Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Amikor mi elkezdtük szedni, két dolog ami vezérelt, hogy jó ár/érték aránya legyen a vitaminnak és ne legyen benne annyi plusz adalékanyag. A Béres C vitaminban pl van okkersárga aluminiumfesték, ami miatt pl gyereknek nem is adható. Mi nem is szoktuk nagyon mondani senkinek, hogy ezt szedje, itt sem írtam soha, mert ez saját döntése mindenkinek. C vitaminból pl nem nála szerzem be az adagom:-), hanem gyógynövényboltban aszkorbinsavat veszek úgy olcsóbb.
Más termékeknél én is szoktam az elveimhez hű lenni, de itt akkora árkülönbség van, hogy ezzel járok a legjobban.
Moha13
2014-09-16 11:19:29
Zonett
Nem értek egyet a dokiddal...minek várni egy hormonnézéssel 6 hónapot? Az nem műtét, csak egy vérvétel, és ha valami érték nem megfelelő, akkor lehet vele valamit kezdeni (már, ha nagyon kiugró), vagy még utána is lehet várni hónapokat és próbálkozni.
Eleve, amikor a TV-ben beszélnek, mindig nagyon elmondják, hogy már a családtervezés előtt érdemes egészségsen táplálkozni, meg megnézni, egészséges-e mindkét leendő szülő, aztán amikor meg mennénk és szeretnénk egy hormonsort, húzzák az időt, hogy várjunk 1 évet...nekik nyilván nem olyan vészes 6 hónap, de nekünk 6 kudarcélmén bizony elég megterhelő és kiborító, ha esetleg nem jön össze ezalatt.
Szerintem mondd meg, hogy ha a férjedet már megnézik a biztonság kedvéért, Te is szívesen leadod a véred a 3. és 21. napon. :D
Moha13
2014-09-16 11:13:17
atthemoment
Lenkeist...juj. Az ő vitaminjait már csak elvből sem szedném...a vitaminból befolyt pénz megy szépen a tudod melyik "egyház" központjába, és én nem támogatnék egy olyan intézményt, ami véleményem szerint családokat szakít szét, gyerekektől veszi el a gyermekkort, a szabadságot, az életet, és teszi mindezt hangzatos célokat mutogatva,(valójában meg azért, mert meg kell menteni a föld bolygót Xenutól). Undorító banda. :X
Zonett
2014-09-16 10:24:24
kedina! Igazából még csak ez lesz a 2.hónapunk, amióta belevágtunk a családalapításba, de valójában ez lesz az 1.hónap mikor biztosan jó időpontokban voltunk együtt a férjemmel. :)
A görbén azért csodálkoztam picit, mert addig amíg újra le nem esett a hőm (5 nappal ovu után) addig a program is a 09.09-et mutatta ovunak, amikor ténylegesen történt. Hormonvizsgálaton még nem voltam, a férjemnek lesz október elején egy alap andrológiai vizsgálata, biztos ami biztos alapon. :) Nekem a dokim azt mondta, hogy várjunk legalább 6 hónapot és utána csináljunk hormonvizsgálatot, mert láthatóan van peteérésem. A történetem egyébként nagyon hosszúra sikeredne, ha most el kezdenék mesélni, de ez nem az a fórum. Reméljük mihamarabb minket is kiválaszt egy angyalka szüleinek. :)
Mindenkinek sok sikert!
FBAndi
2014-09-16 10:22:12
olyan régen fórumoztam, hogy elfelejtek görbét csatolni :D
Szóval :
FBAndi
2014-09-16 10:21:28
Sziasztok!
Mostanában semmi időm nem volt jönni a fórumra, de még a hőmet sem tudtam mérni... Azaz, tudtam volna, de elfelejtettem. :)
Viszont aranyos vagy KLANITA, hogy érdeklődsz :) Ugyanis csak az első oldalt olvastam most el, nem megyek vissza. Majd írj, hogy mit mondott a doki :)
Remélem mindenki jól van és emelkedik az a hő rendesen :)
Hát, így állnék most:
atthemoment
2014-09-16 10:02:20
Köszönöm az infókat.
Itt Pécsen egész jó vélemények vannak a Meddőségi Központról. Mégis nagyon félek, mert ettől a sok vizsgálódástól még inkább rá fogok görcsölni.Mert az ember azt várja, hogy odamegy megmondják mi a baj, megjavítják, aztán minden jó lesz. De ez kb a mesében van így.
Mi sok vitamint szedünk, Lenkeist. Sok mindent rendbe tettünk már vele.Nekünk ez vált be.
Beus, valamiért én is a férjemmel kezdeném, mert nagyon sokat dolgozik és nagyon stresszel és nagyon sovány, mert elfelejt enni...mindig mondom neki, hogy ha együtt megyünk valahová azt hiszik azért ilyen sovány, mert én megeszem mindent előle:-)Egyforma a súlyunk, de ő 8 cm-rel magasabb.
KLANITA
2014-09-16 09:55:58
Sziasztok Csajok!
Alakulnak a görbék, szépek!
FBAndiról nem láttok hireket, mi újság vele?
Ma megyek dokohoz, már nagyon várom!
Sziasztok!
Beus77
2014-09-16 09:52:42
atthemoment
A 21. napi vv. elfelejtettem,a progeszteron is fontos!
Beus77
2014-09-16 09:50:55
atthemoment
Az lenne a legjobb ha a férjed "mintájával" kezdenék a vizsgálatot.Mert ha van valami bibi vele akkor minél hamarabb el tudja kezdeni a vitamin szedését. (a férjemnek 2 hét alatt nagyon sokat javított).
Aztán a 3.napi vv:LH
FSH
Ösztradiol
TSH ft3 ft4
AntiTpo
Prolaktin
AMH ez kb. 2 hét(ez kimutatja a PCO-t is)
Spermium elleni antitest (ez a PCT teszt meg
felelője)kb.3 hét
Majd ciklus bármelyik napján, ha még marad véred ezek után :-) csináltathatsz terheléses cukor, inzulin vizsgálatot.
Az átjárhatóságit a ciklus 6.és 13. napja között végzik.
Szóval ha minden jól megy akkor kb. 1 hónap alatt meg vannak az eredmények.
Ha most kezdeném már tudnám, hogy kezdjünk bele... sajnos 3 évet pazaroltam a nem megfelelő meddőségi központra és, orvosokra, praktikákra, módszerekre..
DE olyan szép a görbéd, hogy lehet nem is lesz szükség a vizsgálatokra :-)
Amikor mi elkezdtük szedni, két dolog ami vezérelt, hogy jó ár/érték aránya legyen a vitaminnak és ne legyen benne annyi plusz adalékanyag. A Béres C vitaminban pl van okkersárga aluminiumfesték, ami miatt pl gyereknek nem is adható. Mi nem is szoktuk nagyon mondani senkinek, hogy ezt szedje, itt sem írtam soha, mert ez saját döntése mindenkinek. C vitaminból pl nem nála szerzem be az adagom:-), hanem gyógynövényboltban aszkorbinsavat veszek úgy olcsóbb.
Más termékeknél én is szoktam az elveimhez hű lenni, de itt akkora árkülönbség van, hogy ezzel járok a legjobban.