Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
kedina
2014-05-03 09:10:52

És te mirjam? Hol voltál?
Lehet írták, de ennyi mindent visszaolvasni...

PLUM? Moha? Hogy vagytok csajok?

Én bőszen imádkozom, hogy ne a keddi átjárhatósági előtt legyen a tüszőrepedés. Nagyon látnék már egy szépen érőt.:)

Na nekem nagyon furcsám fenn a hőm.
kedina
2014-05-03 09:07:31

Dzsudzsa
uhh.. hát ugyen ez van velem is IR terén. Te hol voltál endomókusnál?
Dzsudzsa
2014-05-02 19:32:27

Mirjam!
Hát, amiről én meg voltam győződve, hogy IR-em tuti nincs. Így utólag, ami talán utalhatott rá, hogy bár mindig ideális súlyom volt a magasságomhoz, hasból és csípőből nagyon nehezen fogytam és kis úszógumit mindig növszetettem. Gondoltam ez alkati, mert nagymamám és anyu is ilyen volt. Most már így utólag gyanús a dolog.
Én 150 g szénhidráton vagyok. Abszolúte bírható. Sőt, nekem reggel zavaró, hogy azt a két szelet kenyeret hogy nyomjam le. Én február óta 4,5 kg-ot fogytam, és VÉGRE has-fenék-csípő kiszögelésből :)) A 1,5 éve tartó tompa fejfájásomnak és az időnkénti szédülésemnek pedig végre vége!!! Én heti 3x járok kardio edzésre. Eddig is heti 2x mozogtam, most próbálom heti 3x-4x-re feltornázni.
mirjam
2014-05-02 18:30:02

Dzsudzsa
Hát látod, akkor neked sem csak a HOMA-ra hagyatkoztak. Az bánt a legjobban, hogy sok időt veszítettem, így ha már akkor kiderül, akkor már rég diétán vagyok. A sport mondjuk eddig is nagy részt tett ki a szabadidőmből (heti 5alkalom edzés, kardió és súlyzós), szóval azon már nem tudok növelni, de a diétát azóta is szigorúan tartom. Nekem 160g-ra állították be, ami abszolút nem vészes, már hozzászoktam, néha mondjuk az ebéd gondot okoz, hogy valóban elfogyasszam az akkori 50g-ot.
Nekem a cukor az jó volt, csak nagyon felment az inzulin. Amikor kiborultam és pityegtem a nődokinál, hogy ezt nem hiszem el és hogy miért nem derült ez már ki régebben, azt mondta, hogy két ember van: - aki tudja, hogy IR-es, és aki nem tudja, de az. Marha jó :) Azt birom még a legjobban,amikor megkérdezik, hogy a családban volt-e. Mondom nem. Erre: Nagymama? Hát persze. 1940-ben (mondjuk) biztos az IR szinteket méricskélték, amikor a nagymamám aktív korban volt.Honnan a fenéből tudjam, hogy az volt-e? Amúgy nálunk SENKI nem cukorbeteg, de IR-t még soha nem vizsgáltak se nő, se férfi közeli hozzátartozóimnál.
Remélem a diéta tényleg elég lesz és nem kell gyógyit szednem a későbbiekben sem.
Amúgy 57kg vagyok, szóval se túlsúly, se PCOS, se szőr, se mély hang, rendszeresen, óramű pontossággal menzeszem van, a hormonsorom tankönyvi, és mégis...
Dzsudzsa
2014-05-02 18:22:51

Mirjam!
Nálam is jó a Homa index. Így amikor kezembe kaptam a véreredményt boldogan vittem a nőgyógyásznak, hogy legalább IR-es nem vagyok. Erre ő megértően nézett rám és azt mondta, nem, jobb ha beletörődök, hogy az vagyok. Nálam nem az inzulin szinttel foglalkoztak, hanem azzal, hogy a cukor az idő előrahaladtával zuhanórepülésben megy lefele. Egyáltalán nem indul meg fel, a cukros lötyi kapcsán. A nőgyógyász azonnal dietetikushoz küldött a MM-be. Ott a dietetikus is mondta, hogy a lelet alapján IR-es vagyok. Ő erőlködött, hogy menjek endomókushoz, mert kell a gyógyszer is rá. Azonban a nőgyógyász nem akarta a gyógyszert. A diétát és a sportot javasolta. Így nekem szerencsém van az orvosommal és a diétával is, mert nagyon jó a közérzetem azóta :))

Tyupók!
A házi orovosomhoz, mikor elmentem a betegállományos papíromért (vetélés után) és elmondtam neki, hogy már tudják, mi a beágyazódási zavar oka, csak legyintett és azt mindta az IR-re, hogy most ez a divat. Egy kolléganőm hónapok óta nem tudja elintézni az IR vérvételre a beutalót. A házi orvosa kiröhögi.
Én ezt nem értem. Kinek, miért fáj, ha én elmegyek a gyógyszertárba, megveszem a cukrot, majd 3x böketem magamat. Ez csak nekem kellemetlen!!! Nagyon elkeserítő. A lényeg, ha felmerül a gyanú, kijárni a vizsgálatokat.

Hajrá mindenkinek! És nem elkeseredni a felelőtlen, nem törődöm orvosok miatt. Vannak jópáran. Én hiszem, hogy mindenki megtalálja azt az orvost, akire éppen szüksége van :))
Bocs ezért a zen hangulatért!
mirjam
2014-05-02 18:22:40

Plum
Igen, a prof. úr csak éhgyomri szintet nézett, terheléseset nem, és az éhgyomriból számolták a HOMA-t, ami tökéletes volt akkor is, tehát ebből megállapította, hogy nincs IR. Viszont amikor a terheléseset is megcsináltattam (tőle függetlenül), akkor kiderült, hogy magas az inzulinom a 2. és a 3. vérvételnél is. Az éhgyomri cukor és inzulin azonban most is tökéletes és a HOMA is az volt. Erre a házidoki azonnal elküldött egy másik endokrinológushoz, aki azonnali diétára fogott és közölte, hogy ez márpedig IR, és hogy az éhgyomriból meg a HOMA indexből ezt nem lehet megállapítani. Aztán elvittem a nődokimnak is az eredményeket, aki ugyanezt erősítette meg. Szóval azóta vagyok diétán, gyógyszert még nem kell szedni szerencsére, mert annyira nem magas. Csak ha a prof úr már az elején megnézte volna, akkor talán már akkor kiderül...
Nem, nem nyílt oldalakon írtam neki, hanem a saját email címére, mivel ő is azon keresztül értékelte ki a véreredményemet a személyes vizsgálat után. Nem is új levelet kezdtem, hanem azt folytattam, tehát láthatta volna, hogy nem csak úgy a semmiből szólítom meg, hanem van előzménye is a dolognak. Beleírtam még azt is, hogy van időpontom júniusra, de az olyan messze van, hogy nem várhatok addig a válaszára. Szóval előre vetítettem, hogy nem "ingyen élek" a tanácsán, hanem fogok még fizetni neki... Azóta sem jött válasz...
Ezzel nem azt mondom, hogy rossz orvos, sőt, biztos nagyon elfoglalt és azért nem válaszol... Csak fel szeretném hívni a lányok figyelmét, hogy nagyon észnél kell lenni és sajnos sokszor már a legdrágább magánorvos sem megoldás...
sebokeri
2014-05-02 18:00:46

Szia!
Nem vagyok szakértő, de én inkább a 12. ciklusnapra saccolnám a pédet...:-)
Dianna84
2014-05-02 13:34:46

Es meg annyit hoza teszek hogy 15tol 19 ig menstrualtam 20 an pedig pecsetelo verzesem volt
Dianna84
2014-05-02 13:30:57

Velemenyt kernek a hogorbemrol ilyen meg soha nem tortent velem altalaba 16 17 vagy 18 napra dobja ki a gep hogy peteeresem van a hom peteeres utan 36,8 ra is fol ugrik most meg az is alacsony:( lecci irjatok
maximail
2014-05-02 10:55:03

Tyupók!

Ki értékelte ki az IR eredményeket? Jól értettem, hogy a két első baba születése után volt két vetélésed? Mert ha meg tudtak foganni, akkor szerintem az átjárhatósággal nem lehet baj...

Mindenesetre Nektek is nagyon drukkolok...

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!