Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Archangel85
2014-02-13 07:28:46
 
Hát tudtam én lányok.....:(
luciffer73
2014-02-13 07:19:40
 
Sziasztok!
castelucchino....én az lh tesztet favorizálom...ezek az otthoni vizsgálatok nekem nem annyira jöttek be. A hormonjaidat is át tudod vágni, de talán az még mindig biztosabb, ha inkább tesztelsz...egyébként az okosok azt mondják, hogy a ciklusod 10 napjától érdemes nézni...ne a grafon megsaccolt ovudat vedd alapul, hanem inkább azt nézd, hogy amikor reggel beviszed a hődet, ott írja neked, hogy hanyadik napon vagy...nem tudom, hogy ez így érthető-e?!
A másik...most azt bírtam kitalálni, hogy megpróbálom a Jónás módszert...vagy bejön, vagy nem...ahogy eddig is az összes többi módszer :))))
Van aki már esetleg ezen a kísérleten is túl van? Volt már akinek ez bejött?
krisztibaba85
2014-02-13 06:39:25
 
Jó reggelt!

Ma egy kicsit feljebb mentem:-)))

Pont az jutott eszembe hogyha a megszokott időben 17-18.napon lett volna az ovum,akkor mostmár izgulhatnék:-)))))

Most így még jövöhéten is várhatom a nem vártat:-///
DE sebaj jobban örülök annak hogy ha késöbb is de volt ovum:-)))

Szép napot:-)
pusza
2014-02-13 01:48:00
 
Moha13!
Igen tudom,de csak attől a naptól kezdtem a mérést,mikortól jelőltem be,olvastad a bevezetőmet is?Remélem, nem kell további,kiderül 14-én,mert akkora kéne mensiznem.Szép estét!
pusza
2014-02-13 01:44:12
 
LondonViki! Köszi :) remélem bejön.Olvastad a kis bevezetőmet,lehet segítene.Szólj ha tudok segíteni,szép estét!
Adry03
2014-02-12 23:00:54
 
csillka

A műtét előtt nem. Az alatt az idő alatt még én is csak ismerkedtem a betegséggel. Persze az is időbe került míg az első sokkból kikászálódtam, de a gyógyszeres kezelés alatt már igen. A végére tünetmentes is voltam 1 ideig. Aztán persze kiújult és onnantól kezdve kezdtem el jobban foglalkozni az alternatív gyógymódokkal. Amikre több időt és energiát kell szánni, mert hosszabb idő míg kifejtik a hatásukat.

Kenyeret ritkán eszem. Hála arról nem jelentett gondot lemondani. Max. csak teljes kiőrlésüt eszem. Sütni is vegyes lisztből szoktam. Nálam a csoki a sarkalatos pont, de arról nem voltam és nem is vagyok hajlandó lemondani. Mértékkel fogyasztom. A tejet tudod helyettesíteni növényi alapú tejjel. Nem olyan, mint a rendes, de iható. Én évek óta rizs tejet iszom. Nekem az vált be. A szója tej nem jó, mert ha jól tudom tartalmaz olyan fitoösztrogént ami ennél a betegségnél csak ront a dolgokon.

Az endokrinológus is biztos fog sok jó és kevésbé jó dolgot mondani. Ki kell tapasztalni, de az a lényeg, hogy állapítsák meg, hogy tényleg endometriózisod van-e, mert ez még egyáltalán nem biztos. Lehet, hogy csak 1 sima ciszta és 2-3 hónap múlva nyoma sem lesz.
castellucchio
2014-02-12 22:43:34
 
Kedina köszi,hogy írtál. Nagyon örültem válaszodnak. Én még csak nemrég kezdtem és kiváncsi vagyok,hogy ugyanazt érezzük és tapasztaljuk e. De én is azt tapasztalom amit te. Ugyhogy akkor csak jól érzem a dolgokat én is. Hajrá mindenkinek aki az ovut várja. Aki a meg a nem vártat annak meg kitartás és nagy drukk. Ciao csajok.
csillka
2014-02-12 22:39:40
 
Adry

Élek a lehetőséggel :))
Az alatt a 2-3 hónap alatt, amíg nőtt diétáztál-e, tornáztál-e?
Eszel-e bármilyen kenyeret? Nekem ez a legnagyobb nehézség. Pedig nem voltam nagy kenyeres. A hús és a tej lemondása nem olyan nagy áldozat.
Olvastam, hogy a műtét utáni kezelés milyen nehéz, és mennyi negatívumokkal jár. És sajnos nem biztosíték semmire sem :(
Én most szombaton megyek endokrinológushoz, lássuk ő mit mond, aztán meglátom visszamegyek-e a nőgyógyászhoz.
Úgy döntöttem, hogy megadom magamnak ezt a néhány hónap türelmi időt.
Adry03
2014-02-12 22:21:10
 
csillka

Van 1 úgy nevezett Ca 125-ös vizsgálat. Annak az értéke alapján nézte a doki, hogy tényleg az-e. Az értékre már nem emlékszem. Bár a műtét után sajnos csak megerősíteni tudta.
Itt 5 cm felett műtik, de pl. az én dokim 2x is adott 2-3 hónap haladékot, hogy lássuk növekszik-e vagy sem. Sajnos, nálam nőtt, de végül majd 7 cm volt az egyik és 6 a másik mire megműtött. Szerencsére elég volt a laparoszkópos. Aztán persze jött egy fél éves hormonkezelés, teljes ciklus leállítással. Akkor fogadtam meg, hogy ha nem feltétlenül szükséges inkább nem borítom fel a hormonháztartásomat. Pontosan ezért ódzkodok eléggé a lombiktól is. Bár lehet a végén nem marad más választásom.

Nem tudom megmondani, de valahogy nem tudtam tartani a makrot. A paleot is csak hellyel-közzel. Persze igyekszem kerülni az olyan ételeket amikről tudom, hogy nem tesz jót, de sajna, rendszeresen elcsábulok.

Szerintem egyenlőre nem kell pánikba esni. Van esély rá, hogy felszívódjon. Én a helyedben adnék pár hónap türelmi időt magamnak. Aztán elmennék megnézetni, hogy mi a helyzet és attól függően, hogy van-e valami változás még mindig ráérsz dönteni. De ez általában nem 1 akut betegség. Ha bármi kérdésed van nagyon szívesen válaszolok. Ne tartsd vissza magad !!
csillka
2014-02-12 22:01:36
 
Adry

Én sem hagyom megműteni magam, habár az orvos már azt tervezné. Rákérdeztem, hogy tudja-e garantálni, hogy nem kell kivenni a petefészkemet is, erre azt mondta mindig benn van a rizikó. Hát én nem rizikózók, igy gyermekáldás előtt :)

Nagyon jó hír, hogy tünetmentes vagy! Ügyesen csinálod!
Én a zöldség, gyümölcs mellé bevettem a zabot és a rizset is. Azt gondoltam ezt próbálom meg. Egy hét paleo után éreztem, hogy ez nem az én utam.
Miből érezted, hogy a makró nem jó neked?

Nekem októberben volt rákszűrés, minden rendben volt, most ismét vettek kenetet.
Vérből hogyan mutatják ki? Mivel mérik?
Én is hallottam az Arwen tornáról, de mivel nem Magyarországon élek így nem megoldható.

Az a lány akiről írtam candida diétát követett, és krémezett. Fél év után első próbálkozásra teherbe esett. Ha másnak sikerül nekünk is fog!!!
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!