Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Adry03
2014-02-12 20:51:44
 
Sziasztok !

csillka

Nem nagyon szoktam reklámozni, de nekem is volt / van endometriózisom. Nekem se volt semmi tünetem. 1 szimpla rákszűrésen derült ki. Majd 1 vérvétellel meg is erősítették. Műtöttek is. Aztán persze volt gyógyszeres kezelés is. Sokat nem ért, mert utána évekig duplájával jöttek a ciszták, de aztánfel is szívódtak. Természetesen mindig + akartak újra és újra műteni. Nem engedtem. Sok mindent kipróbáltam én is. Részemről én Arwen tornára jártam. Ott is a makrobiotikát javasolták. Csináltam azt is. Nekem nem vált be. Jó ideje már féig-meddig paleozom, de nem túl szigorúan. Viszont szedek gyógygombát már több, mint 2 éve és a legutóbbi szűrésen tünetmentes voltam. Persze jó pár évnek el kellett telnie ehhez. Sajnos, ez a betegség kiújulásra hajlamos. Másrészről ez ma az egyik "legdivatosabb" nőgyógyászati betegség a PCOS-sel együtt. Vagy egyiket vagy másikat sütik rá az ember lányára, ha cisztát látnak. A 4 cm-es ciszta még nem olyan vészes.
kedina
2014-02-12 20:38:44
 
Haha, tényleg! :)
Vicces, h a különböző hosszúságú ciklusok ellenére többen vagyok ugyan ott! Hát csajok, hajrááááááá!
castellucchio
2014-02-12 20:19:45
 
kedina majdnem ott vagy ahol én! Izgis korszak ez,nem?

LondonViki Jól állsz!

pusza én is nem rég kezdtem itt,meg a mérést is! Jó a görbéd!
castellucchio
2014-02-12 20:07:58
 
kedina majdnem ott vagy ahol én! Izgis korszak ez,nem?

LondonViki Jól állsz!

pusza én is nem rég kezdtem itt,meg a mérést is! Jó a görbéd!
kedina
2014-02-12 20:05:39
 
castellucchio

Hali. Én szoktam nézni fürdésnél. Menstruáció körül, nekem nagyon lent van, aztán a peteérés környékén van nagyon fenn, ekkor már alig elérhető. A váladék tulajdonsága is így elég jól megfigyelhető! Pontosan mit szeretnél tudni?
szilvita
2014-02-12 20:05:26
 
Castelluchio, én szoktam, de még nem ismertem ki magam:-)
Egyébként pár napja érzek valamit ott, mintha egy seb lenne, valami pici dudor, ugyhogy asszem meg kéne nézetnem.
szilvita
2014-02-12 20:02:05
 
Sziasztok! Megcsináltam a tesztet, és negatív,mondjuk nem is számítottam másra, de azért meglephetett volna... Na mindegy, nagyon várom, hogy megjöjjön, mert fáj a hasam, derekam.

Csak zöldség és gyümölcs?? Hát az nem lesz egyszerű..
Egyébként én is diétáztam (most is kéne) és nagyon jól éreztem magam, biztos lesz változás neked is!
castellucchio
2014-02-12 19:56:53
 
Sziasztok csajok! Már kérdeztem itt de megkérdezem még egyszer mert senki nem reagált rá. Szokott valaki méhnyakvizsgálatot csinálni? Mi a tapasztalata? Én most így vagyok,remélem lesz ovum! Szurkoljatok!!! Vettem ovu tesztet is ,pénteken csinálok is egyet! Üdv. mindenkinek!
csillka
2014-02-12 17:27:20
 
Sziasztok!
Eltűnök 2 hétre és lám mennyi új név :)
Nálam javában zajlanak az események :D
2 hete voltam az új dokinál, aki azt mondta, van egy 4 centis vmi a petefészkembe, ami lehet ciszta, de endometriozis is. Hazajöttem, és amikor rákerestem, hogy mi az endometriózis, kb egy hétig nem tértem magamhoz. Arra utaló tüneteim nincsenek, de ezt a dögöt akár tünetek nélkül is lehet hordozni. Elkezdtem keresni a megoldást...Táplálkozásváltás!!! Van ahol paleot javasolnak, máshol makrobiotikát. Egy hétig paleoztam, de ez nekem nem megy. Most ott tartok, hogy kizártam a húst, a tejet(és tejterméket), a gabonákat, cukrot. Marad a zöldség és a gyümölcs.
Közben voltam Aviva betanuló órán (évek óta vágytam már rá, mindig azt éreztem, hogy ez hozza meg a megoldást nekem)
Persze ebben is van csavar, ha az a dög bennem van, akkor nem szabad Avivázni, erre az egy betegségre nem szabad alkalmazni a tornát :))
Az Aviva oktató is a táplálkozást javasolta, azt mondta 3-4 hónap alatt el tud tűnni(HA VAN EGYÁLTALÁN)és utána tornázhatok.
Emellett voltam 3. napi vérvételen, ma kaptam meg az eredményeket. Egy csomó érték a tartomány alatt és fölött van. Szombaton endokrinológus, ő majd mond valami okosat. A kedves új doktorbácsi nem irta fel a TSH-t, ezért holnap megyek és megnézetem azt is, hogy tudjam vinni szombaton.

De jól vagyok, őszintén jól vagyok. Leköti az időmet az új receptek keresése (olyan dolgokat vásároltam egy vagyonért, amiről azt sem tudtam, hogy léteznek) Úgy érzem teszek magamért valamit, és a szervezetem kiméregtelenítése (akár van dög, akár nincs) csak jót fog tenni a babásodás előtt.
Iszok napi 4 féle teát, és igyekszem a lelkemmel is foglalkozni( fontolom a pszichológust).
Amit még mondtak, hogy a méh elsavasodása megakadályozza a beágyazódást( Dzsudzsa akkor, ott te jutottál eszembe)Lehet nekem is ez volt a baj okozója. :)
Méregtelenítek, lúgosítok a táplálkozással, és a teákkal.
Én hiszem, hogy ha ezt így folytatom 3 hónapig és megismétlem a labort teljesen más adatok lesznek. A 21. napi vérvétel után ha alacsony lesz a progeszteron akkor beszerzem a Womens krémet.
Most nem babára gyúrunk, magamra figyelek, és elsősorban magamért teszem mindezt:)
Az endokrinológus után nem biztos, hogy visszamegyek az új dokihoz, mert ő mindennek a negatív oldalát festette le. Volt egy olyan érzésem az is zavarta, hogy előtte másnál is voltam, és olyat akart mondani amit eddig még senki :))Sikerült :))
És ami még nagyon sok erőt adott, beszéltem egy lánnyal akinek endometriozisa volt(komoly tünetekkel) és most van egy 15 hónapos babája, életmódváltás után spontán fogant!!!

Ne haragudjatok, hosszúra sikerültem :D
Capri, nagyon nagyon örülök Nektek!
kedina
2014-02-12 15:00:04
 
Karolina!
Reggel megosztottam, de csatolom megint. Igen, felfelé megy. Nagyon furi. És van egy totál negatív LH tesztem is. (Halvány a csík rajta, szóval valami elindult. Vasárnap jobban látszódott mondjuk.)

Most jövök egy kineziológustól. Kemény meló lesz, de legalább most mással foglalkozok majd, mint az örökös babatéma.
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!