Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Nem tudom most ,hogy lesz a szülésig mindig 28 napos ciklusaim voltak a szülés óta 2 ciklus ment le és mindkettő 31 napos volt.Van rá esély,hogy visszaáll 28 napra vagy most már így marad?
popi532
2014-09-09 06:07:13
jó reggelt!
Mse0922
2014-09-08 22:18:47
Moha13
Köszönöm a részletes tájékoztatást!:) a vérvételkor amugy még nézték az Anti-Tpo-t ennek az eredménye:13,61, valamint az Ft4: 16,54.mind a 3 határértéken belül van,ezért ráirták a papíromra h. Endokrin teendőt nem igényel:( ennyi...még párom megy majd kivizsgálásra, ha végre tudok időpontot kérni.A nődoki azt mondta hogy velem minden rendbe,majd még párom eredményét vigyem vissza.Menjek és próbálkozzunk... Ugyhogy ennyi sajnos az orvosoktól nem lettem okosabb.
Moha13
2014-09-08 21:48:37
Mse0922
Üdv itt!
Én ittam a galajt 2 hónapig, és akkor összejött. Előtte januáraban 2,956 volt a TSH-m, akkor utánaolvasgattam, kidobtam a jódozott sót és vettem sima "koszosat" amiben nincs adalék, még csomósodásgátló sem (Erdélyi só a neve, így néz ki:http://www.compex-so.hu/index.php/termekek/so/egeszsegmegorzo-termekek/adalekmentes-erdelyi-so, és a spárban veszem, de van a lidl-ben is nagyon olcsó, 39 Ft körüli áron, az is adalékmentes, jódozatlan)...
...elkezdtem paradiót is enni, naponta 2 szemet (ezt lidl-ben találtam hosszas keresgélés után) a szelénpótlás miatt, és márciusban 2,434 lett az eredmény. Fogalmam sincs, hogy összefüggött-e a csökkenés ezekkel a változásokkal, a lényeg, hogy lejjebb ment.
Kikönyörögtem a nődokimtól egy beutalót endokrinológushoz, aki szerint ezek teljesen normális értékek, benne vannak a referenciatartományban, mit akarok...hiába mondtam a magamét ezzel a 2 alatt kell lennie szöveggel. Szóval nem érdekelt, ezért utánanéztem a neten és elkezdtem inni a közönséges galajt. (Gyuri bácsiék valamiért nagyon drágán szállítanak, úgyhogy nagy nehezen találtam egy olcsóbb forrást: http://magyarforras.lapunk.hu/, nagyon kedvesek :)).
Áprilisban kezdtem inni, júniusban összejött. Igaz, TSH-t nem néztek akkor, de szerintem hatott a galaj. Amint megtudtam, hogy összejött, abbahagytam az ivását, mert terhesség alatt nem ajánlják...1 hét múlva már a kórházban csücsültem, mert bementem barnázgatás miatt, és benntartottak, hosszú a sztori, 21-én jöttem haza...egyedül.
Szóval a galaj mindenképpen jó, ne aggódj, nem zavar be semmi másba, de én valahogy gyanakszom arra, hogy talán az volt a gond, hogy ugye nem kaptm gyógyszert a magas TSH-ra, a galajjal levittem, összejött, de azátn ugye a terhesség alatt még jobban megugrik, és akkor már galajt nem lehet inni, ezért mindenképp azt szeretném, ha tényleg kivizsgálnának, bejelentkeztem egy jó profhoz, remélem, ő ír ki gyógyszert.
Szóval most az a meglátásom, hogy lehet, hogy a galaj jó, de mivel terhesség alatt nem lehet inni, nincs megoldva a probléma, ugyanis pont a terhesség alatt kéne nagyon figyelni a TSH-szintet és kontrollálni gyógyszerrel, ha azzal van a gond.
Néztek már Nálad AntiTPO-t? Érdemes lenne nézetni, mert az mutatja meg, van-e autoimmun pajzsmirigygyulladás.
Ha van, akkor a jódos dolgok nem ajánlottak állítólag. Plum tud erről mesélni.
A szelén mindenképp hasznos, mert fontos a pajzsmirigynek, tudom ajánlani a LactoMicroSel nevűt, ez egy magyar találmány, probiotikus formában tartalmazza a szelént,ami így sokkal jobban hasznosul, mint az összes többi formában, na meg nincs tele mindenféle cuccal, mint pl. a Béres, meg egyebek.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Végszó: a közönséges galaj nagyon jó kis tea, szépen segíti a pajzsmirigyet, de ha összejön a baba, akkor mindenképp kell valami más helyette, ami max a gyógyszer lehet, így jobban jár az ember, ha már előtte is ezt szedi...most eztpróbálom valahogy elérni. Sajnos a dokik nagy része nem követi a tudomány fejlődését, le vannak ragadva az egyetemen tanultaknál...:(
Adrienn830
2014-09-08 21:25:34
Sziasztok! jniki82
Én foglalkozok DXN Ganoderma gomba termékekkel és onnan rendeltem Spirulina alga tablettát, tőlem is lehet rendelni, facebookod van? ha van jelölj be és írj üzit és tudni fogom innen ismizzük egymást :) https://www.facebook.com/sandorneadrienn.fulei
plumeria14
2014-09-08 20:01:20
KatkaManó,
reggel 6-ra, na az tényleg kőkemény lehetett, főleg az örökítő anyaggal...szegény ember még fel sem ébredt és máris produkálnia kellett. Zuglóból megyünk, de a múltkor jól megszívtuk a sok felbontás miatt, igaz akkor csúcsidőben voltunk.
Írtad korábban, hogy te könnyen stimulálható vagy. Ezt miből lehet kideríteni? Honnan lehet tudni az elején, hogy milyen és mennyi szurit írjanak fel?
plumeria14
2014-09-08 19:35:25
kedina,
hát, én már tényleg nem tudom, hogy mi van...direkt felhívtam ma őket és rákérdeztem, elmondtam, hogy baba projekt miatt és hogy mit mondott a másik dokinő...de csekkolás miatt holnap fel fogom hívni a másik helyet is, amit találtam, hátha ott jobban képben vannak :)
KatkaManó
2014-09-08 19:32:17
Szerintem nem lesznek nagyon sokan. Kedd ès csütörtök a vèrvèteles nap. A hètfő, szerda,pèntek a lombikosokat hìvjàk UH-ra meg akkor vannak a punkciók meg beültetèsek. Na akkor nagyon sokan vannak ! Nekem januàrban a punkcióra reggel 6-ra kellett menni az örökìtő anyaggal :)
Na az volt az igazi kihívàs :)
Ti messziről jöttök?
kedina
2014-09-08 19:28:18
Mse0922
Idd! :) Én is sok jót hallottam róla, ismerősök használták.
Lányok, ki itta itt a galajt?
Plum
Na, szép. Ez tipikus "nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal"... De tényleg jobb a ciklus elejétől stimulálni! Ha nem babáról lenne szó, szerintem tök mindegy lenne, de így nem.
Hát engem ma jól megszurkáltak. Minden alkalommal kapok plusz 2 tűt. Ha így folytatom, karácsonyra én leszek az ajándék plüss sündisznó. :D Egyébként panaszok alapján szúrkál a dokinéni. Jó érzés kéthetente valami megbízható arccal találkozni. Biztonságérzetet ad. Érzem, hogy érti miről beszélek, figyel. A mostani menzeszem nem barnázgatással kezdődött végre, hanem rögtön vér. És 4 napig tartott. Ma már csak kis maszat van, holnapra elmúlik. Ez úgy, hogy 3 napig utána is szoktam barnázni. Szóval működik! :)
Dzsudzsa
2014-09-08 19:26:36
Maximail!
Nem felejtettelek el! Holnap írok. Ma elég mozgalmas napom volt, most még vendégeket várunk.