Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
KatkaManó,
nekem 6 hét gyógyszerszedés után a TSH-m lement 1,55-re 2,77-ről.
Az igazat megvallva nem nagyon értettem, amit írtál a lombikkal kapcsolatban...hogy van e, hogy 5 naposan fagyasztották le, ezért ovu után az 5. napon ültetik be?
KatkaManó
2014-03-20 20:33:17
Mirjam nem tudom már hol hallottam de többször beszélt arról is Nóri hogy volt műtéte is. Szerintem az ő oldalàn volt gond nem a férjénél. De tök boldogok lehetnek :)
Plumeria , nem kizárt hogy sikerüljön bármikor megtörténhet :) a tsh hogy áll ?
Nagy előkészület most nem lesz a lombiknál mert fagyasztott embriós beültetés lesz és ezt spontán ciklusba csinálják. A ciklus 10-12. napján kell menni UH-ra. Ha lesz nagy tüszőm akkor kapok egy tüszőrepesztő szúrit hogy tuti megrepedjen. Utána kb. 5 nappal történik a beültetés. Mert 5 naposan lett lefagyasztva az embrió. Aztán jön a 2 hét várakozás :)
plumeria14
2014-03-20 17:02:34
KatkaManó,
már jobban vagyok, sikerült túltenni magam az inszem meghiúsulásán…2-3 napig azért még kattogtam rajta, de hát erre is igaz, hogy minden csoda csak 3 napig tart. Azért nagy szám lenne, ha most összejönne, de elfogadom azt is, ha mégsem és akkor a jövő hónapban mindent az inszemnek rendelünk alá. Szerintem az ovum vasárnap délután vagy hétfő hajnalban lehetet, de a jó isten se tudja pontosan. Az tuti, hogy vasárnap reggel még ott virított a monitoron az óriási, 26x23 mm-es tüszőm.
Én már nem emlékeztem annyira Nóri történetére, de biztos nagyon boldogak lehetnek most
Drukkolok majd neked az áprilisi lombikhoz, írj azért majd az előkészületekről is!
maximail
remélem jó kezekben leszel akkor!
jniki82
2014-03-20 16:50:53
Sziasztok!
Plumeria,
magas prolaktin szint miatt mondta az orvosom, hogy ezt szedjem,nem tudom jó lesz e rá, de én szótfogadtam.Már szedem 1 hónapja és mensi alatt is bevettem, de valahogyan bevillant tegnap mivan ha akkor nem lehet!Bár a tájékoztatóján ez nincs rajt!
Maximail , ez részben igaz. Én is egy ilyen programon vettem részt. 10 hónap volt a váró lista de pénzért bármikor megcsinálta volna a doki. De !!! A lelkemre kötötte hogy szerinte az IR emet rendbe kéne tenni és nem ártana legalább 10 kilót fogynom is. Szerintem ebben a fázisban a nők már annyira vágynak babára hogy sürgetik a beavatkozást. Esetleg nem tartják akkora kockázati tényezőnek az apróbb problémákat. De valóban van sok doki aki felületes is. Egyébként úgy tudom hogy valamilyen pozitiv statisztikát fel kell mutatnia az ilyen intézeteknek különben nem kapják meg az állami támogatást.
maximail
2014-03-20 13:02:48
Lányok! Had másolja be ide egy nyilatkozatot! Az orvos a MensMentis központban dolgozik. Én április közepére kaptam hozzá időpontot, és már nagyon-nagyon várom, hogy menjünk. Ha valakinek hasonló csalódásai vannak az EÜ-ben, mint nekem, akkor annak hasznos lehet az infó, hogy van egy hely, ahol normális a hozzá állás.
dr.Szakács Zoltán: "Alapvető, hogy az okokat tárjuk fel, nem pedig lombikbébi-kezelésre vizsgáljuk ki és készítjük fel a párokat!
Az esetleg háttérben meghúzódó, nem diagnosztizált, így nem is kezelt anyagcsere-, hormonális-, véralvadási vagy immunológiai rendellenességek (mint a PCOS, a pajzsmirigy-betegségek, az elhízás, stb.) még az egyébként hibátlanul kivitelezett IVF-kezelések sikerességét is nagy mértékben rontják!
Sajnos, a legtöbb meddőségi centrum napjainkban kizárólagosan lombikbébi-kezeléssel foglalkozik, az egyéb, a háttérben meghúzódó problémák kiderítését meg sem kísérli, így azok gyógyításához sem jut el.
Ezért célom az, hogy –ha lehetséges- ne a szervezet működésébe durván beleavatkozva, hatalmas dózisú hormonkezelésekkel próbáljunk meg orvosolni egyébként jó prognózisú pácienseket, hanem az egészséges életmód: megfelelő táplálkozás, sportolás, párkapcsolati problémák megoldása révén próbáljuk meg elősegíteni a sikert."
KatkaManó
2014-03-20 09:17:17
Moha, én is kíváncsi vagyok a beszámolóra :)
Plumeria, jobban vagy kicsit ?
Szerintem is rossz helyen van az ovud de ha mérsz még pár napot hátha átrakja.
Nórinak endometriózisa volt műtötték is és a 3. lombikjuk sikerült. Szóval a stressz mellett azért voltak ott orvosi gondok is...
Én tegnap voltam UH- n minden rendben úgy hogy áprilisban jön a következő lombik :)))))
csillka
2014-03-20 08:59:55
Sziasztok,
érdekes ami Nórival történik. Én is hiszek a pszichés gátban, olyat is hallottam, hogy örökbe fogadtak, majd azután esett spontán teherbe.
Én is azt mondtam, ha egyszer beindul a gépezet én sem védekeznék többé, és ahány jönni akarna azt mind várnánk szeretettel. Azt is el tudom képzelni, hogy legyen 5-6 gyerekünk. A múltkor anyukámnak mondtam, hát elég furán nézett. Nálunk az egykék, vagy max. két gyerek a jellemző. :)
Egy érdekes feladvány,megmutatom a görbémet, és kíváncsi vagyok ki tudna véleményt mondani róla :))
Moha13
2014-03-20 08:39:32
Jó reggelt!
Tudom, hogy beszámolót vártok, de az most sem lesz, mert szaladok pohárkákért, amikbe vetegetni fogok palántának valót, süt a Napocska, úgy döntöttem, ma kertészkedek. :)
Majd jövök. :)
nekem 6 hét gyógyszerszedés után a TSH-m lement 1,55-re 2,77-ről.
Az igazat megvallva nem nagyon értettem, amit írtál a lombikkal kapcsolatban...hogy van e, hogy 5 naposan fagyasztották le, ezért ovu után az 5. napon ültetik be?