Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
KatkaManó,
nekem 2,9 lett az AMH értékem és 37 éves vagyok. Remélem majd én is megúszom kevesebb hormonnal :)
Egyébként szerintem az immun és genetikai paneleket nem ők fogják javasolni, de ha esetleg rákérdez az ember, akkor lehet, hogy azt mondják, hogy saját költségre meg lehet csináltatni.
Azt szerettem volna még kérdezni tőled, hogy a nőgyógyászati vizsgálat/rákszűrés is támogatott a Forgácsban vagy fizetős, így azt bárhol meg lehet csináltatni. Ha ott is fizetni kellene érte, akkor nem bumliznék ki ezért a 20. kerületbe, mert nem túl kellemes :(
ja, egyébként a páromnak tavaly nyáron volt sperma vizsgálata, igaz idén volt már 3 inszemünk, amikor elvileg szintén nézik (de papírt nem adnak róla), így ezt szerencsére elfogadják. Magamról megfeledkeztem, de szerintem akkor a tavaly októberi átjárhatóságim eredménye is jó lesz nekik.
maximail,
az tényleg érdekes, hogy egy ilyen alapvető dolgot, mint az IR, nem néznek kötelezően az inszem/lombik előtt. Sajnos erre is igaz, hogy mi magunknak kell résen lennünk ahhoz, hogy ne fussunk felesleges köröket.
maximail
2014-09-09 11:24:29
Valamelyik nap volt itt szó arról, hogy mi van, ha valakinek pozitív a PCT tesztje.
Hát nekünk "félpozitív", azért a katonák fele túléli, de az esélyek így is jelentősen romlanak. Erre azt mondták, két megoldás van, a türelem, vagy az inszem. Előbbi fogyóban, utóbbitól meg kicsit ódzkodok.
Itt ajánlottátok a Pre Seed, és a Coneive Plus (majdnem ugyanaz szerintem) géleket, de ezekről nagyon rosszat olvastam a neten. Egy doktornő azt mondta, hogy tönkreteszi a természetes hüvelyflórát, ami így nem védi a méhet a fertőzésektől, és hosszú távon gyulladásokhoz vezethet. Na már most a gyulladás méhszájsebhez vezethet, és eleve rontja a megtermékenyülés esélyét. Így ezt én elvetettem. Lehet, hogy a doktornőnek nem volt igaza, de engem elbizonytalanított, mert olyan logikusan érvelt.
Viszont egy másik fórumban ajánlották a Histaminum D12 homeopátiás szert, aminek a lényege, hogy minden allergiás folyamatot visszafog, így a spermium elleni antitestek képződését is. Délután tudok beszélni az immunológus doktornővel, és majd beszámolok róla, hogy ő mit szólt hozzá. :-)
maximail
2014-09-09 11:18:13
Dzsudzsa!
Köszönöm, várom. :-)
Moha!
Annyira egyet értek veled! És sokszor arra gondolok, hogy vajon hány nőt lombikoznak feleslegesen azért, mert nem vizsgálták ki? És emiatt vagy sikertelen még a 10. lombik is (pl. IR) miatt, vagy sorozatban elvetél??? És lehet, hogy csak egy diéta kellene, és magától is jönne a baba...
Jaaaa, hogy ez a lombik központoknak (és a Kaáliknak) nem érdeke? Hát bocs...
KatkaManó
2014-09-09 11:11:16
Plum!
Ez szuper :)
Elvileg az AMH szintedből tudják. Van egy kedző mennyiség amivel elkezded szurni magad, és az UH-okon látszik mennyire növögetnek a tüszőcskéid :) Ez miatt no para.
Érdekes ez az immun és genetika, mert nekem a 3. sikertelen után sem ajánlották fel. Lehet nekem kéne kérnem ???!!!
Most már mindegy megvárom a genetikai vizsgálat eredményét amit megcsináltattam, aztán max rákérdezek az immunra...
plumeria14
2014-09-09 10:36:21
KatkaManó,
jelentem vér levéve :) Először megijedtem, mert elég sokan vártak már ott 7-kor és a terminált csak fél 8-kor nyitották meg, de szerencsére hamar behívtak, így 8-ra már végeztünk is. A Podmaniczkyba nekem nem kellett mennem, mert májusban már megnézettem az AMH-t. Legközelebb a 20. napon megyek, a páromnak elvileg már semmilyen vizsgálat nem kell. Rákérdeztem az immun és genetikai panelre, de erre azt mondták, hogy ezzel várjuk meg az első lombikot. Így egyelőre más teendő nincs, míg várni a következő vérvétel napját és az eredményeket, majd a konzultációt. Elvileg ennyi, bár lehet, hogy korábban kérek időpontot a konzultációra, hiszen tudjuk, hogy mikor esedékes a következő vérvétel. Bár telefonon nagyon nehéz őket elérni :(
A vérvételek eredményéből tudják majd megállapítani, hogy ki mennyire stimulálható és milyen szurikat kell felírni?
indhra
2014-09-09 10:29:26
Sziasztok Lányok! Szerintetek volt egyáltalán ovum ebben a hónapban? Mert elég hülyén alakul a görbém... :)
atthemoment
2014-09-09 10:22:51
Jó reggelt!
Én ma így. Maradt a hőm 37.
Szörnyű még olvasni is amiket írtok itt a pajzsmirigy témakörhöz kapcsolódó orvosi hozzáállásról stb.
Tudjátok nekem már van egy 9 éves gyermekem. Nem akartam korábban még egyszer szülni, mert amit vele átéltem...Szóval annyit kellett orvoshoz vinni, hogy felsorolni se tudnám, de ha én nem vagyok erőszakos és előzetesen nem "diagnosztizálok"az internetről akkor már nem tudom hol lenne.
Születéskori oxigénhiánya volt amit eltitkoltak, többszöri kérdésre sem mondtak igazat. A papírok szerint egészséges gyermeket hoztam haza. Születése óta sok-sok orvos vizsgálta, rengeteg félrekezelés stb. Hosszú lenne. A lényeg amit írni akartam, hogy sajnos az egészségünk a saját kezünkben van és sok esetben pénzügyi helyzettől is függ.
Moha13
2014-09-09 09:44:20
emikez
Szerintem pár nap múlva kiderül, mert így most semmit sem lehet ebből levonni...
emikez
2014-09-09 09:36:08
Szerintetek mivan ezel a görbével?
Moha13
2014-09-09 09:00:07
Na, akkor valami jó téma is...
...eddig úgy tűnik, megnyugodtak a hormonjaim, mert egész nyugis eddig a görbém. :)
nekem 2,9 lett az AMH értékem és 37 éves vagyok. Remélem majd én is megúszom kevesebb hormonnal :)
Egyébként szerintem az immun és genetikai paneleket nem ők fogják javasolni, de ha esetleg rákérdez az ember, akkor lehet, hogy azt mondják, hogy saját költségre meg lehet csináltatni.
Azt szerettem volna még kérdezni tőled, hogy a nőgyógyászati vizsgálat/rákszűrés is támogatott a Forgácsban vagy fizetős, így azt bárhol meg lehet csináltatni. Ha ott is fizetni kellene érte, akkor nem bumliznék ki ezért a 20. kerületbe, mert nem túl kellemes :(
ja, egyébként a páromnak tavaly nyáron volt sperma vizsgálata, igaz idén volt már 3 inszemünk, amikor elvileg szintén nézik (de papírt nem adnak róla), így ezt szerencsére elfogadják. Magamról megfeledkeztem, de szerintem akkor a tavaly októberi átjárhatóságim eredménye is jó lesz nekik.
maximail,
az tényleg érdekes, hogy egy ilyen alapvető dolgot, mint az IR, nem néznek kötelezően az inszem/lombik előtt. Sajnos erre is igaz, hogy mi magunknak kell résen lennünk ahhoz, hogy ne fussunk felesleges köröket.