Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Nekem is nyári az érték, azóta nem nézi a doki, mert kapom a pótlást: 49,9 nmol/L, de az első nődokim, azt mondta, hogy míg nincs 70 nem marad meg a baba. Nekem 80 a felső határ
capri
2014-01-22 14:12:26
Napsugár, köszönöm! :-) Júliusban nézték a progit, 24,8 nmol/L volt (ref.tartomány 2,3 - 56,6). A Tiéd mennyi?
Majd gondolok Rád, ha dokihoz mész!
napsugar24
2014-01-22 14:07:22
Sziasztok!
Capri-először is nagyon-nagyon örülök az eredményednek. Nekem jól indítottad a napomat tegnap-a cikluson olvastam.
Érdeklődni szeretnék, hogy írtad, hogy neked is volt egy kis gondod a progival, de referencia értéken belül volt. Mert nekem is ez valószínű a gond-menyi volt a te értéked?
Plumeria-örülök, hogy sikerült egy jó és alapos orvost találnod. Remélem hogy hamarosan az eredménye is meg lesz.
Én holnap megyek uh-ra- nagyon kíváncsi vagyok. Most nem tudom miért, de olyan félelmeim vannak. Holnap már meg tudom az inszem időpontját is.
Katka-nagyon drukkolok neked is-és te mit kaptál a beülti után?
Monika5
2014-01-22 13:32:34
Bocsánat, hogy hosszúlettem, de nem tudtam rövidebben leírni. :)Szép napot mindenkinek!
Monika5
2014-01-22 13:31:22
Moha13,
Nálam egy sima általános vizsgálat (vér, vizelet, szív és tüdő) alkalmával derült ki, amit a babavállás előtt csak úgy megcsináltattunk (a férjem is)a háziorvosunknál. Itt alapból benne volt a pajzsmirigy hormonok nézése is, de lehet, hogy csak a dokink alapos. :)Akkor a TSH-ám:5,25 lett. De ezek mellett más értékek is eltértek (pl. májfunkciós adatok). Én sejtettem, hogy esetleg a 2 héttel korábban abbahagyott fogamzásgátló miatt van, és még nem rendeződött a szervezetem. De az orvosunk nagyon alapos (felvázolta, hogy mi minden okozhatja még), ezért vissza kellett mennem 6 héttel később kontroll vérvételre, hogy megnézzük, hogy változik. Azt mondta, hogy kisebb fertőések, betegségel is elronthatják ideiglenesen az eredményt és lehet szervi oka is,stb.. Közben azért megnézte ultrahanggal a pajzsmirigyem (és egyébb szerveim), hogy nincs-e szervi elváltozás(szerencsére nem volt). Gyógyszert nem kaptam. 6 hét múlva az eredményeim javultak, pl.: a TSH-ám: 3,29 volt már "csak". Amire itt is azt mondták, hogy jó (általánosorvos, Németország). De még mindig volt pár más érték, ami javult ugyan, de még nem volt az igazi. Gyógyszert továbbra sem kaptam. Ezek után 3 hónapra rá kellett visszamennem új vérvételre. Ez pozi teszt után nem sokkal történt.Viszont nem tudok ott már TSH adatot mondani,mert mivel már előtte a 3,29-et jónak mondta a doki, így arra nem is kért vizsgálatot már. A többi dolog is, amit nézetett szépen megjavult magától. Aztán az első nőgyógyászati vizsgálatnál vettek vért, ott nem tudom mit néztek, milyen eredmények lettek. Mert szólnak, ha gond van és alapból nem adnak oda labor papírt, hanem az orvosnál van. Az elözőekről is csak kérésre kaptam nyomtatott változatot, mert meg akartam mutatni a nőgyógyászomnak. Ő meg nem foglakozott vele, mert úgyis frissen nézték az újabb vérvételből, hogy minden rendben van-e.
Szóval nem tudom végül mennyi volt a TSH-ám, amikor sikerült és azt sem tudom, hogy most mennyi. De azt mondták, hogy terhesség alatt más tartományok mondhatóak jónak, mint alap esetben.
Egyébként én úgy voltam vele akkoriban, hogy ha nem javul meg az értékem a 3 hónap után és a ciklusom is hosszú marad, akkor kikérem endokrinológus véleményét is (tényleg jó-e), mert én is olvastam az 1 körüli jó értékről. Plusz én sejtettem, hogy mitől van és csak idő kell esetleg. A ciklusaimon is látszott, hogy nem okés a dolog még (pl.41 napos volt). Aztán, hiretelen magára talált a szervezetem.
Edi81
2014-01-22 13:05:25
Sziasztok!
Aki már volt 21. napi progeszteron vérvételen,
megírná mennyit kellett várni az eredményre? Mert nekem 1 hetet mondtak,
köszi.
timcsike0718
2014-01-22 12:41:33
Moha,
Nekem 2,8-as TSH-m volt, kaptam ra gyógyszert. Amint 2 alá ment megmaradt a Babu.
26+3
Dzsudzsa
2014-01-22 12:07:00
Plumeria14!
A dühöddel teljesen együtt tudok érezni.
Én ma reggel voltam vérvételem, alig várom az eredményt.
Az a röhej, hogy a nagymamám pajzsmirigybeteg volt. Tehát a genetika nálam adott. A házi orvosom időnként tapogatta a nyakamat, de szerinte minden rendben. Öröklés címén nem csináltatott soha vizsgálatot. Mivel nekem nem volt tünetem, nem is érdekelt a dolog.
DEDEDEDE!!!!!Ki a csuda gondolta volna, hogy ez a későbbiekben visszaüthet. Már nálam is nagy a valószínűsége, hogy a sorozatos be nem ágyazódásnak ez áll a hátterében :((
Na, hétfőre kiderül, akkor kell mennem félidős uh-ra, és a vérzékenység kivételével minden laboreredmény meglesz addigra.
Moha13
2014-01-22 12:06:02
Monika5
Gratulálok a kisfiúhoz! :)
MEgnéztem a reményhozós bejegyzésed, de ott nem írod, mennyi volt a TSH-d, vagy miből állapították meg, hogy alulműködik.
Nekem most a 3. napi eredmény szerint 2,956, tehát majdnem 3. Lehet, hogy emiatt nem jön a babó...:X
Most még várom a 21. napi eredményeket és utána konzultálok dokimmal...
Szóval Nálad mennyi volt a TSH?
Monika5
2014-01-22 11:13:43
Krisztibaba85,
Igen, ha minden igaz (a doktornő nagyon biztos volt a dolgában)egy kicsi fiú. :) Köszönöm a jó kívánságot! :)
Én meg mielőbbi babásodást kívánok mindenkinek, ill. a poziteszt után lévőknek meg boldog babavárást! :) Remélem, sok embert sikerül "megfertőznöm", amikor itt vagyok. :D
Plumeria,
Örülök, hogy sikerült kideríteni az okokat. :) Nálunk lehet kapni a Femibionból jód mentes változatot is. Nem tudom, hogy otthon is van-e. Nekem is volt pajzsmirigy próblémám (ahogy a reményhozóban is leírtam), de nekem szabadott/szabad szedni jódos vitamint. Szóval szerintem ezt mindenképpen orvossal érdemes egyetetni, hogy szabad-e szedni, mert a baj okától is függ. Rendben működő hormonháztartásnál viszont ajánlott a jód bevitel, mert a picinek is szüksége van rá.
De a lényeg, hogy most jó kezekben vagy és remélem hipp-hopp kopogtat a gólya. :) Szorítok!