Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65810 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
KatkaManó
2014-01-19 13:39:33
 
csak 6 nap :)
KatkaManó
2014-01-19 13:38:08
 
Plumeria14
nehéz a kérdésed :)
12. napon volt ovum akkor kaptam a tüszőrepesztő szurit azt mondták hogy utána 32-36 óra mire a peték kiszabadulnak így a 14. nap reggel 6-ra kellett menni akkor volt a petesejt leszívás. Még az nap megtermékenyültek és utána 5 ra kaptam vissza.
Ha jól számolom akkor ovu után 7 nap...
plumeria14
2014-01-19 13:36:31
 
Moha13,
azért nehéz a helyzet és okosakat mondani, mert tényleg más-más álláspontot képviselnek az orvosok...de ez mégis hogy lehet? Ez most egy szakma, vagy mindenki csak az alapján "kezel", amit ő gondol az értékekről? Ez nagyon nincs így jól. Én azt is értem, hogy a nődokinak az az érdeke, hogy mindenre rámondja, hogy ez még jó...aztán nem jön a baba...még gyakrabban jár hozzá az ember...és így telnek el a hónapok és az évek...aztán, amikor már az ember gyanakodni kezd, akkor megcsináltat ilyen-olyan vizsgálatokat és akkor lám, mégis kiderül valami, ami talán választ ad a sok sikertelen hónapra. Ebbe a rengeteg infoba egyébként tényleg bele lehet bolondulni, mivel sehol nem kapsz megfelelő választ a kérdésedre, csak akkor, ha felkeresel egy specialistát, aki személyre szabottan alakítja ki a kezelési módot.

csillka,
a kérdésed jogos...biztos rengetegen esnek úgy teherbe, hogy nincsenek tisztában a hormon értékeikkel. De arról már kevesebb szó esik, hogy akinél a terhesség során kiderül valamilyen eltérés, akkor náluk milyen arányban fordul elő vetélés. Mert nagyon fontos, hogy a nem megfelelő TSH érték nemcsak a nehezebb teherbeesésért felelős, hanem a vetélésekért is :( Szóval lehet, hogy teherbe lehet esni ilyen értékeknél is, de jóval nagyobb a vetélés aránya is...
csillka
2014-01-19 12:26:33
 
Sziasztok!

Azon gondolkodtam, hogy mi tényleg annyira eltérünk a normál értékektől, vagy azok akiknek gyerekük születik is vannak eltéréseik, csak nem is tudnak róla, és nem is foglalkoznak vele? Lehet bennük fel sem merül az, hogy valamiért ne lehetne gyerekük. Engem ez már rég foglalkoztat, már akkor is amikor még nem is terveztük, hallottam "nem akartuk, de összejött", és mindig azt kérdeztem magamtól, mi az, hogy "összejött? ha nem akarom nem jön össze, vagy velünk van a gond?"
Írtam, hogy van olyan barátnőm aki évente 2-3x menstruált és mégis tervezés nélkül "összejött". Belegondolva az ő hormonprofilja milyen értékeket mutat, és mégis...Na akkor min múlik?

Dzsudzsa, hihetetlenül sajnálom, nem is tudok olyat mondani aminek értelme lenne ebben a helyzetben :(
Kiara, nagyon jó pozitív híreket is hallani, a legjobbakat kívánom!
Capri, én nagyon bizom benne, hogy ez nem a gyogyszer hatása. Főként ha ilyen magas nem szokott lenni.
Moha, Pluméria, ti úgy beleássátok magatokat a témába, hogy majd a babák mellett otthoni munkaként tanácsadással is foglalkozhattok :)

Én megfáztam(gondolom) mert köhögök, és az éjszaka 38 fok lázam is volt, hajnalba aztán végül bevettem egy lázcsillapító, mert nem akart lemenni semmiképp.
Tegnap reggel óta többet nem pecsételtem, és egy utogestant is bekaptam, gondolom azzal nem árthatok, elméletileg már ovu után vagyok, és gondoltam minden nap egyet magamévá teszek :))
A dokim úgy is azt mondta következő pozitív tesztnél azonnal menjek, hogy pótoljuk a progeszteront, hát akkor miért ne lehetne már a teszt előtte is. Szerintetek sem lehet ebből baj? :D
Moha13
2014-01-19 12:18:08
 
Plumeria
Ez is érdekes dolog, sok helyen olvastam, hogy autoimmun eredetű alulműködésél nem ajánlják a jódot, mégis sokan írják fórumokon, hogy az orvos azt mondta, akkor is kell a jód. Szóval mindenkinek kell a jód...hát nem tudom...nem lehet ezeken eligazodni. És a lényeg, hogy a dokik is mind eltérő véleményen vannak.
plumeria14
2014-01-19 12:11:21
 
MOha13,
a 2. részben szerintem is elírás van, mert emelkedett TSH esetén alulműködik a pajzsmirigy. Elvileg a jód kell a megfelelő pajzsmirigy működéshez, de autoimmun gyulladás esetén (ezt az Anti-TPO) értéke mutatja ki, tilos a jód, mert az csak fokozza a gyulladást...Én is nagyon tanácstalan vagyok, mert nekem magas lett ez az értékem és eddig Femibiont szedtem, amiben van jód :( Egyébként megfigyeltem, hogy amióta nem szedem, az arcom is szebb lett...valószínűleg a jód rátett egy lapáttal a gyulladásra, amit látszódott is az arcomon :(
Moha13
2014-01-19 12:07:05
 
Kiara
Szurkolok a szívhanghoz! :)
Moha13
2014-01-19 12:03:44
 
http://www.dietoterapia.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=22&Itemid=11

Ebből az jön le, hogy ha pajzsmirigyalulműködés van, akkor magas a TSH. Több helyen is olvastam, szerintem így kell lennie.
Tehát, ha nekem 2,9, és mondjuk emiatt nem jön össze a bab, akkor talán jól jönne egy kis szerves jódtabletta...?
Eszek néha heringet meg lazacot, meg jódozott sót használunk, na de gondolom, az kevés lehet...vagy nem tudom.
Jáj...olyan idegesítő ez...
Moha13
2014-01-19 11:59:43
 
Na, el is tévedtem...
Azt írja:
"Amennyiben a TSH értéke emelkedett, a pajzsmirigy működése általában csökkent, amennyiben a TSH lényegesen csökkent, akkor gyakran beszélhetünk fokozott működésről."

Ebből nekem az jön le, minél magasabb a TSH-érték, annál valószínűbb, hogy alulműködik a pajzsmirigy, míg ha nagyon alacsony, akkor túlműködik.

Ehhez képest pár sorral lejjebb ezt írja:
"A TSH esetében a 0,4 és 2,5 közötti referencia tartományt tekintjük normál értéknek, a 0,1 és 0,4 közötti érték esetén ún. szubklinikus alulműködéséről beszélünk, ez alatt alulműködésről. Szubklinikus túlműködést 2,5 és 10 között állapítunk meg, túlműködés esetében ez az érték 10 és 100 közötti."

Most akkor mi az alulműködés és mi a túlműködés??????
Moha13
2014-01-19 11:54:53
 
Plum
Köszi, olvasom.
Azért ha megtalálod azt a másikat, annak is örülnék, talán el is viszem a dokinak olvasgatni. :D
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!