Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Még mindig nem jött meg, ma reggeli Corax teszt full negatív. Én most már nem értem. Mindenütt azt írják a neten, hogy ez egy jó teszt, érzékeny is, stb. Szóval ha negatív, nem értem, miért nem jön meg...:X
Adrienn830
2014-04-24 21:44:50
Moha13, Mirjam :)
Teljes körű meddőségi kivizsgálásokon is túlvagyunk már. PCT-teszt-en túlestünk már és kinyirom a spermákat a doki inszemet és lombikot javasolt de amig nem jártuk végig az olcsóbb változatokat addig nem teszem ki testem-lelkem hormonokkal teletömve magam lelkileg. Petevezető átjárhatóságit csináltak tavaly szeptemberbe amit laparoscopával és histeroscopiával végeztek és sikeresen felnyitották a lezárt részeket. Cukorterhelésen is voltam cukrot és inzulint néztek rendben volt minden vele. 2 éve átálltam lúgos étrendre ebbe minden ami lúgos eszem-iszom. Páromnak rendbe van spermája 40 millió/ml.
Teljes történetem, bocsi kicsit hosszúra sikerült :)
Összeházasodtunk 2009-ben majd 2010-ben elmentem a dokihoz hogy nem esem teherbe és ott azt mondta hová akarok még szülni hisz ráérek még 24 évesnek mondott ilyet nekiálltam hogy mi köze van hozzá koromhoz ha gyereket akarok és nem jön össze. Közbe levetettem az esedékes méhnyakrákszűrést és nemsoká meg volt az eredmény még ám CIN III. HPV, 31.33.56,58-as citológia. Elkezdtek kezelni különböző kúpokkal, kapszulákkal eredménytelenül és csak rosszabbodott helyzetem, a méhnyakamon kóros elváltozás volt már akkor is és terjedt. Majd kb eltelt 1 év csak nem javulok és ne is álmodjak gyerekről míg HPV-m van. Amikor ismét dokit váltottunk Debrecenbe mentünk ott is kezeltek ott is eltelt jó fél év és a doki nemhogy segített volna még bunkó is volt. Majd ismét dokiváltás de magánba ism. Debrecenbe ott szintén kúpok, tabletták de már a méhnyakam több mint a fele kóros lett, mivel nem javultam a dokim ott helyben megműtött helyi érzéstelenítéssel a kibaszottul fájt éreztem mindent pedig a méhnyakamba adott 4 helyre injekciót, itt azt hittem meghalok nem beszélve amikor lézeres kanozilációs eljárással. Majd jött a felépülés akkor ismerkedtünk meg az FLP-vel nagydózisba rendeltük a termékeket és annak köszönhetően gyorsan kezdtem gyógyulni és nem hegesedéssel. Majd jártam kontrollra fél évenként, és mire eltelt ismét 2 év azt mondta a doki zöld út a baba felé. Eltelt jó fél év baba sehol. Majd megkezdtük a dokival a meddőségi kivizsgálásokat és itt mondta a doki csak elhalt spermium található , Aztán kenetből kiderült hüvelygombám van és addig mig ez van nem mehetek HSG átjárhatóságira, megindult a kúpok-tabletták tömkelege. Eltelt így 1-1.5 év még állítólag mindig van gombám. Elmentem gyógynövényes boltba ismerősömhöz hogy ajánljon vmit mert elegem van, minden gombaölő szert , gyógyteákat stb...megvettem ettem-kentem-ittam+ ezüst kolloid 8 hetes kúrát csináltam végig napi 50ml-ével. Majd a barinőm és annak ismije megnézte a leletem és megkérdezte viszketek-e, büdös e a váladék stb... Mondom nem semmi ilyesmim nincs nem is volt, neten kajtattam minden erről szóló cikket, gombás hüvelyt hogy az h néz ki meg ilyenek és tapasztaltam hogy nekem semmi ilyen nincs. Mikor ezek alternativ beszedések után örömmel mentem dokihoz vissza h már jó lesz a tisztasági fokom. Hát nem lett jött postán a lelet és recept, sírva fakadtam hogy ez már nem lehet igaz, selejt vagyok és meg akarok halni. A sok herce hurca közben a dokim beutalt meddőségi teljes körű kivizsgálásra és páromat is. Minden eredményünk jó volt. mensi 3.napján. Adatok: TSH:/0.400-5.010/: 2.230, FREE T3/1.50-4.00/:3.93, FREE T4/0.80-1.90/:0.79, FSH():7.0 FOLLIKULÁRIS: 3,85-8,75, oVULÁRIS: 4,54-22,5, lUTERÁLIS: 1,79-5,12, POSTMENOPAUSA: 16,7-113, LH: 4,5 FOLLIKULÁRIS:2,12-10,89, OVULÁRIS: 19,1-103: LUTERÁLIS: 1,2-12,8, POSTMENOPAUSA: 10,8-58,6, PROLACTIN:20,17 PREMENOPAUSA: 3,64-26,7, POSTMENOPAUSA: 2,74-19.6, PROGESTERON: 0.48 FOLLIKULÁRIS: 0.31-1.52, LUTERÁLIS:5,16-18.5, POSTMENOPAUSA: 0.08-0.78, ÖSZTRADIOL: 84.00 FOLLIKULÁRIS:27-122, OVULÁRIS: 95-433, LUTERÁLIS:49-291, POSTMENOPAUSA: 20-40, TESZTOSZTERON/10.00-75.00/:32.63, DHEA-SZULFÁT/18.0-391.0/: 178.0, CORTISOL/REGGEL//6.7-22.6/:12.0. Aztán párom mondta nem váltjuk ki a recepteket és irány fel Budapest, felmentünk a tesóm nődokijához levetetni ugyanazt a kenetet az átjárhatóságihoz majd pár nap és meg is jött postán az eredmény és láss csodát NEGATÍV A GOMBATESZTEM és azt mondta a doki nem is volt hüvelygombám, na mondtuk pfff engem jól félre kezeltek jó hogy nem lett májkárosodásom, mondjuk folyamatosan méregtelenítettem. De pechemre elromlott a hsg műtőgép és várnunk kellett. Eltelt ism 1 hónap és hív a doki hogy jó a műtősgép és mikor tudnánk felutazni ismét, viszont újra le kell vennie a gombára tisztasági fokot, ez idő 1 hó alatt semmit nem szedtem. És láss csodát ism NEGATÍV eredményem volt, BOLDOG LETTEM. Mensi után megcsináltam a HSG-t sikertelenül, 2 oldali letapadásom volt és mondta vetessem ki és irány lombik. Rá nemsokára ebben az évben ism Bp meddőségibe Szűcs dokihoz magánba meg sem vizsgált és 15000 ft ba került csak konzultáció tán 10 percig sem voltunk bent. Megmutattam neki is a röntgen felvételem és ő is azt mondta ki kell vetetni a p.vezetőim. Mondtam nem szó sem lehet róla. Kisvárdán szintén elmentünk nődokihoz az is azt mondta ki kell vetetni. Mondtam nem. Kiírt műtétre laparoszkópiára és hiszteroszkópiára SIKERES volt a műtét majd lábadozás, jah és meg kérdeztem h milyen állapotúak voltak a p.vezetőim és főorvos azt mondta TÖK EGÉSZSÉGESEK. SÍRVA FAKADTAM az örömtől és jól tettem h nem vetettem ki. Nov 13.-án mentem vissza kontrollra és varratszedésre gyógyulgattam szépen. Azóta ismét eltelt 7 hónap és semmi. Jövő hétre kértem időpontot Spirituális emberhez hogy feltárja miért nem jön a baba lelki okokat is megnézi és ha van gond tibeti hangtállal tudja majd oldani a blokkokat. Én elvégeztem Agykontroll tanfolyamot is, Reiki-t is, ez utóbbi kézrátételes energia átvitel, sok emberhez járok és járnak is hozzám mert sokat megtudtam gyógyítani kisebb nagyobb fájdalmaikból és magam is Reikizem. De azért jó volna ha végre lenne egy szép erős pozi terhességi tesztem is.
mirjam
2014-04-24 18:52:44
Adrienn!
Sajna neked kell a kezedbe venni az ügyet, nem az orvosoknak.
Volt esetleg laparoszkópiás műtéted, hogy nincs-e endometriózisod? Sok nőnek van úgy, hogy az égvilágon semmi tünetet nem okoz, csak a baba nem jön...
Vagy voltál már inzulinrezisztencia vizsgálaton? Én most várom az eredményt. Egyik ismerősömnek 6 lombik után derítették ki, hogy IR-es. Évek mentek el, senki nem küldte el ilyen vizsgálatra, amikor véletlenül került egy új dokihoz teljesen más miatt, aki elrendelte ezt a terheléses vizsgálatot. Szigorú diéta, gyógyszer és a 3.(!) hónapban SPONTÁN megfogant a babája, amikor rendeződött az inzulin. Azóta már meg is született.
Aztán amit Moha írt, hogy átjutnak-e a spermák a hüvelyeden a rendeltetési helyükre, ez is egy nagyon fontos kérdés.
Ott van a TSH problémaköre, mondjuk azt a véleményt én nem osztom, hogy mindenképpen kettő alatt kell lennie, mert van barátnőm, akinek 3-mal is sikerült, de lehet ő a kivétel volt. Jobb az, ha 2 alatt van. A hormonoknál sok esetben nem is az számít, hogy benne vagy-e a referencia tartományban, hanem az egymáshoz viszonyított értékek a mérvadók.
Aztán a lúgos/savas témakört sem árt körbejárni, hogy mennyire van elsavasodva a szervezeted.
Van valami spéci spermavizsgálat is, ami a DNS-ét nézi.
Jártatok esetleg genetikai vizsgálaton?
Ha ezeken már mind túl vagy, akkor bocsánat, csak a segítő szándék vezérelt. Ha még valamit nem vizsgáltattál, akkor érdemes kiharcolni az orvosodtól.
Remélem tudtam segíteni.
Renicsek
2014-04-24 17:37:23
Adrienn830!
Sziasztok! Sajnálom hogy nem jött össze! Én még bízom, hát nem tudom mi lesz! KB azt sem tudom,hogy volt-e ovum,mert én egyszerűen nem látom a görbémen,hogy ovu előtti időszakban átlag alatti hő,aztán ovu utáni időszakban pedig átlaghő felett.Nem különül el szépen a görbém 2 részre. Ezt nevezik cikkcakk görbének? Olyan nagyon nehéz már kibírni ezt az egészet.Már kezdek én is mindenkire haragudni.Másra se gondolok,csak arra,hogy miért ad az Isten oda gyermekáldást,ahol nem akarják,és nekünk,Akik mindent megteszünk, szinte belebetegszünk, nekünk meg nem sikerül. Nem igaz? Most nézzétek ezt a görbét?! Meg van bolondulva. Fel-le-fel-le!
kedina
2014-04-24 16:05:35
Uhh csajok, micsoda sorsok... Mi egy éve próbálkozunk.
A hőm lent. 36,8 volt reggel. Azóta folyamatosan esik...
Na mindegy. Még csak barnázok, de biztos vagyok benne, hogy megjön.. És mivel 6-12. nap között csinálják az átjárhatóságit, a következő ciklusban a hosszú hétvége miatt lehet le is csúszok róla... :( A 11. nap volt már peteérésem, ezért nekem csak a 6-10napig játszik. Pfuu.
PLUM!!!!!!!!!!!!!! Mizu mizu mizu? :) Remélem nálad jól alakulnak a dolgok. Sokszor eszembe jutsz.
Moha13
2014-04-24 15:16:14
Adrienn830
Hát...nem tudom, mit mondjak...ez rengeteg idő...várakozással. :(
ÉS nem igaz, hogy nem bírnak rájönni, mi a gond.
Gondolom, minden lehetséges vizsgálaton túl vagytok már. Vagy van még olyan, ami nem volt? Pl. PCT-teszt? Erről kevesen tudnak, és ha nem kéred, a doki biztosan nem fogja említeni.
Inszemmel még nem próbálkoztatok?
Egyébként szerintem próbáld ki a galaj teát, ha a doki Nálad is úgy reagál, ahogy nálam a 2 fölötti (majdnem 3) TSH-ra. Állítólag ez egy nagyon jó kis gyógynövény, kitisztítja a mirigyrendszert, nagyon nem árthatsz vele szerintem. ÉN most ebben látom minden esélyemet...hogy majd ettől lemegy 2 alá a TSH-m és összejön a babánk. A Hoxa fórumán találtam egy hozzászólást, a lány írta, hogy neki 2,5 volt, és vele sem foglalkozott sem a nőgyógyásza, sem a háziorvosa, ezért elkezdte inni a galajt, két hónap múlva babás lett. Írtam is neki, megkérdeztem, hogy hol rendelte, hogy itta, stb, nagyon kedves volt, minden leírt, szóval ő most egy reménysugár volt nekem, én most nagyon bízom ebben a galaj dologban...:)
Itt a mi fórumunkon is volt már valaki, aki írta, hogy nála 2 év várakozás után a 4. doki jött rá, hogy a TSH-nak 2 alatt kéne lennie babásodáshoz...levitték az értéket, és amint lement, összejött a baba. :)
Remélem, Nálad is ilyen egyszerű lesz a megoldás és találsz jó dokit, aki segít.
Adrienn830
2014-04-24 14:17:38
Moha13 köszi az infot, mi 5,5 éve várjuk picinket hiába, hónapról hónapra sikertelen. Már átestem petevezető átjárhatóságin is mert 2 oldali letapadásom volt ez volt 7 hónapja azóta klasszul felépültem de baba sehol még és csak az évek szállnak el felettünk, meglátszik sok orvos a diplomáját csak megvette mert a betegeken segíteni nem tudnak csak a sok pénzt kérni ahhoz nagyon értenek. :'(
Moha13
2014-04-24 10:34:23
Adrienn830
JA és sajnálom, hogy most nem jött össze. :(
Ez hányadik hónap volt? Mi tavaly márciustól várunk...
Moha13
2014-04-24 10:25:52
Adrienn830
Nem tudom, láttad-e, de írtam Neked itt lejjebb.
"
Moha13
2014-04-23 23:53:55
Adry830
A TSH-hoz kéne nézetni FT3 és FT4-et is, mert azzal együtt szokták kiértékelni. Ettől függetlenül a neten mindenütt azt írják, hogy a TSH-nak 2 alatt kéne lennie babásodáshoz. Olvastam, hogy lombik előtt is leviszik 2 alá, akinek magasabb, hiába 4,6 a felső referenciaérték a laboeredményeken.
Nekem januárban 2,956 volt, márciusban meg 2,5. A doki azt mondta, hogy ez teljesen jó, mert referenciaértéken belül van...hiába beszéltem...
Úgyhogy saját szakállamra elkezdtem közönséges galajteát inni, az interneten azt írják, hogy nagyon jó hatással van a pajzsmirigyre, alul és túlműködésnél is jó, mert tisztítja a mirigyrendszert, normalizálja a működését. Hát, próba cseresznye. 1 hete iszom, elvileg kell neki 2-3 hónap mire kifejti a hatását. Nagyon bízom benne. :)
Szerintem kérj egy beutalót a nőgyógyászodtól endokrinológushoz. Ha nem hajlik rá, mondd, hogy hullik a hajad, száraz a bőröd, stb. Az endokrinológus kérni fogja ezeket a fentieket, és harcolj ki ezek mellé egy AntiTPO-t is. Ez mutatja, hogy van-e autoimmun eredetű pajzsmirigygyulladás. Ennyi jutott erről eszembe."
NAgyon jó ötlet, hogy elmégy endokrinológushoz, pont ezt ajánlottam fentebb. Én nagy reményekkel mentem az endomókushoz, hogy majd leviszi nekem 2 alá, de magasról tojt arra, amit mondtam, hogy 2 alatt kéne lennie, azt mondta, hogy határértéken belül van, mit akarok. MInden rendben van, nyugodjak le, még van jó 10 évem szülni...:X:X:X Erről ennyit.
Ezért gondoltam, hogy majd emgoldom egyedül, és szereztem galajt, most iszom, és meglátjuk, mi lesz.
Csak azért mondtam el, mert kevés endokrinológus van képben, remélem, Te egy jót fogsz ki...:)
Adrienn830
2014-04-24 10:05:52
Sziasztok!
Moha13 nekem tegnap estére megjött :( kezd kicsit elegem lenni és úgy de úgy fáj az egész alsó részem hogy na :( következő hónapba irány endoklinológus ezt napokba tudtam meg hogy a 2,260 a tsh-m magas a babához és le kell vinni 1-2 közzé. Remélem ha ezen is túl leszek végre megfogan majd. Veled mizu?
Még mindig nem jött meg, ma reggeli Corax teszt full negatív. Én most már nem értem. Mindenütt azt írják a neten, hogy ez egy jó teszt, érzékeny is, stb. Szóval ha negatív, nem értem, miért nem jön meg...:X