a válaszod!
Akkor szerinted is akkor jó mérni, ha magamtól is ébredek? Fél óráig nem fogok mozdulatlanul feküdni amíg nem csörög az óra, se pisi, se beszéd... :-) Ha már fenn vagyok úgyis megváltozik minden, magasabb lesz a vérnyomás...
Persze törekszem az egyforma időpontra, de a hétvégi pihenésemet sajnálom. :-(
jniki82
2014-01-09 23:14:24

AncsaPancsa,

igen többen ébresztő órára kelnek és mérnek, de én erre azt miondom neked, hogy én 3 műszakban dolgozom és mindig máskor mérem és általában jó az igazi ovum és az itt jelzett!!!
AncsaPancsa
2014-01-09 22:14:23

Sziasztok!

A hőmérésről lenne még kérdésem.
Tudom hogy mik az alapszabályok, de hogy ugyanabban az időben azt hogy értsem?
Az ünnepek alatt össze-vissza feküdtünk és keltünk. Órát állítsak minden napra? És ha óra előtt ébredek, aludjak vissza ha tudok? És ha később ébredek? Az ébredés utánisága fontosabb vagy az egyidejűsége? Amióta ez fontos lenne mindig hamarabb ébredek. És hétvégén is nyomjak 5 órára ébresztőt emiatt?

Kérkek adjatok tanácsot!
Köszönöm szépen!
Archangel85
2014-01-09 21:33:40

Köszi Adry!! Merjük remélni, de majd elválik. :)
Még semmi nem biztos.
:)))))
Adry03
2014-01-09 21:29:06

Sziasztok !

Dzsuzsa, Archangel

Szerintem ti már min. eggyel többen vagytok.

Plumeria

Tudom nem vigasztal, de nemsokára én is új hónapot kezdek.

Adrienn830
2014-01-09 21:18:55

Most rendeltem meg a Tervezettbaba.hu oldalról a Pre-Seed síkosítót kiváncsi leszek ez segíteni fog e átvergődnie a savas nyákon mert sajna így mindet megölöm, bízunk benne ezzel sikerülni fog.
Kiara
2014-01-09 21:08:10

Sziasztok!
Én ma este teszteltem mert a hétfői pozi is délutáni pisiből volt és ahhoz akartam viszonyítani.
Ma van a nem várt napja, mensis görcseim voltak napközben párszor, egyszer-kétszer belenyilallt a hasamba, hol itt hol ott a fájdalom és elkezdet kicsit fájni a derekam.Fehéres nyákos folyásom van, tisztasági betétet elbír a mennyiség...és rám tőr néha a hányinger.
A hétfői teszt erős volt ahhoz képest hogy 4 nappal mensi előtt csináltam úgy még inkább.A ma esti 5 perces tesztem meg már olyan erős volt hogy a tesztcsík sötétebb lett mint kontrollcsík és nem kellett hozzá 5 perc...nem tudom mi van mert ugye lehet még ciszta vagy méhenkívüli ( ugyanis decemberben diagnosztizálták hogy PCOS vagyok és nincs peteérésem ) így ezek a lehetőségek sajnos még fennállnak de próbálunk bízni és amíg nincs gond addig nem mennék dokihoz...ez úgy is ki fog alakulni hogy mi van, vagy ki van..
Csak nem értem ha a doki nem látott egyszer sem semmit akkor miből lett, a 2.uh 19. napon-on már elvileg látszódnia kellett volna annak hogy itt alakul valami, nem, 26.napon már pozi volt a tesztem??
AncsaPancsa
2014-01-09 20:34:28

Pótlás:

Most látom hogy a dec.24-ei értékem is javított: ez 36,2 volt...
AncsaPancsa
2014-01-09 20:31:01

Sziasztok!

Én még viszonylag új vagyok itt, kb. novembertől használom az oldalt, és próbálok egyre okosabb lenni a témában és saját magammal kapcsolatban. Most úgy döntöttem bekapcsolódok a fórumba, mert sok a kérdés még bennem. Talán tudtok segíteni...

(36 éves vagyok, és van 2 nagyobb fiam, 6, és 7 évesek. Az első nagyon nehezen jött össze, a második kérdés nélkül jött 14 hónappal később.)

Szeptemberben hagytam abba fogamzásgátlót, és döntöttük el hogy babát szeretnénk. Az első vérzésem még rendben meg is jött a 31 nap körül, és utána az utóbbi ciklusom az katasztrófa volt. (Sosem volt percre pontos de a hossza általában 28-33 nap körül volt a jellemző.) november 11 körül volt előrejelezve a peteérésem, innen a már meglévő PG 53 nevű peteérés megfigyelő minimikroszkóppal próbálkoztam, ami kb 1 hónapon át folyamatosan páfrányos képet mutatott, így nem használtam tovább. Ha valaki használt ilyet, nem tudná megmondani, hogyan lehetséges ez?
:( Itt kezdtem el hőt mérni, és pár nappal később 52 napra megjött a mensim. Persze a 31-52 nap alatt volt 5 "-" tesztem, és némi kétségbeesésem.

Ez az első mért hővel ellátott ciklusom és szeretném azt hinni hogy volt peteérésem, de már semmiben sem vagyok biztos. A mai értékem után pár alacsony értékemet ki is vette a rendszer, aminek nem tudom mi jelentősége van, főleg hogy az elvi peteérésem előtti napon volt a legnagyobb hőesésem, 36,0 fokra. Azt hittem ez a jó! Pár napja már nem ingadozik sokat, de nem tudom hogy az átlaghőmérséklet, amihez képest fölötte kellene maradni, így hol van. És miért nem jelzi ezt a vonalat a rendszer. A ténylegesen mért értékeimből számításaim alapján ennek 36,4-nél kellene lennie, de ha kijavít a rendszer és a minimumokat kiveszi, akkor most alatta vagyok. Most törtem össze, mert már azt hittem ez a ciklusom jó lesz végre, és kimutatható peteérésem is lesz. Most már kezdek semmit nem érteni.

A javított értékeim korábban ezek voltak:
dec.19.: 36,1
dec.21.: 36,3
jan.3.: 36,0

Ti mit gondoltok a görbémről?

Előre is köszönöm, ha valaki megszakérti a problémámat!!!:)

Moha13
2014-01-09 20:26:24

luciffer73
Köszi, de Pest picit messze van nekem...
Egyébként most pár napja megpályáztam egy állást, ahol 15-e a határidő a jelentkezéseknek, úgyhogy azt megvárják és jan.20-ig értesítenek, hogy mi a helyzet. Reménykedem, hogy összejön.
képzeljétek...ma olyan gyönyörű pozi lett az ovutesztem, hogy csak néztem...:) reggel egyforma volt a két vonal, most estére meg a tesztvonalam olyan erős volt, hogy a control totál halványnak tűnk mellette...szóval valszeg holnap reggel megtörténik. :)

Szilvia1980
Még nem voltál dokinál hormonnézés ügyben? Szerintem érdemes lenne...mindenesetre semmi értelme így találgatni a görbéből, mert biztosat csak a vizsgálatok mutatnak.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!