Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
capri
2014-01-22 10:46:02

Kiara :-DDDDD
Kiara
2014-01-22 10:35:57

Sziasztok!
Hát ma reggel meg volt az első kis vuk :-) :-)
Egyre biztosabban érzem hogy ez nem cisztától van...
Február 5-én megyek dokihoz akkor elvileg 7 hetes és 6 napos leszek. Fehér folyás és reggeli egyik oldalon enyhe szurkálódás..bevettem a B6-ot meg a Gravidát ami 5 perc múlva ki is jött...ha nem kell akkor nem kell, ja és csak gyümölcsöt tudok enni...
Mindenkinek szép napot!!
Moha13
2014-01-22 09:23:57

Az FT3 és FT4-ünk viszont majdnem egyforma...
Moha13
2014-01-22 09:22:28

Plumeria
Köszi :)
Nekem anti tpo-t nem néztek...lehet, hogy kérnem kéne?
Csak ezeket:
[2014.01.17. 12:18:36] Én: TSH - 2,956mIU/l (0.55-4,78),
FT4 - 13,77 pmol/l (11,5-22,7)
FT3 - 5,16 pmol/l (3,5-6,5)
Tesztoszteron - 0,4 nmol/l (0,5-2,6)
Prolaktin - 290,0 mIU6l (40-530)
Progeszteron - 1,48 nmol/l
Ösztradiol - 134 pmol/l
Kortizol - 519 nmol/l (138-690)
DHEA-S - 2,9 qmol/l (0,95-11,7)
FSH - 8,9 mIU/ml
LH - 8,7 mIU/l

A TSH-m magasabb is mint Neked...:S
plumeria14
2014-01-22 09:10:42

MOha13,
az értékeim: TSH 2,77, fT3 5,7 fT4 14,1 Anti-TPO 273 és nálam ez ütötte ki a biztosítékot...
Az igazat megvallva én nem tulajdonítottam jelentőséget annak, hogy a Femibionban van jód, mert nem is tudtam róla, hogy pm gyulladásom van...viszont a Femibionban van metafolin, amely a legjobban felszívódó folsav...
Írt fel nekem még szelént és D3 vitamint is, ezeket is szednem kell.
Tünetek, amelyek pm problémára utalhatnak: száraz bőr, fázósság, rossz emésztés, nem tudsz fogyni (teljesen átlagos alkat vagyok) és pattanásos bőr (ezzel én rengeteget küzdöttem korábban is, de egyik bőrgyógyásznak se jutott eszébe, hogy a pm okozhatja ezt).
Ha a családban van pm beteg, akkor ez genetikai eredetű (nálunk van), amire csak rátettem a jóddal.

capri,
Engem is nagyon dühít, hogy 1 év feleslegesen ment el...ki tudja, hogy mi lett volna, ha mondjuk nem a Femibiont szedem...Hálát adok a sorsnak, hogy rátaláltam erre a dokira és hogy ilyen hamar (1 hét) kaptam hozzá időpontot...tegnap már csak május 6-ra tudtak időpontot adni...
csillka
2014-01-22 09:07:52

Sziasztok!

Plumeria,
örülök, hogy annyi kutakodás után sikerült a végére járnod, és megtaláltad a problémát. Érdekes amit írsz a terhesvitaminról, én is azt szedtem, akár lehetett ez is a baj okozója?! :D

Antika,

úgy tűnik mi egy cipőben járunk, hasonló értékekkel. :(
Kíváncsi leszek a te mókusod mit fog mondani :)

Én is eldöntöttem új orvos, és mókus a következő ciklusban (ha lesz, de félő, hogy lesz, mert már tegnap este fájdogált a hasam)
capri
2014-01-22 08:24:27

Jó reggelt!
Gizgazzz, Adry, Antika, köszi! :-)))

Moha, fújom a hődet! Drukkolok, hogy ne kelljen eljutnod a bogyókig! :-)

Antika, majd írjál, mint mondott az endomókus! :-) Fújom a Tiédet is!

Krisztibaba, lassan vége a mensinek, aztán jöhet a legkellemesebb időszak! ;-)

Plumeria, annyira örülök, hogy ilyen jó dokit találtál! Azt nagyon sajnálom, hogy gyakorlatilag egy éved ment el feleslegesen... :-((( De most szeded a csodabogyót, és hipp-hopp sikerülni fog!!! Drukkolok nagyon!
Moha13
2014-01-22 08:12:03

plumeria
Örülök, hogy végre rátaláltál a problémára és nagyon de nagyon szurkolok Neked! :)
ÉS miket mondtál el neki, amikből rájött az értékeidre? VAnnak erre a betegségre utaló egyéb tüneteid is?
ÉS beírnád még egyszer a TSh, T3,T4 eredményeidet? MÁr nem akarok visszakeresni, de érdekelne.
A szelénszedésről nem esett szó?
Elég gáz, hogy eddig magad ellen dolgoztál...én ezért is nem akarok jódot szedni, mert ha autoimmun eredetű a dolog, akkor ezzel csak rontok a helyzeten...viszont a szelén ebben az esetben is segíthet. Próba-cseresznye.
Én most azzal próbálkoznék a saját szakállamra...de azt hiszem, megerősítettél abban, hogy ha a nőgyógyászt nem sikerül rávennem, hogy küldjön endomókushoz és a háziorvos sem akar, akkor megyek egyedül...

Lányok, köszönöm a fújást! Úgy tűnik, hatott...holnapra is kérem.
Antika én is fújom Neked! :)
plumeria14
2014-01-22 08:04:17

Sziasztok lányok,
tegnap voltam az endomókusnál, hát egy tündéri pasi. Addig nem is akarta látni a leleteimet, amíg jól ki nem kérdezett és a leletek nélkül is megmondta, hogy mi a probléma...szinte pontosan eltalálta a TSH, T3 és T4 értékeimet...döbbenet volt. A diagnózis Hashimoto, ami a pajzsmirigy gyulladására utal...emiatt nekem tilos a jód, így a Femibion is, amit 1 éve szedtem a nőgyógyász javaslatára :( Ez döbbenet volt számomra, mert ez fokozza a gyulladást, így 1 éve magam ellen dolgoztam...az is nagyon valószínű, hogy a februári szörnyű rosszullétem mensikor spontán vetélés volt (ezt mondjuk sejtettem) és lehet, hogy a Femibion okozta. Félreértés ne essék, ez egy jó terhesvitamin, de akinek pm gyulladása van, annak TILOS szednie. Ultrahangot is csinált a doki, amin látszott a gyulladás. Letroxot írt fel és május 6-ára kaptam hozzá kontroll időpontot, de ha korábban teherbe esnék, akkor hamarabb kell nála jelentkeznem, hogy megbeszéljük a gyógyszeradagolást. Úgyhogy az a nagy büdös helyzet, hogy emiatt nem sikerült eddig a baba. Inszem egyelőre jegelve a részemől, mert most már biztos vagyok abban, hogy magától is jönni fog :) Ő is azt mondta, hogy a TSH érték önmagában értékelhetetlen és az egyik laborban x, a másikban pedig y az értéke ugyanannak az embernek...ez nem megnyugtató, de nem tudunk laborokba rohangálni...
krisztibaba85
2014-01-22 07:43:37

Jó reggelt lányok:-)

Capri szerintem ne furcsáldd hogy nem vagy "aggódos"Fő a pozitív gondolkodás,minden oké lesz:-)

Moha,Antika fújok,drukkolok nektek:-)))

Monika5!
Kisfiú lesz?!:-))))További problémamentes babavárást kívánok:-)))

Én ma így,szóval sehogy:-)))

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!