Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Moha13
2014-05-22 21:49:33

kedina
Csucsorféle, vagy nem csucsorféle, én akkor , azért is a paradicsomot paradicsommal eszem és kész!!! :D:D:D

niki
Hát, az ovud nem siette el a dolgot ebben a ciklusban, az biztos! :D
Vagy mindig ilyen későn van? Hány naposak a ciklusaid?
Egyébként szép emelkedés, szorítok! :)
Fantasyc
2014-05-22 20:18:56

Sziasztok!

niki95, ez egy nagyon szép görbe, én látom azt a 3 lépcsőt, azt olvastam, hogy ez nagyon biztató. :-)
Drukkolok neked!!! :-)
niki95
2014-05-22 18:59:31

Sziasztok szerintetek van esélyem hogy ebben a hónapban sikerül a baba? Mi a véleményetek róla?
jniki82
2014-05-22 18:09:13

Ezen az oldalon ott van mit szabad és nem, olyanokst nem olvastam, hogy nem lehet gyümölcsöt és zöldséget!

http://endometriozisforum.forumo.de/post2892.html#p2892
jniki82
2014-05-22 18:03:21

Moha,

nem néztem az oldalt amit linkeltél, de én amiket eddig olvastam ott nem volt tiltó listás a gyümölcs a paradicsom a sajt.A sajtot igaz csak kemény féléket javasol mint parmezan, trappista.A gyümölcsöknél sem találtam még olyat, hogy nem lehet enni, van amire figyelmeztet, hogy óvatosan, mert sok a cukor tartalma!
Beszélgettem ey nővel, aki ezen él és szerinte Ő ettől gyógyúlt meg!Az biztos, hogy kemény és nagy elhtározás kell hozzá!
Én most ott tartok, hogy megpróbálok a lehető legkevesebb cukrot enni, a tejről is lemondok bár ez nagyon nehéz lesz!Minél több zöldség, olyant is amit addig nem ettem.
A lisztet nem tudom elhagyni, mert hiába bizonygatja mindenki, hogy kenyér nélkűl lehet élni én nem tudok!
Majd meglátjuk!Állítólag sokan meggyógyúltak ettől!
kedina
2014-05-22 15:39:56

Moha
Egyetértek veled paleoban. DE! A csucsorfélék, mint például a paradicsom, krumpli, padlizsán..stb gyulladásokat generálhat nagy mennyiségben a szervezetben, magas a hisztamin tartalma. Én azt gondolom, hogy mikor a paradicsom idénye van, én akkor telezabálom magamat, egyébként, meg heti 1-2szer eszek. Krumplit is óvatosan mind e mellett, mert a GI értéke nagyon magas, 90. (Héjában főzve 60)
Sajtot mi eszünk. Ez az én bűnözésem. :O) Ennyi kell. Hüvelyeseket is legalább heti kétszer. Gabona nélkül meg az emberiség is kihalna.
No cukor. Csak rapadura, vagy méz. az is csak a kávéba.
Én azt gondolom, hogy minél kevésbé feldolgozott ételeket kell enni, minél változatosabban és akkor nincs gond.
maximail
2014-05-22 14:33:08

Az orvosok meg tudják már most... A szervezetnek igenis szüksége van szénhidrátra. Csak nem mindegy, milyenre, és milyen elosztásban. Az IR diéta pont erre ad útmutatást, és egyébként igazából nem is diéta, hanem egy olyan életmód, ami mindenki számára egészséges, és tulajdonképpen nem jár lemondással, csak önfegyelem kell hozzá.
Moha13
2014-05-22 13:51:19

És a sajt????????????? Imáááááádom a sajtot!!!
HA nem ehetnék soha paradicsomot, sajtot,krumplit(???!!!), na és ami kiverte a biztosítékot nálam:
"gyümölcsfogyasztás ne legyen 1 almánál több napi rendszerességgel. Ettől csak ritkán térj el, és döntően akkor, amikor érik az adott gyümölcs."

MI VAN????? :O
Hát basszus...nem azt mondják állandóan, hogy együk a gyümölcsöket, mert az vitamin, meg rost? Szóval ha ezeket nem ehetném mind, nem hogy nem gyógyulnék ki semmiből, hanem belebetegednék...

Anyukám szokta mondani, amikor próbálom rábeszélni valami vitaminra, vagy egyéb kutyulmányra, hogy egye, mert az milyen egészséges, hogy hiába mondom én, hogy az, ha neki valami nem esik jól, és nem akarja megenni, abból neki semmi haszna nem lesz. :)

Szóval én hajlandó vagyok sok mindenen változtatni, egyes dolgokat lecsökkenteni, más dolgokat meg nagyobb adagban fogyasztani, de ilyen drasztikus hülyeségekbe nem megyek bele. Amúgy is, mióta van képben ez a paleo-életmód? Ki tudja, hogy egy 10 év múlva hová lyukad ki, mondjuk kiderül, hogy mégsem szuper csodamódszer, hanem még káros is esetleg?? Ezt ki tudja most megmondani?
Moha13
2014-05-22 13:44:10

Én is belenézegettem ma ebbe a paleóba, és elszörnyedtem. Ez nem az én világom...
Megnéztem az alapelveket és tisztára, mint egy szekta..."soha ne egyél ezt, soha ne egyél azt, bla-bla"
http://paleomedicina.com/hu/blog/2013/02/paleolit-etrendi-szabalyok

Soha ne egyél gabonaféléket és tejtermékeket még nagyon kicsi mennyiségben sem. A zab is gabonaféle, a kemény sajt is tartalmazhat hormonokat és természetesen tejfehérjét. A ghee szintén.
Tartózkodj továbbá a finomított cukroktól, burgonyaféléktől (burgonya, paradicsom, padlizsán, paprika) és a hüvelyes termésű növényektől.
Olyan ételeket egyél, amelyek csak állati fehérjét (hús, tojás), állati zsírokat, zöldségeket és gyümölcsöket valamint kis mennyiségben magvakat és magliszteket tartalmaznak.
A paleolit étrended nagyjából 65-70% állati fehérjét és zsírt tartalmazzon. Összességében a fehérje ne haladja meg a táplálék 30% át, a zsír legalább annyi legyen mint a fehérje!A maradék 30-35 % legyen az összes többi paleónak számító étel.
A gyümölcsfogyasztás ne legyen 1 almánál több napi rendszerességgel. Ettől csak ritkán térj el, és döntően akkor, amikor érik az adott gyümölcs. Minden héjas gyümölcsöt pucolj meg, mert ártalmas méreganyagok lehetnek a külső felületén
Csak akkor egyél, ha éhes vagy.
Akkor igyál, ha szomjas vagy. A tea és kávé lehet kivétel.
A mesterséges édesítő szerek, mint például a xilit, eritrit okozhatnak panaszt. Egyes vélekedések és vizsgálatok azt mutatják akár káros hatásuk is lehet a szervezetünkre. Ilyen megfontolások alapján a mézet ajánlom édesít szerként.
Vitaminpótlás szükséges, ez tartalmazza a D vitamint 4.000-10.000 NE mértékben, illetve az omega 3 zsírsavat 1-3 g mértékben. Alaposan nézd, meg mielőtt vásárolsz, hogy olyan étrend kiegészítőt és vitamint válassz, amelyek lehetőleg nem tartalmaznak vivőanyagokat. tehát tiszták. Ellenkező esetekben kellemetlen tüneteket is tapasztalhatsz. ( zsibbadás, reflux, nyelvégés stb.)
A paleolit étrend sok gyógyszert szükségtelenné tesz. Sőt esetenként korlátozza annak betegségekre való gyógyító hatását is. Ha gyógyszereket szedsz, kérj segítséget paleolit szemléletű orvostól, miként tudod őket elhagyni, melyekre van egyáltalán szükséged?

Amitől ne félj:

a felnőtt emberi szervezetnek minimális kb. 30-50 g szénhidrátra van szüksége naponta (húsból előállított glukóz valamint a zöldségek, gyümölcsök bőven fedezik)
fehérjékből és zsírokból is tudunk glükózt előállítani így nem muszáj élelmiszerekkel bevinnünk (megennünk vagy meginnunk) a szénhidrátot
a vörös húsok fogyastása nem okoz húgysavszint emelkedés, nem okoz köszvényt, minőségileg több mikroelemet és vitamint tartalmaznak
az állati fehérjefogyasztás ( hús, tojás), amennyiben az táplálék 30% át nem haladja meg, nem okoz vese-, ill. szív-érrendszeri megbetegedéseket. ( így mindig fontos a zsír!)
az ún. „alacsony szénhidrát tartalmú” diéták veszélytelenek és hosszan fenntarthatóak, ha eszünk zsírokat
a paleolit táplálkozás nem diéta, semmilyen hiánybetegséghez nem vezet
a paleolit étrend semmilyen betegséget nem tud okozni

NA persze. Semmilyen betegséget nem tud okozni...szerintem meg igen. Meg mi az, hogy ne egyek paradicsomot??? Akedvenc zöldségem, nyárom hatalmas tál paradicsomsalátákat szoktam befalni...nyammmmmm...:)
Meg amúgy is...nem lehet reggeltől estig húst ennei meg azt a néhány zöldséget, amit nagy kegyesen megengednek...:X
maximail
2014-05-22 13:14:13

A kukoricaliszt gyors ch-nak minősül, így IR-ben nem jó. A paleo az IR-eseknek nagyon rossz, bár eleinte átmenetileg enyhítheti a tüneteket, de az alapbajon csak ront.

Azt nem tudom, hogy az endometriózisra ugyanazt a diétát javasolják-e, mint az IR-re.

Ha valakit érdekel, szívesen megosztom egy zárt facebook csoport linkjét, ahol mindent meg lehet tudni az IR-ről és a hozzá szükséges életmódról. Illetve aki küld e-mail címet, szívesen elküldöm a PCOS alapítvány által összeállított diétás alapelveket.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!