Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Szia Vilma.
Esetleg ennek az új dokinak az elérhetőségét nyilvánosságra lehet hozni valahogy?
Niki
vilma
2014-02-06 14:56:02
Sziasztok!
Még csak a bejelentkezőmben írtam nektek, de most jövök az endomókustól és kicsit kiakadtam...
A doki az, akinél Plumeria is volt.Nagyon kedves volt, látszik hogy érti a dolgát, nem éreztem kínosan magamat, szóval minden egyben volt, nem is ezzel van a gond. Hanem azzal, hogy én az eddigi kivizsgálásokat sem a sima nődokival végeztettem, hanem meddőségi centrumban, de most kiderült, hogy csomó mindent nem néztek meg, amit már rég meg kellett volna és gyakorlatilag kiderült, hogy attól még, hogy a hormonsorom tökéletes, mégis van valami múló gyulladás a pajzsmirigyben,ami lehet attól van, hogy jól felpumpáltak jóddal :S Ladeevit-et szedtem eddig, de az is tele van jóddal úgyhogy nem nyerő, az átjárhatósági előtt kaptam Betadine kúpot,ami szintén jód, úgyhogy valszeg ezek miatt vannak most a gondok. Csak azt nem értem, hogy ha az egyik doki tudja, hogy ezek is kizáró tényezők, akkor másik miért nem? A központban pl miért nem csinálnak IR meg cukor vizsgálatot? Nekem ott nem néztek antitTPO-t (vagy mit) sem, amit az endomokus szerint kellett volna. És még sorolhatnám, hogy mit kellett volna... Kicsit kiakadtam... Mindenesetre holnap reggel újabb vérvételre megyek, hogy kizárjuk ezeket is.
Plumeria
Neked hogy volt? miután megvolt a vérkép az endomokusnál, átküldték mail-ben és majd csak 3-4hónap múlva tudod meg, hgoy akkor az most jó vagy nem vagy mit is jelentenek a számok? Mert nekem azt mondta a doki, hogy akkor kell mennem kontrollra, nem is kaptam korábbra időpontot.... Addig kell várni??? Atyaég...
Ja és a Femibionról azt mondta, hogy mostanában előszeretettel adják mindenkinek, pedig az is tele van jóddal és akinél nem tudni, hogy van-e pajzsmirigygond vagy nincs, nem ajánlatos a szedése.
Dzsudzsa
2014-02-06 14:50:37
Nikinokedli!
Az én TSH-m 3.3 és kezelnek vele, a baba miatt.
Előtte 2.5 volt, az orvos már arra összehúzta a szemöldökét.
Azonban olvastam fórumokon 3 körüli TSH-val kismamikról.
Azonban úgy tudom a fejlődő babának nem szerencsés ez az alulműködés!!
nikinokedli
2014-02-06 14:36:22
Sziasztok!
Gratulálok a babásoknak, kitartás a többieknek.
Arra lennék kíváncsi, hogy aki pajzsmirigy problémákkal küzd, és esetleg mégis sikerült teherbe esnie, azt kb milyen értékekkel sikerült?
Én ma voltam pajzsmirigy uh-n, normál értéken belül van az értékem, de közelít a határhoz, és elvileg problémás lehet. Asszem 0,2-4 a normális, nekem pedig 3 az értékem.
Esetleg van valakinek ötlete, hogy mitől ilyen magas az "alap"hőmérsékletem, főleg a menzesz közelében?
Nőgyógyászt is hamarosan meglátogatok, csak kíváncsi vagyok tapasztalatokra!
Mindenkinek sok sikert.
Niki
luciffer73
2014-02-06 13:16:25
Virgács...a lángosterápia annyiban jön be, hogy jóllaksz és a jóllakottság elnyom benned mindent :)))) Én is itt ülök mint az iszap és szuszogok...:)))
gizzgazz...én nem vagyok ilyen türelmes...én azt mondtam, hogy most már csak tavaszig várok...aztán befejeztem...ennyi.
Én is lelkileg toprongynak érzem magam...mint pl ebben a hónapban is. :/
Egyébként...alig vérzek, a derekam ketté akar szakadni..., de valami brutál módon...és hányingerem van. Ez már a lángos előtt is megvolt. ...és azóta is meg van...forog a belem és most már a fejem is kezd fájni...
...de a lángos akkor is megérte...kizárt, hogy kirakom! :DDD
gizgazzz
2014-02-06 12:42:27
Na csajok én nutellával vigasztalódok.
Elmegyek jövőhét hétfőn ismét pajzsmirigy vizsgálatra. Első terhességemnél szedtem gyógyszert rá, de most azt mondták nem kell. Szerintem meg kéne mert talán azért nem esek teherbe.
Na meg persze a tegnapi piros betűs depi után megvilágosodtam. Nyárig még rajta vagyunk a gyermek nemzés projecten de aztán leállok mert kikészítenek havonta a kudarcok.
Nekem már egyszer megadatott a csoda, hogy anya legyek és talán nem az a sorsom, hogy még egy gyerekem legyen. Nagyon szeretnék a lányomnak testvért de nem minden áron. Nem vagyok fatalista de talán nem érdemes széllel szembe vizelni. Ha értitek.
Persze nem azt mondom, hogy ne küzdjön senki a második gyermekért de én most így próbálom magam nyugtatni.
Ja és még annyi aki közületek az első gyermekéért vet be mindent azt totál megértem. Mert anyának lenni a világ legcsodálatosabb érzése és ezt nem a nutella mondatja velem :)
babaváró33
2014-02-06 12:22:44
Sziasztok!
Tegnap este voltam dokinál, mindent rendben talált szerencsére! Ez megnyugtatott. Megnézett ultrahanggal és a nagyítójával is :)
A biztonság kedvéért elküldött még egy vérvételre, hátha találni még utólag is valamit. Ha pl. emelkedett érték van a terhesség elejéhez képeset mondjuk a toxoplazmára, akkor abból azt lehet látni, hogy volt egy fertőzés, ami okozhatta a bajt. Több dolgot felírt a papírra, köztük megint a pajzsmirigyet is. Remélem, hogy a vérvétel eredménye is rendben lesz.
Azt mondta, hogy ezt a ciklust még várjuk meg, utána lehet újra próbálkozni. Kifejezetten ajánlotta a forró sós fürdőket, mert az vérbőséget okoz, ami a petefészek működésének nagyon jót tesz, és a méhben is elősegíti a jó kis nyálkahártya kialakulását. Szóval, hajrá lányok! Nincs is jobb, mint egy fülledt fürdőszobában a huncutkodás :)
Monika5
2014-02-06 11:55:48
Virgács,
Utazás: Normál lefolyású várandósság esetén, szerintem elég sokáig szabad utazni. A repülésnél a légitársaság mondja meg, hogy meddig hajlandó kismamát szállítani, orvosi igazolás mellett. Ez általában maximum a 36. hét (ikrterhesség esetén 32. hét). De ezt a konkrét légitársaságnál kell megérdeklődni, mert eltérőek lehetnek.
Mi kb. 4 hét múlva utazunk haza terveink szerint autóval (1500km). Nem egyszerre, hanem 2 nap akarjuk megtenni ezt a távolságot és a 27. hetet kezdem majd meg és legkésőbb a 29. hét végéig szeretnék is visszajönni. Már egyeztettem is erről a doktornőmmel, aki semmi akadályát nem látta. :)Természetesen addig még megvizsgál még egyszer és elmondta, hogy sok pihenőt kell közbe iktatni, amit sétákkal érdemes kiegészíteni a trombózis elkerülése miatt, és utazás közben is sok folyadékot kell fogyasztani. Én már a 30. héttől nem szeretnék utazni, de elméletben az sem tilos.
Szép napot mindenkinek! :)
Moha13
2014-02-06 11:27:55
http://www.youtube.com/watch?v=fkduhpsVSlE :)
Moha13
2014-02-06 10:17:17
Virgács
A tegnap már régen volt...és azóta is magasan a hőd...hétvégére bevállalsz még egyet? :)
Esetleg ennek az új dokinak az elérhetőségét nyilvánosságra lehet hozni valahogy?
Niki