Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
MOha13,
a 2. részben szerintem is elírás van, mert emelkedett TSH esetén alulműködik a pajzsmirigy. Elvileg a jód kell a megfelelő pajzsmirigy működéshez, de autoimmun gyulladás esetén (ezt az Anti-TPO) értéke mutatja ki, tilos a jód, mert az csak fokozza a gyulladást...Én is nagyon tanácstalan vagyok, mert nekem magas lett ez az értékem és eddig Femibiont szedtem, amiben van jód :( Egyébként megfigyeltem, hogy amióta nem szedem, az arcom is szebb lett...valószínűleg a jód rátett egy lapáttal a gyulladásra, amit látszódott is az arcomon :(
Ebből az jön le, hogy ha pajzsmirigyalulműködés van, akkor magas a TSH. Több helyen is olvastam, szerintem így kell lennie.
Tehát, ha nekem 2,9, és mondjuk emiatt nem jön össze a bab, akkor talán jól jönne egy kis szerves jódtabletta...?
Eszek néha heringet meg lazacot, meg jódozott sót használunk, na de gondolom, az kevés lehet...vagy nem tudom.
Jáj...olyan idegesítő ez...
Moha13
2014-01-19 11:59:43
Na, el is tévedtem...
Azt írja:
"Amennyiben a TSH értéke emelkedett, a pajzsmirigy működése általában csökkent, amennyiben a TSH lényegesen csökkent, akkor gyakran beszélhetünk fokozott működésről."
Ebből nekem az jön le, minél magasabb a TSH-érték, annál valószínűbb, hogy alulműködik a pajzsmirigy, míg ha nagyon alacsony, akkor túlműködik.
Ehhez képest pár sorral lejjebb ezt írja:
"A TSH esetében a 0,4 és 2,5 közötti referencia tartományt tekintjük normál értéknek, a 0,1 és 0,4 közötti érték esetén ún. szubklinikus alulműködéséről beszélünk, ez alatt alulműködésről. Szubklinikus túlműködést 2,5 és 10 között állapítunk meg, túlműködés esetében ez az érték 10 és 100 közötti."
Most akkor mi az alulműködés és mi a túlműködés??????
Moha13
2014-01-19 11:54:53
Plum
Köszi, olvasom.
Azért ha megtalálod azt a másikat, annak is örülnék, talán el is viszem a dokinak olvasgatni. :D
plumeria14
2014-01-19 11:50:25
Moha13,
Prof. Dr. Balázs Csaba cikke a TSH-ról: https://www.webbeteg.hu/cikkek/endokrin/13691/pajzsmirigybetegsegek-diagnosztizalasa
Egy másik cikkében (sajnos most nem találom), arról is írt, hogy miért nem jó a Mo-on használt 0,4-4,0 tartomány.
Kiara
2014-01-19 11:41:50
Sziasztok!
Dzsudzsa,sajnálom!Capri,Mel,Katka, szurkolok nektek, na meg a többieknek is, remélem Moha hamarosan megoldódik minden...a végén te is csak pislogsz hogy az értékeidtől függetlenül meglepetésszerűen ott virít majd a 2 csík! :-)
Nálam minden változatlan, 10 napja késik..tesztek erősek. 30-án doki, reméljük ha van ott valaki addigra szívhang is lesz! :-)
Képzeljétek, nekem 3 éve laparoszkópiával kiszedték az epehólyagom mert volt benne egy 1 cm-es kő, és mivel még gyerektervezés előtt voltam mondtam hogy legyünk túl rajta, hogy ne okozzon később gondot.Erre 4 napja ( mikor máskor, ha nem most eddig 3 évig semmi bajom nem volt vele )érzem hogy ugyan ott görcsöl ahol anno az epém és hasonlóan.Félek hogy a petevezetékem rosszalkodik mert azt ugye bent hagyják..tisztára be vagyok parázva.....volt valaki így akinek van már babója, hogy epe vagy epevezeték görccsel vészelte át a terhességet?????
Moha13
2014-01-19 11:22:07
Adrienn830
Nem bíztátok a véletlenre! Remélem, ez meghozza a sikert! :)
Plumeria
Én sem értem.
Egyébként olvastad a cikket, amit tegnap belinkeltem a TSH-értékekről és hogy elvileg mindenkinek az lenne az egészségesebb, ha 1,5 alatt lenne? Én ezt sem értem, hogy mi alapján emelték fel csak úgy 4 fölé a határértéket? Elég furcsa...már-már összeesküvés-elmélet szagú a dolog.
Képzeld, most nekem is úgy volt, hogy a két csík délelőtt még egyforma volt, estére a tesztcsík sokkal erősebb lett, mint a control, és ehhez képest csak másnap estefelé éreztem ilyen feszítő érzést a hasamban, meg kis szúrkákat, szóval szerinte akkor repedhetett meg. Úgyhogy a biztonság kedvéért még ma is legyetek együtt...:)
Adrienn830
2014-01-19 10:46:44
Na szóval jól előrébb hozta a termékeny időszakot, még jó hogy voltunk is együtt 12,14,16,18,19.-én is, ilyen görbém
capri
2014-01-19 10:39:57
Plumeria, köszi! :-)
Igen, pont a keddet néztem ki magamnak. :-) Miért gondoltál pont arra? (Ja, a rendszer szerint az a nemvártam napja, ugye? Az nem nagyon számít, mert a Duphaston befolyásolja...)
a 2. részben szerintem is elírás van, mert emelkedett TSH esetén alulműködik a pajzsmirigy. Elvileg a jód kell a megfelelő pajzsmirigy működéshez, de autoimmun gyulladás esetén (ezt az Anti-TPO) értéke mutatja ki, tilos a jód, mert az csak fokozza a gyulladást...Én is nagyon tanácstalan vagyok, mert nekem magas lett ez az értékem és eddig Femibiont szedtem, amiben van jód :( Egyébként megfigyeltem, hogy amióta nem szedem, az arcom is szebb lett...valószínűleg a jód rátett egy lapáttal a gyulladásra, amit látszódott is az arcomon :(