Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
nikinokedli
2014-04-08 11:09:59
 
Moha: Nyugi, a magyar egészségügy már csak ilyen :D kitartás, sok interneten kutakodás, és meggyógyítjuk magunkat..

Azoktól kérdezném, akik használnak ovutesztet, (esetleg a v*t*rás 50 ft-osat), hogy mennyi folyadékot isznak egy nap?
Azt mondtátok, hogy érdemes délután felé tesztelni. Csak aránylag sokat iszom, még akkor is, ha előtte 2 órára beszüntetem az ivást. Kora reggeltől délután 3-4-ig simán megiszok 2 liter vizet, és nagyjából óránként kell pisilnem tőle..
KatkaManó
2014-04-08 09:20:29
 
Sziasztok!

Üdv az újaknak :)
Én is mindig olvaslak titeket.

Április remélem a mi hónapunk lesz, mert 20-a után lesz a következő lombik programunk.

Csatolom a görbét, bár elég egyhangú még...
Moha13
2014-04-08 08:22:36
 
csillka
Gratulálok. :)
Én most itt tartok...még hátha nem volt ovum.

csillka
2014-04-08 08:19:02
 
Moha,
nyugalom, nem a mennyiségen van a lényeg :D
Csak halkan elárulom mi 3 vagy 4 szer voltunk együtt egész ciklusban. Nem volt tervezés, számolás, mérés, ennyiszer jött spontán és kész. De attól még tudom mikor volt a bizonyos nap. Azon a hétvégén babás barátok voltak nálunk, és én éjszaka tesztekről és babákról álmodtam. Majd amikor elmentek haza a férjemmel szerettük egymást. :D
Moha13
2014-04-08 08:12:28
 
luciffer
Laza vagyok. Basszus, olyan laza vagyok, hogy kész...egy hete voltunk együtt utoljára...szóval lehet, hogy ez egy olyan hónap lesz, amikor nem reménykedek feleslegesen. Mert csak azt várhatom, ami lesz. :X
A férjem olyan elfoglalt mostanában, hogy éjfél után fekszik. MEgértem, hogy most ez van, de...na mindegy. Majd a köv. hónap...amikor is még elfoglaltabb lesz. NA, akkor majd a nyár...amikor meg házfelújítunk...na, akkor majd az ősz, amikor még mindig házfelújítunk...na, de akkor majd talán télen...:X
Adry84
2014-04-08 07:45:20
 
Moha13

Teljesen egyetértek veled!
Én is ugyanígy érzek...:(
luciffer73
2014-04-08 07:42:52
 
Szevasztok, itt a vámpír asszony! :DDDDD..legalábbis az egyik...
No para a hő miatt. Én azt mondom nektek, hogy ne csak a hőmérőt kapkodjátok be és vezessétek a görbét, hogy a rendszer szerint mikor legyen ovutok...a vaterán elég olcsón lehet ovu tesztet venni....az a tuti, nem pedig a hő. Azt sajnos sok minden befolyásolhatja....kinyitott ablak, ezőző napi stressz, stb....viszont az lh hormont jó esetben nem befolyásolja semmi...az mutatja a tutit.
A másik....a pasi vizsgálata mindig az első, ahogy moha is írta...nekik fájdalommentes, legfeljebb baromi kellemetlen az üvegpohárral közlekedni, de inkább ez, mint hogy fájdalmas és számotokra rendkívül macerás vizsgálatoknak legyetek kitéve. Tehát ne ezen kapjátok fel a vizet, hanem azon, hogy a doki leszarja a problémátokat...ha elmondjátok neki őszintén, hogy mi a pálya veletek, és még ezek után is egy barom, akkor tényleg váltsatok...viszont még az is lehet, hogy egy lelkizősebb puncivizit alkalmával felfogja, hogy nektek ez igenis probléma és baromi nem akartok várni még 12 évet, csak mert még az is belefér.
Moha lazujjjááááá kislány....egész felhúztad magad! :DDDD
Moha13
2014-04-08 07:20:55
 
jA, ami az orvosokat illeti...
HArciasnak kell lenni, és kikövetelni magunknak azt, amit szeretnénk, mert tényleg ez van, amit írsz, ők halál nyugodtak. Nyilván azok, mert ez nem az ő életük, nem az ő testük, nem az ő gyerekük. Nekik végülis mindegy, hogy Te 25 évesen szülsz vagy 35 évesen. Nekünk viszont egyáltalán nem mindegy. Minél később szül egy nő, annál jobban megviseli a szervezetét, nagyobb a mindenféle probléma lehetősége statisztikailag, nekik ez nyilván nem olyan lényeges. ÉS a legfontosabb, hogy talán szeretnénk minél több időt a családunkkal tölteni és nem fölösleges várakozással, az is teljesen lényegtelen a számukra.
Nekem legutóbb az endomókus azt mondta, amikor a jelenlegi csodálatos lelkiállapotom folyományaként rámjött a sírás a rendelőben miközben a vizsgálatokról beszéltünk, hogy ne sírjak, időben vagyunk, még van jó 10 évem szülni. Hát köszönöm szépen. 28 vagyok. Szerinte tehát még a 38 is teljesen jó. NEKI. De nem nekem. És ő nyilván azzal sincs tisztában, hogy eredetileg olyan 25 éves koromig szerettem volna az első gyereket, de nyilván az élet is beleszól a dolgokban, csak most jutottunk olyan fázisba, hogy jöhet. Vagyis már egy éve...Istenem milyen sok ez így leírva.

Szóval vegyétek fel a kesztyűt. Végülis ő azért van, hogy kiírja azokat a vizsgálatokat, amiket mi szeretnénk. Mert ahogy elnézem, a többsége csak arra van berendezkedve, hogy protokoll szerint várjuk meg az 1 évet minimum, utána 1-2 vizsgálat és tömik is az embert mindenféle hormonnal. De tényleg. A saját doki mondta, hogy ez az eljárás, mindegy hová megyek. :X Ez elég elkeserítő.
Nálam is azt mondta, hogy akkor stimuláljunk ciklust. Mire megkérdeztem, hogy mégis miért stimuláljuk, ha a hormonsor alapján minden rendben van és a görbén, ovuteszten is látszik, hogy minden ciklusban van peteérésem, ovulációm, progeszterontermelésem...stb. Azt mondta, hogy ez a protokoll...na meg a petevezetékátfúvás. Hát basszus...annyi minden lehetne még megvizsgálni, mielőtt ilyenekbe kezdenek, de nem, rögtön feküdjön az ember az ágyra és besugározzák a méhét, petevzetékét, hogy ha esetleg nincs semmi baj, legalább csináljanak egy kis jót a testünkkel. :X Arról nem is beszélve, hogy fájdalmas. És ha én nem kérem, akkor nincs sem cukorterheléses vérvétel, sem a pajzsmirigy autoimmunvizsgálata, semmi. Csak egy hormonsorom volt meg csodálatos ultrahangképem a méhemről és petefészkeimről ez alapján akart hormonnal tömni. Hogy ok, hogy minden rendben van odabenn, de ha stimuláljuk, akkor minden felfokozottabban működik, és nem egy pete érik meg, hanem több. Mondta.
Nem értem.
Mindegy. A lényeg, hogy a sarkunkra kell állni és nem menni addig sehová, amíg meg nem kapjuk azt a vizsgálatot, amit szeretnénk. Mert lehet ringatózni abban a hitben, hogy az orvos mindenhez ért és jót akar nekünk...de a valóság az, hogy cska egy újabb tyúk vagyunk a futószalagon, akin le lehet játszani a szokásos protokollt, teljesen mindegy, mi a problémája, vagy mi lehet...
Moha13
2014-04-08 07:01:26
 
Fantasyc
Ha úgy gondolod, cseréld le a dokit, mert fontos, hogy bízz benne. Egyébként én egyáltalán nem értek egyet ezzel a várjunk 1 évet dologgal, mert miért ne lehetne akár még a próbálkozás elkezdése előtt kivizsgálni a párt, hogy minden rendben van-e??? Mert ha minden ok, akkor teljesen nyugodtan vágnak bele az egészbe, míg ha valami komoly rendellenesség van, azon lehet segíteni, nem telik el egy év teljesen fölösleges próbálkozással...
Abban viszont igaza van, hogy a férfit a legegyszerűbb megvizsgálni, hiszen csak egy spermamintát kell bevinni, és ha elegendő a minősége, mennyisége, stb., meg lehet nyugodni, az egyik oldal rendben van.
Nőknél szerintem kezdésnek nagyon jó egy hormonsor (ciklus 3. és 21. napján egy-egy vérvétel, ebből nézik a hormonokat), ill. nőgyógyászati UH+rákszűrés.

Renicsek
Én csak azt látom, hogy nagyon alacsony az alaphőd. Azt szokták írni okos oldalakon, hogy ez utalhat pajzsmirigy alulműködésre, de láttunk már itt ilyen vámpírasszonyokat a fórumon, akiknél ez normálisnak számított, tehát nem volt pajzsmirigygondjuk, csak egyszerűen ilyen hűvösek voltak...:D
Mindenesetre egy hormonsor (feltétlenül legyen benne TSH, T3,T4 eredmény is, szóval ha a doki nem kérne, feltétlenül követeld ki) már sok mindent megmutat, azt is, hogy van-e pajzsmirigygond.

HA meglesz egy egész grafikon, több minden látszik majd. Elsősorban az a lényeg, hogy meglegyen a bifázisos kinézet, tehát ovu előtt a 2-3 tizeddel alacsonyabb alaphő, ovu után pedig a magasabb hőmérséklet egészen a nemvártig.
Bocs a vámpírért...remélem, nem sértődsz meg. :)



Renicsek
2014-04-07 21:02:02
 
Moha 13!
Köszi a választ! 27 éves vagyok.A nőgyógyászom halál nyugodt,nem túlzottan érdekli más fájdalma és csalódása.Le kellene váltanom.Csak még ide is nehéz eljutni a melóm miatt. Igazad van,néha sok ez az egész,és idegesítő,hogy állandóan csalódunk.Mindannyian.Csatolom a görbém,hátha okosabb leszek.Pár napos,de ki tudja neked mit mond! :)
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!