Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Azokban a hónapokban is lekonyult ilyentájt, amikor már szedted ezt a cuccot?
Szerintem mindenképpen jó jel, hogy most fölfelé megy, miközben máskor ilyenkor lefelé indul...ez jó jel! :)
Én nem foglak kímélni...
NE ELMÉLKEDJ!!!! CSAK REMÉNYKEDJ!!! :):):):):):)
plumeria14
2014-01-18 20:38:43
Dzsudzsa,
meglepetten olvastam soraidat...ez egyszerűen hihetetlen és nagyon szomorú :( A görbéd gyönyörű, szerintem egyértelműen trifázisos terhesgörbe...
Szerintem hétfőn még simán levehetik a vért, mert intervallumként 3-5 nap van megadva, így a hétfő még belefér. Én tavaly a 6. napon voltam vérvételen, az eredményen látszik a lényeg. Az általad leírtak alapján én mindenképpen megnézetném a pajzsmirigy hormonokat (akár privátban is), hogy ezt ki lehessen zárni, mert elég nagy százalékban okoz spontán vetélést.
Bár, ha nálad a megtapadással van probléma, akkor csak a 21. napi vérvétel tud majd esetleg választ adni a folyamatos vetélésekre...nagy valószínűséggel sárgatest elégtelenséged lehet...Ultrahangon nézték már a nyálkahártya vastagságát? Az elérte a 7-8 mm-t ovu környékén?
Moha13,
itt a link: http://www.csaladinet.hu/szakertok/prof-dr-balazs-csaba-endokrinologus/faq/
Arra azért vigyázz, hogy a nőgyógyász nem ért mindenhez és olyan leletre is rámondhatja, hogy jó, ami nem igazán az...főleg, ha csak gyorsan ránéz...akkor csak azt nézi, hogy tartományon belül vannak-e az értékek...bár a múltkor írtad, hogy nagyon segítőkész...
capri,
neked mi miatt írták fel a Duphastont? Ha jól tudom, akkor ez progeszteron...
capri
2014-01-18 20:22:47
Lányok, lenne egy kérdésem.
Ma van ugye 12. dpo. A hőm szép magas, ilyenkor 36,8-nál magasabb még soha nem volt. 10. dpo körül már nemhogy barnázás, de legtöbbször pecsételő vérzés is szokott lenni, most nincs (kedd-csütörtök között volt kétszer egy csepp vérecske és minimális barnázás, de kevesebb, mint máskor). Szóval úgy tűnik, a progiszintem most egyértelműen magasabb. Ez a 6. ciklus, hogy szedem a Duphastont, nem most kezdtem. Szerintetek lehetséges, hogy csak annyi van a háttérben, hogy most már normálisan működik a szervezetem, és azért vannak ezek a változások?
Az őszinte véleményetek érdekel, nem biztatást várok szóval ne kíméljetek! :-) Köszi!
Dzsudzsa
2014-01-18 20:17:16
Moha13! Capri!
Nálam senki nem nézett idáig hormont.
Kereken 1 éve, hogy elterveztük a babát. Én a régi dokimat (nála szülni már nem lehet) az elején, a babatervezéskor megkérdeztem, hogy milyen vizsgálatokra menjek, menjünk el. Ő azt mondta, hogy a baba attól lesz, ha "csináljuk". ÉS ha 1 éven belül nincs eredmény, jelentkezzek. Én 5 hónap múlva babát vártam, de annak 9-10 hetesen műtét lett a vége. Én akkor már az új or vosomnál rákérdeztem, mi legyen, milyen vizsgálat jöjjön a missed AB után. Ő azt mondta, nyugi, sajna beleestem a 25-30%-ba. Ne aggódjak, teherbe tudok esni. 6 hetesen volt egyetlen vérvételem, ami általános paramétereket nézett. Egyedül a TSH volt rajta, ami akkor, 6 hetesen 2,56 volt.
Ezután következett december, amikor pozi teszt, de másnp megjött.
Most pedig 1 hét csúszással, pozi teszt mellett.
Kíváncsian várom az eredményeket!!!!!!!!!!!!!!!
Moha13
2014-01-18 19:51:05
Dzsudzsa!!! :(:(:(
Hát ez kész...:X
A dokid meg egy paraszt hogy lekezelő volt...jó hogy leváltottad!
NEkem a 21. napi vérvételem esett volna mára, ezért mentem tegnap, de szerencsém volt, mert így is meglett a 7 nap ovutól, ugyanis gondolt rám és 1 nappal előbb jött...:)
Szóval nekem azt mondták, hogy ha pl. szombatra esne a vérvétel, akkor inkább péntek, mint hétfő, ha meg vasárnapra esne, akkor inkább hétfő, mint péntek. Tehát amelyik éppne közelebb van az adott számhoz. Nálad most érdekes, mert szombaton lenne a 3. nap, tehát elvileg jobb lenne (lett volna) a péntek, mint a hétfő...elvileg. Szerintem kérdezz rá a dokinál, hogy a hétfő még jó lehet-e, nehogy tényleg emiatt a csúszás miatt legyen gond az értékelésnél...
És engem is nagyon rédekel, hogy Nálad néztek-e már korábban hormonokat?
Moha13
2014-01-18 19:45:30
Plumeria
Köszi!
Még nem voltam dokimnál, szóval nem tudom, hogy eleve mond-e erről valamit, csak ott gyorsan rápillantott a papírra, meg közben beszélgettünk, meg ott volt két nővér is, és mondta, hogy rendben van..de majd úgyis megyek az összes papírral a rendelőjébe és megbeszéljük.
Amit említesz fórumot, tudsz linket küldeni?
Köszi! :)
capri
2014-01-18 19:45:27
Dzsudsza, ezt nem hiszem el! :-((((((((((((( Erre aztán nem számítottam... :-( Nagyon sajnálom.
Neked még egyáltalán nem néztek hormonokat? A hétfő az 5. nap lesz, az már igencsak határeset. Mindenképp kérdezz rá az orvosnál, belefér-e még. Annak nincs értelme, hogy értelmezhetetlen eredményt kapjál, akkor már inkább csússzon egy hónapot.
Valami oka kell, hogy legyen ennek... Remélem, ez az orvos lelkiismeretes lesz!
plumeria14
2014-01-18 19:40:34
Moha13,
az a helyzet, hogy nem csak a TSH, hanem a T3 és a T4 estében is van optimális érték...A TSH-t étkezéssel nem lehet lejjebb vinni, ez nem olyan, mint az IR. Az emelkedett TSH azt mutatja (ez nem pajzsmirigy hormon, ezt az agyalapi mirigy termeli), hogy a pajzsmirigy nem működik jól...a helyzetet csak a pajzsmirigy hormonok pótlásával lehet normalizálni...és az emelkedett TSH az oka az emelkedett prolaktin szintnek is. A TSH esetében valóban 4 a felső határ a leleteken, de az endokrinológusok szerint ennek inkább 2,5-nek kellene lennie. Egyébként az én 2,77-es értékemre, már a nőgyógyászom is mondta, hogy pótolni kell a hormonokat. Egy leletet csak szakorvos tud értelmezni, mert az sajnos kevés, hogy minden érték a referencia tartományon belül van...nagyon fontosak az arányok is.
Ha van időd, a családineten olvasgasd el Prof. Dr. Balázs Csaba hozzászólásait, ő a legnagyobb szakember...kedden személyesen megyek hozzá :)
Dzsudzsa
2014-01-18 19:38:57
Sziasztok Lányok!
Az a szomorú helyzet, hogy pozitív teszt ide vagy oda, de 1 hét után megjött :((
Felhívtam az orvosomat azonnal, amikor elkezdtem vérezni, de olyan lekezelő volt, hogy úgy döntöttem lépek.
Bejelentkeztem hétfőre egy másik orovoshoz. Én 1 év alatt 3x teherbe estem, de a beágyazódás nem volt sikeres. Addig nem megyek sehova hétfőn, amíg egy vérvételi papírt nem adnak a kezembe!!!!!!!
Kíváncsian várom az eredményeket.
Szerintetek, ha csütörötökön jött meg, hétfőn még leveszik a ciklus elején szokásos vért?? Hát ez nem a 3, nap, de hétvégén úgy sincs labor.
Azért csatolom a - szerintem nagyon szép görbémet. Ami sajnos az én esetemben nem sokat jelent.
Moha13
2014-01-18 19:37:04
itt is magasabb TSH-kkal sikerültek a babák:http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherbeeses__1589218-mi-a-jo-tsh-ertek-a-teherbeeseshez
Azokban a hónapokban is lekonyult ilyentájt, amikor már szedted ezt a cuccot?
Szerintem mindenképpen jó jel, hogy most fölfelé megy, miközben máskor ilyenkor lefelé indul...ez jó jel! :)
Én nem foglak kímélni...
NE ELMÉLKEDJ!!!! CSAK REMÉNYKEDJ!!! :):):):):):)