Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
kedina
2014-03-21 07:58:58
 
Moha
Ja, hát pont elegem van nekem is szinte ugyan ezekból a dolgokból. Én is 28 vagyok és nekem is mindenki azt hangoztatja, hogy nem vagyok lekésve semmiről, mert 37 évesen is lehet szülni. Tegnap nagyon beszóltam ezért a kolléganőmnek. Szüljön ő 37 évesen, én meg most szeretnék, ha az égiek megengedik....
Nem tudom ismered e az antalvali.com-ot. Imádom őket. Csak azért is érdemes olvasgatni az oldalt, hogy lásd máshonnan ugyan azt a problémát. http://antalvali.com/hirek/pajzsmirigy-problemak-az-ayurveda-szemszogebol.html

http://bionom.hu/biobolt/elelmiszerek/kesztermekek/halpasteteom-koleszterin-biogenic.html Ez meg egy elég jó kis cucc. Méregtelenít, feltölt, harmonizál.
Én sem akarok hormonokat. 1,5 hónapja szedem az Ezerjófű Női cseppjét. Soha nem volt olyan egyértelmű szép, két csíkos ovutesztem , mint ebben a hónapban. De nem akarlak rábeszélni semmire, csak gondoltam leírom, h én hogyan próbálom ezt megoldani.
Semmi kedvem a hormonokhoz. (Heterozigóta Leidenem van, nincs kedvem egy trombózishoz..), és nem vonz a gondolat hogy 60 ezret fizessek a HSG-ért, mert röntgenezni nem akarom a petefészkeim... Miért nem mész el egy másik endomókushoz? A kolléganőm szoptatási tanácsadó, neki van egy jó mókusa, majd megkérdezem.

Kitartást csajok. Én ma lentebb. Remélem ez csak a beágyazódásos, 1 hetes hőesés.:) Jó lenne.
plumeria14
2014-03-21 07:56:25
 
Moha13,
a víz biztos nem befolyásolja az AntiTPO-t. Egyébként nem emiatt, hanem a cukorterhelés miatt kellett éhgyomorra menned, nem?
Ha meglesz az eredményed, akkor szerintem írj Balázs Dokinak a csaladinet oldalon az orvos kérdezz rovatba.
Moha13
2014-03-21 07:49:07
 
Plum
Ez állami volt, egyébként direkt ilyen családtervezős osztály.
Igaza volt a nőgyógyászomnak, hogy egyik endodoki sem fogja nekem 2 alá vinni, ha egyszer a 4,6-og normálisnak számít. Úgyhogy lehet, hogy én is Pesten fogok kikötni a BAlázs Csabánál. NAgyon kíváncsi vagyok egyébként az AntiTPO-mra. Egy hét múlva okosabb leszek.
Egyébként az a furi, hogy a doki azt mondta, hogy 12 órát ne egyek, és reggel semmit se igyak, se kávét, se teát, DE MÉG VIZET SE! Hát, én ezt valahogy nem bírtam felfogni, hogy vizet miért ne ihatnék, felhívtam a labort, elmondtam a dologkat és megkérdeztem, azt mondta egy kedves női hang, hogy vizet természetesen ihatok, az semmit sem befolyásol, úgyhogy én ittam reggel...remélem, tényleg nem befolyásol semmit. Már csak azért is remélem, mert akkor sor volt, hogy az egész folyosón végighúzódott ami a laborhoz vezetett...és amikor már majdnek odaértem a kisablakhoz, hogy felvegyenek, egy lány épp kijött vérvételről és elájult. Lefektették egy padra, felemelték a lábát, erre magához tért és és mondta neki az egyik nő, aki a felvételt bonyolította, hogy nem szabad teljesen éhgyomorra jönni, vizet kell inni, hogy valami legalább legyen a gyomrában. Erre előkaptam a vizemet és lezúdítottam negyed litert...:D
Nyugtassatok meg, hogy az AntiTPO-nak mindegy a vízivás...:)
plumeria14
2014-03-21 07:23:24
 
Moha13,
teljes mértékben megértem a felháborodásod, mert nekem is minden reményem az endomókusban volt és már alig vártam, hogy menjek hozzá. Megkérdezhetem, hogy állami vagy magánrendelésen voltál-e? Sokszor egyébként az a baj, hogy már a magándokik sem teszik oda magukat annyira, nem járnak továbbképzésekre, ezért le vannak maradva…lassan mi már mindent jobban tudunk …nem tehetünk más, mert a saját bőrünkön érezzük azt, hogy senki nem törődik velünk.
A progeszteronnal kapcsolatban: itt is mindig a labor referenciatartománya számít. Nekem eddig kétszer nézték és tavaly decemberben 48,8 nmol/L volt, idén januárban pedig 71,8 nmol/L. Szerintem ez ettől is függ, hogy mekkorára nő meg a tüsző, amikor megreped. Én azt tanácsolnám neked, hogy egyszer menj el (minimum –szer) tüszőmérésre az ovu előtt, mert akkor azt is megtudod majd, hogy naponta mennyit nő. A neten azt olvastam, hogy a tüsző általában 20 mm-esen reped meg, az enyém mégis 26 mm-esre nőtt ebben a hónapban és csak utána repedt meg.
A TSH-val kapcsolatban próbálkozz teákkal, hátha neked is segít…talán itt a pajzsmirigyes fórumon írta valaki, hogy ő miket ivott.
Én ma így:
Moha13
2014-03-21 07:03:16
 
Szóval, ígértem az endomókusbeszámolót...

Nagy reményekkel indultam az endomókushoz, emlékeztek, már annyira vártam, azt reméltem, egyetért majd velem ebben a TSH 2 alatt kell lennie dologban és egyebek, hogy lesz valami ötlete. Hát, úgy tűnik, ezeknek mind egy rugóra jár az agyuk és csak hormonokkal tömnének meg a petevezetékeimben mászkálnának...:X
Szóval azt mondta, hogy nálam nem lát semmi nem normálisat, minden leletem jó, a 2,965-ös TSH pedig szerinte teljesen rendben van, mert 4, 6 a felső határ. Na, itt eltörött nálam a mécses, (Lányok, szerintem kicsit kivagyok idegileg), és rám jött a sírás. Annyira bíztam ebben, hogy akkor megvan a probléma és segítünk rajta, ez a magas TSH volt minden reményem, erre azt mondja, hogy az jól van úgy, ahogy van. :X
Nézett furcsán, és kérdezte, miért sírok, meg hogy nem kell sírni, és hogy ő nem bánt. MOndtam, hogy nem tőle félek, csak már kicsit kivagyok ettől az egésztől. Mire mit mondott???
Hogy én 28 vagyok és hogy még nem késtünk le semmiről, meg hogy van még jó 10 évem arra, hogy szüljek, nem egyet, akár többet is. NA, itt meg kész voltam. Itt most valami nagyon csúnáyt írnék, de mivel mondani sem szoktam, képzeljétek ide...HÁT SPFKNDJGBPSJDBFPDJIBGIDBJG hogy a francba mondhat nekem ilyet, hogy van még 10 évem, meg hogy ő azt látja, hogy sokan annyira nagyon akarják, hogy azért nem jön...????
HOgyan lehet valamit nem akarni, amit nagyon akarok?
Nem vagyok buddhista, és Schopenhauer sem érdekel...én AKAROM!!!
OLyan elegem van már a sok okosból, aki azt mondja, hogy "ne görcsölj rá", mayarul ne akard annyira. BAsszus, akkor próbálják ki, hogy 3 napig nem esznek, és amikor már k@rva éhesek, akkor csak leülnek és eldöntik, hogy nem is azok...:X

NA, kanyarodjunk vissza...
Szóval elmondtam, hogy én mégis a pajzsmirigyemre gyanakszom és szeretném, ha megnéznénk, van-e autoimmun a háttérben. Kaptam beutalót (még jó, hogy...mondtam a férjemnek, hogy én enélkül el nem jövök onnan :D) Voltam tegnapelőtt leadni a vérem ez ügyben, ja, meg cukorterhelés is volt. Jövő héten megyek az eredményekért.

JA, ami még fájt...megkérdezte, hogy voltam-e már HSG-n. MOndtam, hogy nem, mert előtte szeretnék mindent megnézetni, ami szóba jöhet és nem jár ilyenfajta beavatkozással. Aztán mondtam, hogy a nőgyógyászom által felajánlott ciklus-stimulálást sem szeretném csak úgy, hiszen minden jel arra utal, hogy van peteérésem és ovulációm. Mire csodálkozott, hogy miért nem akarom én ezt. Hiszen akkor sokkal több petesejt érik meg, meg s sárgatest is több progeszteront termel majd ovu után, merthogy nekem jók az eredményeim, na de a progeszteron lehetne kicsit több is. :O:O:O
Ezek csak a hülye hormonnal tömnék az embert, kell, nem kell...
MI az, hogy lehetne több is??? Igen, bármi lehetne több, ami most is normális, csak az a hülye TSH nem érdekli őket, hiába van közelebb a felső határhoz. :X
Amúgy itthon megnéztem, mennyi a normál progeszteronszint a 21. napon...
Azt írják, hogy 15 fölött kell lennie, akkor már jónak számít, de minimum 10 fölött várják el a dokik lombik után például. Ehhez képest nekem 31,5. Mi a problémája vele??????
Amikor ott ültem, még nem tudtam, hogy mennyi az annyi, és mivel mondta, hogy lehetne több is, rákérdeztem, hogy van ilyen progeszteron krém, szerinte az jó-e erre, hogy kicsit javítsa, mire mit mondott, hogy ezen is a ciklus stimulálás segítene, merthogy attól minden felfokozottan működik és így a sárgatest is több progeszteront termel majd. Hát, kösz. Akkor sem fogom megenni azt a sok szart...miközben teljesen normálisan működöm (legalábbis az eddigi eredmények szerint)
Hát, röviden ennyi a felháborodásom...:(
Moha13
2014-03-21 06:40:27
 
Hencsi7
Szerintem várjuk meg ennek a ciklusnak a végét, akkor több minden látszik. Addig is megmutatod az előző két görbédet?
Egyébként mi is tavaly február óta próbálkozunk, és mi már túl vagyunk pár vizsgálaton, úgy gondolom, jó ötlet lenne, ha megnézetnétek a párod spermáit, hogy van-e elegendő és megfelelő minőségű, ill. Neked egy nőgyógyászati UH és hormonkép (ciklus 3. és 21. napján).
Hencsi7
2014-03-20 22:30:48
 
Szisztok! Azért írok Nektek, mert Ti bizonyára megértitek a helyzetemet... Mér több mint 2 éve nem szedek fogamzásgátlót, a ciklusom szinte azonnal beállt normál 28-29 napra, a mesim is kb 5 napos...alig van különbség a gyógyszeres időszakhoz képest... az első 3 hónapban még vigyáztunk...nehogy baj legyen a gyógyszer miatt...aztán tavaly februárban úgy döntöttünk, most már ideje magasabb fokozatba kapcsolni. Elkezdtem hőmérőzni...figyelni a görbémet, az utóbbi 3 ciklusban ovu tesztet is csináltam... 3ból 2szer lett is pozi ovuteszt...de baba még mindig nem! Nagyon sokat dolgozunk...tudom, a hétvégi együttlétek nem adnak túl sok esélyt, de azért hogy 2 év alatt egyszer sem esett pont úgy a dolog!!!!! Kezdem elveszíteni a lelkesedésemet, kezd a kétségbeesés úrrá lenni rajtam és ez nagyon nem jó! Ez nem segít tudom, ezért gondoltam, hogy írok nektek, hogy leírom a bánatomat, hátha segít... vagy esetleg Ti segítetek, hogy mit tegyek...Csatolom a mostani görbémet... szerintem tuti rossz helyre tette a peteérést, mert a pozitív ovutesztem csak a 15.napon volt... furcsa mód a testhőm sem emelkedett meg úgy mint szokott... van, hogy 37-re is felmegy mesi előtt. szóval nem értem! valami hasonló tapasztalata van valakinek esetleg?
nagyon köszi! Jó éjt mindenkinek!
KatkaManó
2014-03-20 21:14:28
 
Januárban ovu után megtermékenyült és 5 nappal azután lefagyasztották. Így most a spontán ciklusban megvárják az ovumat és utána 5 nappal beültetik.
Így 5 napos az embrió mert azokat a napokat a lombikban töltötte.
Nem tudom ez így érthető-e !? :)

A TSH meg jó akár sikeres is lehet ez a hónap ;)
Én szurkolok neked!

Nekem is most nézték 1,1 lett a tsh-m :)
kedina
2014-03-20 21:10:19
 
Plum
Örülök, hogy jobban vagy! A repedést érezted? Jó nagyra nőtt a tüsződ!

Katkamanó!
Ez izgalmasan hangzik! Drukkolok!

Én kezdek megint ideges lenni... Pedig nem kéne. Na mindegy..
Egyébként soha nem volt még ilyen erős ovu tesztem, mint ebben a hónapban.
plumeria14
2014-03-20 20:55:48
 
KatkaManó,
nekem 6 hét gyógyszerszedés után a TSH-m lement 1,55-re 2,77-ről.
Az igazat megvallva nem nagyon értettem, amit írtál a lombikkal kapcsolatban...hogy van e, hogy 5 naposan fagyasztották le, ezért ovu után az 5. napon ültetik be?
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!