Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65810 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
capri
2014-01-19 07:22:04
 
Sziasztok!
Katka, drukkolok, ahogy csak bírok! Vérvétel lesz majd két hét múlva?
Én ma sem tudtam aludni, 5:45 helyett 5-kor mértem, akkor 37,0 volt. Aztán már nem aludtam vissza, de 6-kor is mértem, akkor 37,1 lett. Igazából mindegy is, melyiket írom be. :-)
KatkaManó
2014-01-19 06:21:35
 
szóval a görbe :)
KatkaManó
2014-01-19 06:20:13
 
Dzsuzsa nagyon sajnálom :(
Szeritem is jó lesz az a hétfői vérvétel. Biztos nem véletlen hogy nem marad a baba...lehet csak egy kis rásegítés kell.
Én nagyon szurkolok neked

Capri ígéretes görbe kíváncsian várom a folytatást :)

Nálunk tegnap megtörtént a beültetés :)
Egy pöttyöt kaptam vissza mert nagyon szép fejlett volt. Kaptunk róla UH felvételt :)
De sajna 2 hét mire kiderül hogy megtapadt e. Nagyon izgulok :)
Csatolok görbét bár ma nem mértem mert éjszaka a szomszéd bulizott és sokszor fent voltam
Dzsudzsa
2014-01-18 22:28:16
 
Plumeria14!
Igen, én is bízom benne, hogy a hétfő még pont jó lehet.
Magánklinikára jelentkeztem be. Úgy beszéltük a párommal, inkább kifizetem a vérvételt, de már nincs idegzetem hónapokat várni egy hormonsorra. Mert nálunk a szakrendelésen 2-3 hét mire időpontot kapok, és újabb idő, mire megvan az eredmény.
Én úgy tudtam, akinél sárgatest elégtelenség van, az sokat barnázik, nehezen akar megjönni. Nálam ez nincs. De attól még lehet, hogy baj van vele. Most már nagyon kíváncsi vagyok!!!!
capri
2014-01-18 21:04:32
 
Plumeria, igen, a gyógyszer progeszteron, azért írták fel, mert kicsit alacsony volt (bár majdnem a ref.tartomány közepén!). A dokinő augusztusban felajánlotta, és rám bízta a döntést, akarom-e szedni, vagy pár hónapig még próbálkozunk nélküle, én a gyógyszert választottam.
Moha, hogy lekonyult-e ilyentájt? Mindig! Legtöbbször zuhanórepülésben, egyszer lépésenként...
Én már többször írtam, hogy a hőm még soha nem csapott be. Remélem, nem most kezdi el......
Moha13
2014-01-18 20:48:47
 
capri

Azokban a hónapokban is lekonyult ilyentájt, amikor már szedted ezt a cuccot?
Szerintem mindenképpen jó jel, hogy most fölfelé megy, miközben máskor ilyenkor lefelé indul...ez jó jel! :)

Én nem foglak kímélni...
NE ELMÉLKEDJ!!!! CSAK REMÉNYKEDJ!!! :):):):):):)

plumeria14
2014-01-18 20:38:43
 
Dzsudzsa,
meglepetten olvastam soraidat...ez egyszerűen hihetetlen és nagyon szomorú :( A görbéd gyönyörű, szerintem egyértelműen trifázisos terhesgörbe...
Szerintem hétfőn még simán levehetik a vért, mert intervallumként 3-5 nap van megadva, így a hétfő még belefér. Én tavaly a 6. napon voltam vérvételen, az eredményen látszik a lényeg. Az általad leírtak alapján én mindenképpen megnézetném a pajzsmirigy hormonokat (akár privátban is), hogy ezt ki lehessen zárni, mert elég nagy százalékban okoz spontán vetélést.
Bár, ha nálad a megtapadással van probléma, akkor csak a 21. napi vérvétel tud majd esetleg választ adni a folyamatos vetélésekre...nagy valószínűséggel sárgatest elégtelenséged lehet...Ultrahangon nézték már a nyálkahártya vastagságát? Az elérte a 7-8 mm-t ovu környékén?

Moha13,
itt a link: http://www.csaladinet.hu/szakertok/prof-dr-balazs-csaba-endokrinologus/faq/
Arra azért vigyázz, hogy a nőgyógyász nem ért mindenhez és olyan leletre is rámondhatja, hogy jó, ami nem igazán az...főleg, ha csak gyorsan ránéz...akkor csak azt nézi, hogy tartományon belül vannak-e az értékek...bár a múltkor írtad, hogy nagyon segítőkész...

capri,
neked mi miatt írták fel a Duphastont? Ha jól tudom, akkor ez progeszteron...
capri
2014-01-18 20:22:47
 
Lányok, lenne egy kérdésem.
Ma van ugye 12. dpo. A hőm szép magas, ilyenkor 36,8-nál magasabb még soha nem volt. 10. dpo körül már nemhogy barnázás, de legtöbbször pecsételő vérzés is szokott lenni, most nincs (kedd-csütörtök között volt kétszer egy csepp vérecske és minimális barnázás, de kevesebb, mint máskor). Szóval úgy tűnik, a progiszintem most egyértelműen magasabb. Ez a 6. ciklus, hogy szedem a Duphastont, nem most kezdtem. Szerintetek lehetséges, hogy csak annyi van a háttérben, hogy most már normálisan működik a szervezetem, és azért vannak ezek a változások?
Az őszinte véleményetek érdekel, nem biztatást várok szóval ne kíméljetek! :-) Köszi!
Dzsudzsa
2014-01-18 20:17:16
 
Moha13! Capri!
Nálam senki nem nézett idáig hormont.
Kereken 1 éve, hogy elterveztük a babát. Én a régi dokimat (nála szülni már nem lehet) az elején, a babatervezéskor megkérdeztem, hogy milyen vizsgálatokra menjek, menjünk el. Ő azt mondta, hogy a baba attól lesz, ha "csináljuk". ÉS ha 1 éven belül nincs eredmény, jelentkezzek. Én 5 hónap múlva babát vártam, de annak 9-10 hetesen műtét lett a vége. Én akkor már az új or vosomnál rákérdeztem, mi legyen, milyen vizsgálat jöjjön a missed AB után. Ő azt mondta, nyugi, sajna beleestem a 25-30%-ba. Ne aggódjak, teherbe tudok esni. 6 hetesen volt egyetlen vérvételem, ami általános paramétereket nézett. Egyedül a TSH volt rajta, ami akkor, 6 hetesen 2,56 volt.
Ezután következett december, amikor pozi teszt, de másnp megjött.
Most pedig 1 hét csúszással, pozi teszt mellett.

Kíváncsian várom az eredményeket!!!!!!!!!!!!!!!
Moha13
2014-01-18 19:51:05
 
Dzsudzsa!!! :(:(:(
Hát ez kész...:X
A dokid meg egy paraszt hogy lekezelő volt...jó hogy leváltottad!
NEkem a 21. napi vérvételem esett volna mára, ezért mentem tegnap, de szerencsém volt, mert így is meglett a 7 nap ovutól, ugyanis gondolt rám és 1 nappal előbb jött...:)
Szóval nekem azt mondták, hogy ha pl. szombatra esne a vérvétel, akkor inkább péntek, mint hétfő, ha meg vasárnapra esne, akkor inkább hétfő, mint péntek. Tehát amelyik éppne közelebb van az adott számhoz. Nálad most érdekes, mert szombaton lenne a 3. nap, tehát elvileg jobb lenne (lett volna) a péntek, mint a hétfő...elvileg. Szerintem kérdezz rá a dokinál, hogy a hétfő még jó lehet-e, nehogy tényleg emiatt a csúszás miatt legyen gond az értékelésnél...
És engem is nagyon rédekel, hogy Nálad néztek-e már korábban hormonokat?
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!