Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65810 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
KatkaManó
2014-01-14 14:01:28
 
Mel84, köszi :)
Részleteket később még nagyon folyamatban van a dolog és nem akarom elkiabálni ;)
CSütörtökön vagy szombaton kapom vissza, attól függ hogy fejlődnek :)
Mel84
2014-01-14 13:57:29
 
Sziasztok!

Plumeria, a hormonokhoz nem értek. Viszont a cukros löttyisre azt mondják, hogy aki rosszul van, általában annak lesz rosszabb az eredménye. Nos, ha megfordítjuk, akkor elvileg neked jó lesz! Drukk! :)

Ildibaba, sajnálom ami történt! Jó a felfogásod, én is így gondolom, inkább most, mint később. És igen, képes vagy teherbe esni, ez is mutatja, sőt, ugye van már egy gyerkőc is, szóval no para, majd a következő hónap sikeres lesz!!!

capri: szerintem is tök jó, hogy leírod ezeket! Legalább nem kell végigolvasni egy hosszú cikket! Kivonatként megkapjuk az infókat! :D
Te vagy a mi szakértőnk! :)

Dzsuzsa!!!! Ez szuper!!!!!! Nagyon örülök!!!!!!!
Ujjak keresztbe még 2-3 hétig! :)
Hányadik hónapotok ez!? :)
Nekem a DM-be és Auchanban vásárolt Corax Be Sure nevű teszten még mindig látszik a 2 csík, azon is, ami halványabb volt. 2011 december óta :)

Katkamanó, nagyon drukkolok!!!! Hány petesejt lesz? Mikor tudod meg, hány termékenyült meg? Mikor lesz beülti? (Egyelőre nincs több kérdés :) )


Légyszi fújjátok nekem is!
Kicsit korábban keltem, meg ez még pont a magas kategória nálam. Talán még nem veszett az ügy... reménykedem...
KatkaManó
2014-01-14 13:48:38
 
Gianna, mi is ebben a cipőben járunk. Lehet tudni, hogy mennyire lett rossz az eredmény?

Sziasztok!

Tegnap meg volt a petesejt leszívás :):) Elég jól sikerült.

Csatolok görbét. A hormonok miatt elég kacifántos, de az ovut tökéletes helyre rakta.

Szurkoljatok nekem, hogy minden rendben menjen :)
plumeria14
2014-01-14 11:38:43
 
capri,
most az LH lett magasabb 8,4 az FSH pedig 5,6. A dokim erre azt mondta, hogy 2,5-ig még jó, bár sok helyen írják, hogy 2 fölött már PCO gyanús az illető, míg sokan az 1:1 arányt tartják jónak. Ebből nehéz már kiigazodni, de ha meglesz az összes leletem, ami 7 munkanap + a 2. vérvétel, akkor felkeresek egy enokrinológust. Azon is gondolkozom, hogy az ösztrogén és progeszteron szintet nemcsak az ovu+7 nap, hanem ovu+12 vagy 14 napra is megcsináltatom, mert lehet, hogy az első esetben még szép magas a progeszteron értékem, csak nem tart ki addig, ameddig kellene.
Az inzulinterhelés számomra nagy meglepetés volt, mert én sokkal rosszabbra számítottam. A 75 gr glükóz elfogyasztása egyáltalán nem volt gyomorforgató, a 3 vérvétel sem okozott gondot, én ezeket jól bírom. Ennek az eredménye 3 munkanap alatt lesz meg.
Ja és engem is érdekelnek a hózzászólásaid :)
capri
2014-01-14 11:20:18
 
Plumeria,
sajnálom, hogy úgy tűnik, rosszabbak az eredmények... :-( Én is úgy olvastam, hogy ha a TSH nem jó, meg kell nézni a többit is, és az összes alapján lehet megmondani, hogy tényleg van-e gond, és ha igen, mi a kezelés. De ez már tényleg endokrinológus feladata általában. LH/FSH melyik a magasabb? Az LH? Milyen volt az inzulinterhelés? Mennyire kellemetlen? Reméljük, az már jó lesz. Már csak azért is, mert eddig még nem nagyon láttam olyat, akinek nem lett rossz az inzulinterhelése, és kicsit kezd olyan érzésem lenni, hogy a jó eredmény elérhetetlen... Fel a fejjel, kicsi vigasz, de most lesz merre elindulni...
plumeria14
2014-01-14 11:10:58
 
Dzsudzsa,
ez aztán a szuper hír! Gratulálok!

Ildibaba81,
sajnálom, de örülök, hogy jól vagy lelkileg a történtekhez képest...végül is szerencséd volt, hogy spontán vetélés volt...és már tudod, hogy nincs akadálya a babának, csak most valószínűleg nem a legéletképesebb fickó termékenyítette meg.

MOha 13,
szerintem is a 13. napon éjszaka vagy másnap hajnalban volt az ovud a görbéből is ez látszik.

Én tegnap megkaptam a 3. napi vérvétel eredményét és elkeseredtem...eddig a tavaly eredményeim miatt voltam kiakadva, de a mostani egyelőre rosszabbnak néz ki. A TSH értékem 1,86-ról 2,77-re emelkedett és az LH/FSH arányom is 1,5...szóval letörtem, mint a bili füle. Több helyen olvastam egyébként, hogy önmagában a TSH nem elegendő, ezért ma megnézettem a T3, T4 és Anti TPO-t is, hogy okosabb legyek, sőt végre túl vagyok az inzulinrezisztencia vizsgálaton is. Remélem, hogy jó eredményeket kapok, mert nagyon magam alatt vagyok. Pénteken megyek a nődokihoz, de e-mailen azt írta, hogy a TSH miatt egy kis pajzsmirigy pótlást javasolt...hát ez remek! Holnapra meglesz a T3 és T4 eredménye, így abból már többet fogunk látni.
Én ma 1 órával korábban keltem, de látszólag a hőmet ez nem zavarta.
Archangel85
2014-01-14 10:30:01
 
Kedves Ildi, először is köszönöm, hogy törődsz velem.
Én is így gondolom, hogy ha inkább most menjen el, mint beteg legyen. :)
De, a két tesztem, halvány csíkos volt. Utána pedig már csak negatívat teszteltem. Igazából nekem mindig szoktak darabkák jönni, gondolom a nyálkahártyát látom, csak ez most sokkal kevesebb, mint eddig. várok még, hátha beindul ( volt már rá példa), és még lesz erősebb is. De az is lehet, hogy ez egy ilyen hónap....
Meg nem fáj...gondolom akkor jobban kéne fájnia..nem stresszelek, nem akarok ezen is idegeskedni.
Capri, engem érdekel a véleményed, ugyhogy kérlek, miattam ne fogd vissza magad.:))))))
Ildibaba81
2014-01-14 09:35:39
 
Archangel!

Nekem ugyan ez volt az első vetélésem és nem tudom, mennyire lehet ráhúzni bármit is erre. Egyrészt nagyon bánatos vagyok, mégis csak egy gyereket veszít el az ember, másrészt nagyon bizakodó, mert ezek szerint nem kell rásegíteni, összejön ez magától is... mindegy. A dokim megmondta, ha vetélés, inkább örülni kell, hogy még a terhesség korai szakaszában, mert amerikai kutatások épp mostanában támasztották alá, hogy minden esetben olyan fejlőséi rendellenesség húzódik a háttérben, ami mellett nem lenne életképes a magzat - szerintem akkor már inkább néhány sejtnyi állapotában történjen meg, mint később, vagy hogy valami élhetetlen születési rendellenességgel jöjjön a világra és az egész élete egy szenvedés legyen.

Szóval nálam így volt: kezdődött a barnázgatással - jött - ment - megint barnázgattam össze-vissza. Ez múlt szombaton kezdődött. Szerdára már kicsit véresebb volt, de odáig csak tisztasági betét kellett. Én azonnal elmentem a dokihoz, mert nekem ilyen még soha nem volt. Csütörtökön már nagyon paráztam mert félig alvadt vérdarabok jöttek, meg fura volt a színe is. Csak annyit érzékeltem belőle, hogy a menzeszem nem ilyen szokott lenni. Meg végülis nekem annyiból könnyű, hogy már voltam terhes és valamennyire arra emlékeztetett (bár nem teljesen), mint amilyen szülés után volt a vérzésem. Szülés után ugye 6 hétig folyik minden, mert tisztul a méh. Az mondjuk ennél sokkal durvább volt, de valamennyire emlékezetett rá.
A mellfeszülés jelentkezett, de csak minimálisan - talán szombat-hétfő táján a leginkább de nem volt jelentős.

Öszintén szólva már nem találtam meg, hogy miket írtál a tüneteidről, csak 1-2 dolgot, de annyit elmondhatok, hogy a dokim szerint a tesztek csak a HCG-t mérik, ha pedig bármennyire is, de csíkosodsz, akkor a HCG termelés beindult, vagyis a terhesség létrejött.
Amitől én nagyon beparáztam, hogy nehogy méhen kívül legyen. Ha a petevezetőben ragad és ott fejlődik, azt egy idő után kinövi és elszakítja, ami miatt pár perc alatt el lehet vérezni. Én azt mondom, ha a menstruációd nem a megszokott - pláne, ha alavadt darabkák jönnek, mindenképp nézesd meg magad, ne kockáztass.

Az sem mindegy, hogy milyen a vércsoportotok, mert ha eltérő, de nem 0-s, akkor ha létrejött a terhesség, kapnod kell anti-D-t, nehogy a következő terhességet kilökje a szervezeted.

Javaslom, hogy azért nézesd meg magad: 2-3 nap alatt kiderül, mitől vannak a fura jelek és te is megnyugszol.

Ha bármi kérdésed van, szólj, ha tudok, felelek! :)
anglia
2014-01-14 09:14:48
 
Sziasztok!
Antique ne haragudj de lehet hogy tul hamar vágtam rá a választ. Látom a többieknek több idejük van és a linkeket is bemásolták ahol kicsit okosodhatsz. Nekem is 26 napos a ciklusom ls a 11-12 napon van a peteérésem. Több mint fél éve probálkoztunk a párommal dfe sikertelenül. Mivel nem vagyok fiatal már kezdtem lemondani rolla. De a héten kiderül a végeredmény. Nagyon ugy érzem most már ketten vagyunk. 3 honapja nagyon sok gyümölcsöt és zöldséget eszem. Tornázom intenziven mivel volt egy kis sulyfeleslegem 10 kilo. Decemberbe visszaált a hormonom végre!!!!!!!! Érzékelt rendes peteérést. Idáig csak közepes értéket mutataott 18 napig. Nagyon meglepüdtem de boldog is vagyok. Nektek is kitartást és sok babaát kivánok legyetek boldogok és ne hagyjátok el magatokat! A héten megirom nektek a teszt eredményét ,sziasztok
capri
2014-01-14 09:07:13
 
Lányok, ha úgy gondoljátok, túl sok vagyok abból a szempontból, hogy írok itt összevissza mindenféle rosz lehetőségekről (mint Jnikinek a magas alaphő - pajzsmirigy, vagy most Archangel), szóljatok, nyugodtan állítsatok ám le! Én parázós vagyok, de nem szeretnék ok nélkül megijeszteni senkit! Tényleg nem tudom, mi a jobb. Ha leírom a véleményemet, ami ugye abszolút nem szakértő, vagy ha megtartom magamnak... ;-)
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!