Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
maximail,
már nagyon vártam a beszámolódat és örülök, hogy ilyen pozitív tapasztalataid voltak ott. Most először jártatok ott? Milyen eredményeid voltak, amire azt mondta, hogy minimális hajlamod van az IR-re? Az immunológus pontosan miket nézett nálad? A véralvadási panelről még soha nem hallottam, mindjárt jól utána is nézek :)
maximail
2014-06-25 18:51:29
Sziasztok!
Nagyon fárasztó két napon vagyunk túl, és eléggé kavarognak még bennem a dolgok.
Röviden: Mensmentis! Köszönöm, köszönöm, hogy vagy!
Újból csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a helyről. Először Breyer doktornőnél voltunk, aki a nagyon alapos, és nagyon elkötelezett. Érezni, hogy nagyon ért ahhoz, amit csinál, és szereti is. Nálam azt állapította meg, hogy nagyon-nagyon minimális hajlamom van az IR-re, ezért oda kell figyelnem a kajára, a mozgásra és napi kér Inofolicot kell innom. Viszont a férjemet is elküldte terhelésre, akinél sajnos sokkal nagyobb eltérések jöttek ki. Erre azt mondta, hogy a baba kérdést nem befolyásolja, de az egészsége veszélyben van, így neki drasztikus életmódváltást írt elő, és szeptemberben kell mennie kontrollra. Amúgy nekem is.
Az immunológusnál csak én voltam. Ott volt néhány határértéken túli eredményem, amire azt mondta, hogy ez utalhat egy enyhe autoimmun folyamatra, ami még nem okoz semmi panaszt, de a baba megtapadását meggátolhatja. Ezért újabb vérvételre küldött, aminek kb. egy hét múlva lesz meg az eredménye. Ha abban is gubanc lesz, akkor enyhe szteroidot kell szednem. Ezt nagyon nem szeretném, de megnyugtatott, hogy nem kell aggódnom miatta, és hogy lehet, hogy akkor pikk-pakk összejön a baba.
Emellett Breyer doktornő véralvadási panelt is kért, amiben ha eltérés van, szintén meggátolhatja a beágyazódást. Ennek az eredménye pár hét múlva lesz csak meg.
Aztán ma visszamentünk Szakács doktorhoz, akinél abban maradtunk, hogy megvárjuk az eredményeket, és ennek tükrében vagy elkezdem a szteroidot, vagy nem, és elkezdjük az ovuláció indukciót, vagy az inszeminációt. Azt mondta, gondoljuk át, melyiket szeretnénk.
A férjemmel abban maradtunk, hogy adunk két hónap esélyt az ovuláció indukciónak. A következő ciklus valószínűleg még kimarad (ha van eltérés az immunpanelben, akkor a gyógyszert már szedni fogom), és talán augusztusban már elkezdjük a gyógyszeres stimulálást (gondolom ez a closty).
A Mensmentissel együttműködő immunológus a Telki kórházban rendel. Maga a hölgy szimpatikus volt, de a Telki elég gáz.
A Mensmentisben viszont mindenki annyira kedves, és rugalmas, hogy nem találok szavakat.
Ja, és részt kell vennünk egy diétás oktatáson, hogy megtanuljuk, hogyan kell étkezni az IR miatt (ami jelen esetben a férjemet érinti jobban, de a doktornő szerint nekem is hasznos lesz). Az oktatás ezen a hétvégén lesz, kb. 2 órában.
Bocs, hogy ilyen hosszú lett. Ha valakinek van kérdése, szívesen válaszolok!
Moha13
2014-06-25 16:46:13
kedina
Most ennek örülünk, utána meg a pozi tesztnek. Meglátjátok, nemsokára szépen sorba-babásodunk itt mind. :)
kedina
2014-06-25 15:23:45
Moha
Haha, köszi! :D Mi már ennek is úgy örülünk, mint más a pozi terhestesztnek! :D
Ligetszépe: Szerintem egy kicsit több lett. De engem már előtte is megdicsért a dokinéni, amikor a átjárhatóságin voltam, hogy milyen szép nyákom van. Legalább ez van. De most pár napig nem szedtem, amióta vacakol a gyomrom.
Tuti benyaltam valami vírust. Bár megijesztettek, hogy epehólyag gyulladás is lehet. Hát köszi. De megbeszéltem magammal, hogy ez csak egy fránya vírus!
Moha13
2014-06-25 13:42:40
kedina
Grat a nyákhoz! :D
Észrevettél egyébként valami változást a mennyiségében, állagában, mióta eszed a ligetszépét?
kedina
2014-06-25 12:29:49
Csajok! a hőmhöz ma megérkezett a nyákom is! :D Juppí! du csinálok lh tesztet megint, kíváncsi vagyok mi sül ki ebből!
Moha13
2014-06-25 10:02:32
Plum
Köszi, közben már utánaolvastam én is. Tudom, hogy férfiaknak is adják, de ezt én inkább kihagynám. Szed most macát, még csak 1,5 hónapja, úgyhogy kivárjuk a 3-at, és akkor lesz megint teszt, hogy hat-e egyáltalán.
plumeria14
2014-06-25 09:46:23
Moha,
a Clostit csak 5 napig kell szedni, a ciklus 3.-7. napja között, napi 2x1 szemet. A klomifén tartalmú gyógyszerek, mint a Clostilbegyt, az ösztrogén hormon receptorokat gátolva a szervezetet további ösztrogén hormon termelésre serkentik, amelyek elősegítik a peteérést.
Ja és a betegtájékoztatón ez is szerepel: Javallat férfiaknál:
Csökkent spermium-termelés.
Moha13
2014-06-25 09:24:28
Jó reggelt. Én lepotyogtam.
kedina
Ez tényleg nagy ugrás...még jó, hogy elkaptad...:D
Plum
Ezt a closty-t csak pár napig kell szedni, vagy hogy van ez?Ennek az ösztrogén a hatóanyaga, vagy mire hat ez?
kedina
2014-06-25 08:52:40
plumeria14
Jaja. De fura nagyon. se nyák, ovuteszt negatív. Viszont a méhszáj nyitott. Meglátjuk. Még jó, hogy tegnap elkaptam a férjem! :D
Amikor az átjárhatóságin voltam, akkor is a 11. napon volt a tüszőrepedés. A rendszer is jó helyre rakta be (kivételesen). Itt is előtte felment, majd leesett a hőm. Ez miért van?
Ez az a cilus:
már nagyon vártam a beszámolódat és örülök, hogy ilyen pozitív tapasztalataid voltak ott. Most először jártatok ott? Milyen eredményeid voltak, amire azt mondta, hogy minimális hajlamod van az IR-re? Az immunológus pontosan miket nézett nálad? A véralvadási panelről még soha nem hallottam, mindjárt jól utána is nézek :)