Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
capri
2014-01-21 13:08:46

Kiara, köszi!
Hát, az én tesztem korántsem olyan erős még, mint a Tiéd. De lesz még olyan! :-)
Most beszéltem az orvos asszisztensével. Pénteken munka után beugrom a rendelőbe, de lehet, hogy a dokinővel nem is fogok találkozni. Viszont Duphastont mindenképp szeretnék felíratni. Ausztriába járok orvoshoz, és azt mondta a nő, a 8. hét környékére beszéljünk majd meg időpontot. :-S Valószínűleg addig elmegyek egyszer Mo.-on magándokihoz, hogy lássuk, jó helyen van-e, aztán az osztráknál már szívhangot hallgatunk. :-) Illetve jan. 31-re már van időpontom az osztráknál (két hete foglaltam :-D ), de szerintem azt kihúzatják majd.
Amúgy tiszta hülye vagyok... Azon aggódom, hogy túlságosan nyugodt vagyok és nem aggódok... :-DDDDDD
KatkaManó
2014-01-21 13:06:10

Lenne egy kérdésem a babásokhoz.
Meddig éreztétek ezt a mindjárt megjön érzést ?
Oké hogy a szervezet emlékszik hogy itt az idő a következő ciklusnak de meddig ijesztget ? :)
köszi előre is :)
Kiara
2014-01-21 12:54:41

Sziasztok!
Hát Capri, nagyon nagy gratula nektek! A képeket sajnos nem tudom megnézni mert a melóhelyemen le van tiltva ez az oldal, de otthon mindenképp megnézem.. Most kell majd türelmesnek lenni :-) és annál nehezeb szerintem nincs :-)
Mikorra tervezed a dokit?
Mi jövő hét végében péntekben állapodtunk meg a párommal ha addig nem lesz semmi ami azt indokolná hogy előbb kell mennünk, bízom benne hogy nem...akkor amennyiben kis pöttyünk van 7 hetes és 1 napos leszek, addigra bízom a pulzálásban is... :-) meglátjuk...
tünetek majd jönnek hidd el( ezzel még ti nyugtattatok engem)...cicim nekem sem annyira fáj max nyomásra és nem láttam hogy más színű lenne viszont 2.napja csak mandarint tudok enni, minden mástól roszzul vagyok, reggeltől estig émelygés, hányinger és meló után már hazamenet is be tudok aludni :-)Néha rám jön hogy görcsölök hol enyhébb hol kicsit erősebb de akkor veszem is be a Magne B6-ot és megnyugszanak a kedélyek + minden reggel Gravida-val kezdek.Majd írj mik a fejlemények és csatlakoznék, a többiektől is nagyon szívesen olvasnék ilyen jó híreket már!!!!!!
capri
2014-01-21 12:22:17

Na, akkor egy kis összefoglaló Moha kedvéért:
Több ok miatt is 2013. május környékére volt tervezve, hogy indulhat a babaprojekt. Végül úgy alakult, hogy már áprilisban élesben próbálkoztunk. Persze az első ciklus egyből valószínűleg ovu nélküli volt... Jellemző... :-) Még februárban elmentem orvoshoz (már a rákszűrés is időszerű volt), kérdeztem, mit ajánl. Mivel rövidek voltak a ciklusaim, a Premenst (barátcserje) ajánlotta. Azt el is kezdtem még akkor, mert 3 hónap egy kúra. A hőmérőzést is akkor kezdtem - szerencsére. Mert elég hamar világossá vált, hogy nagyon rövid a luteálisom, 9 nappal indultam! Valószínűleg a barátcserjének köszönhetően április-májusra már megnőtt 11-re, de tudjuk, hogy az még mindig kevés. Április végétől elkezdtem heti kétszer Aviva-tornázni. Az szerintem csak a menstruációm lefolyására volt jó hatással. Mivel elég sokszor volt pecsételő vérzésem, ill. barnázásom, május végén ismét elmentem az orvoshoz. Ő gyakorlatilag egy uh alapján felírta a Clostit... Mondjuk legalább akarta uh-n nézni, mi van. A Clostit nem váltottam ki, de petekukkra bejelentkeztem. Látszott, hogy van szép domináns tüsző (meglepődött, hogy Closti nélkül...). Június végén pedig már hívtam, hogy én kérnék hormonsorra beutalót (amit ő feleslegesnek tartott, mivel van peteérésem). :-) Júliusban meg is csináltattam, és látszott, amit sejtettem: a progeszteron kicsit alacsony (pedig a ref.tartományban bőven benne volt!). Közben új orvost kerestem, augusztusban voltam nála. Ő is látott domináns tüszőt. Látva a hormonsort, azt mondta, két lehetőség van: próbálkozunk még így pár hónapig, vagy felír Duphastont, ami a progiszintet növeli. Én ezt a másodikat választottam, és nem bánom. Nélküle szerintem soha nem volt normális hosszúságú luteálisom. Közben teltek a hónapok, a pecsételést igazából a Duphaston sem szüntette meg. Októberben egy harmadik dokinál voltam :-D, novemberben megint a másodiknál. Közben ami feltűnt: a tüszőrepedésem is egyre korábbra került... Nyáron volt 17. napon, aztán 14-15. körül, erre novemberben a 10.-en. Ez nem tudom, mi miatt lehet... Ja, közben szedtem méhpempőt is nyár óta, kevés eredménnyel. Decemberben - a Ti fejmosásotok hatására is! :-D - abbahagytam a méhpempőt és a barátcserjét, elkezdtem viszont a D vitamint (+ E vitamin, folsav vagy terhesvitamin felváltva és időnként C vitamin). Aztán dec. 26-án elkezdtem a remélhetőleg jó 9 hónap hosszú ciklusomat (a 10. hónapot és a 11. ciklust). :-) Egyrészt be akartam jelentkezni kineziológushoz, majd talpreflexológushoz (nála tegnap lett volna az első időpontom :-) ), másrészt kértem időpontot páromnak spermakukkra! Úgy néz ki, megússza! :-DD Közben beszélgettünk itt a megérzésekről, és nagy többségben azt írtátok, megéreztétek, hogy babásak vagytok. Hát, én nem... :-) Írtam is múlt héten Mohának, hogy nem érzem, hogy bármi más lenne most, mint korábban... :-) Illetve egyetlen pillanat volt, ami eszembe jutott: kb. egy hete álltam az irodában a nyomtató előtt és nekidőltem az asztalnak a combommal. Így a hasam kitolódott. Akkor lenéztem rá, és arra gondoltam, így nézne ki valószínűleg pár hónaposan... :-) De más nem volt. Amikor 12. dpo-n nem esett le a hőm, sőt felfelé indult, na akkortól kezdtem izgulni... Mindig azt mondtam, hogy a hőm még soha nem csapott be. Szerencsére most sem... :-) Ja, és múlt héten volt háromszor egy-egy csepp vér (magamhoz képest kevesebb), de szombat óta semmi - ez is bizakodásra adott okot.
Bocsi, kicsit hosszúra nyúlt a beszámoló. De akik nemrég csatlakoztak, láthatják, hogy ugyan az utóbbi hónapokban szép görbéim voltak, nem volt ez mindig így. És szerintem igenis utána kell járni, meg kell találni a megfelelő szakembert, ha úgy érezzük, valami nincs rendben. Ja, és amit még fontosnak tartok: a hormonsornál sajnos kevés, ha a ref.tartományon belül van az érték... (mostanában sokat volt róla szó)
Drukkolok mindenkinek, Lányok! Minél előbb szeretnék sok hasonló beszámolót olvasni! :-)
capri
2014-01-21 11:50:00

Katka, Mirmite, köszi!!! :-)
Dzsudzsa, Archangel, nem akartalak benneteket megríkatni, Lányok! ;-)

Szilvia, szerintem 10-12. dpo-ig nem érdemes nagyon figyelni a görbét. Addig még úgysem látszik rajta semmi. Egyébként meg pont, hogy 7. dpo körül elég sok babás görbén van esés (amire sokan azt mondják, hogy beágyazódásos hőesés, bár én nem hiszek ebben). Szóval ez az esés nem feltétlenül rossz. Remélem, holnap-holnaputánra újra szárnyalni fog a hőd!

Ja, és eddig én szinte csak nem tipikus tünetet észleltem... :-) Jó, fájdogál elág sokat a hasam szombat óta. De szurkálás nem sok volt, semmivel sem volt feltűnőbb, mint korábbi ciklusokban. A melleim nyomásra kicsit érzékenyek, de előfordult már ilyen máskor is. Ami nálam van: tegnap dél körül szédültem kicsit, enyhe hasmenés, és tegnap este óta hol hátfájás, hol a keresztcsontom mellett fájdalom... Ja, és alacsonyabb szobai hőmérséklet! Eddig 25 fokban is bírtam fázni az irodában, tegnap óta a 24 is bőven elég! :-)
Mirmite
2014-01-21 10:33:53

Sziasztok Lányok!

Capri

Hát ez csodálatos!!!!!!!
GRATULÁLOK:):):):)
Szívből örülök Nektek!!

Ahogy gondoltam és éreztem:)
Archangel85
2014-01-21 09:30:15

Capri, teljes szívemből gratulálok!!!!!! De tényleg, sírtam egy jót. :)
Dzsudzsa
2014-01-21 09:04:17

capri!
Itt korán reggel megkönnyeztelek. Szívből gratulálok :D
Plumeria!
Nagyon kíváncsi vagyok az endomókus mit mond!!! Nekem TSH 2,5 volt 6 hetesen.
Azt olvastam valahol, hogy a 12. hétig különösen fontos, hogy mi rendben legyünk, mert a baba pajzsmirigye utána kezd el működni megfelelően.
Tűkön ülve várom a véreredményeket, amihez még meg sem csapoltak :))
Szilvia1980
2014-01-21 09:04:11

capri: Mi mindent megtettunk az ugy erdekeben, tegnap meg orultem a homnek, de ma elegg esett, es ez mar a 10. ciklusom tudom, hogy ha esik az nem sok jot jelent:( neztem babas gorbeket szamtalant, es nem jellemzu, ohgy ovu utan egy hettel essen:( felek ez a honapom sem sikerult:( tudom meg messze a vege de akkor is:(
Moha13
2014-01-21 08:56:58

Igen Capri, jól értettél...ideje volt már, hogy az ide írkálás helyett elmenj szépen pocakgömbölyíteni és babás könyveket olvasgatni...:D

Plumeria
képzeld, mit találtam. Egy fórumon olvastam:
"Carolina82 2012.07.03
Köszönöm szépen ezt a teljeskörű felvilágosítást! Te nagyon jártas vagy ezekben a dolgokban. Majd most, amikor megyek vérvételre kérem ezeket a vizsgálatokat is. Egyébként nekem a d vitamin szintem 113,2 nmol/L volt. A pajzsmirigyem 2, 740 mIU/L volt márciusban és májusban 1,420 mIU/L lett gyógyszer nélkül, mert arra csak bioszelént szedtem+omega3 kapszulát. A doktornő szerint a tsh-val nincs gond."

Ezek szerint ha nem olyan nagyon vészesen magas a tsh, akár szelénnel és omega3-mal is lejjebb lehet vinni? Én kipróbálom! :)
Inkább ez, mint a hormon. Ha nem segít, akkor majd jöhet minden más. :)

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!