Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
szilvita
2014-09-25 20:32:07

Plum, a premens nagyon szépen csökkenti a prolaktint. A barátnőmnek 600 körül volt, a dokija javasolta a premenst, és le is vitte neki a prolaktint, és mindkétszer sikerült is a baba.
plumeria14
2014-09-25 20:17:40

Moha13,
én a stresszre gyanakszom, de a pm probléma is okozhatja. Amikor csökkent nekem, akkor éppen szedtem a premenst, de nem arra....mivel a pms tüneteimet nem enyhítette, ezért 3 hónap után abbahagytam, most viszont a wild yammal szemezek, amit az endodoki is említett nekem, csak akkor nem tulajdonítottam annak túl nagy jelentőséget...most egész este a netet bújom és keresgélek...gyógyszertárban persze se ezt, se barátcserje kapszulát nem lehet kapni :(
Az okokról egyébként ezt találtam:
Magas prolaktinszint okai:
természetes: terhesség, szoptatás, az emlő stimulálása,stressz
kóros:
prolaktinoma: az agyalapi mirigy jóindulatú daganata
petefészek, mellékvesekéreg bizonyos daganatai
súlyos hipotireózis (pajzsmirigy alulműködés)
mellkas és az emlő sérülése
idült veseelégtelenség
májbetegség
Parkinson-kór
némely agyműtét
bizonyos gyógyszere: gyomorürülést elősegítő szerek: Cerucal, Motilium, pszichiátriai szerek: antipszichotikumok, antidepresszánsok
női nemi hormonok (fogamzásgátlót szedők 30%-ának magas a PRL szintje)
erdibetty
2014-09-25 19:19:01

Katkamanò
Nem. Anti- TPot nem néztek. Kíváncsi leszek a dokim reagàlàsàra, holnap elküldöm neki a leletet. Le tudja nekem ìrni vki, hogy miként befolyásolja a TSH a babàsodàst? Link is jó. Köszönöm
Moha13
2014-09-25 19:16:08

Plum
ÉS mitől lehet magas a prolaktin? Én lehet ennek néznék utána...hátha lehet valahogyan befolyásolni gyógyszer nélkül is...vagy nem tudom.
150 körül a jó? Hát, most elgondolkodtattál...nekem a 3. napon 290 volt, a 21.-en meg 206. Ez még belefér, vagy már ez sem jó? Azért ezek elég messze vannak a felső határtól...remélem, hogy ez így normális.
jniki82
2014-09-25 19:04:07

IziSzM,

még várni kell,október végétől mehet a dolog ismét!Lehet pesszimistának fogok tűnni, de én készítem magam arra is, hogy esetleg nem jön össze többet!De még reménykedem!
IziSzM
2014-09-25 18:32:06

Jniki
Akkor most nalatok zold az ut? Mehet megint a projekt? Mit mondott a doki? Vagy meg vartok?
jniki82
2014-09-25 18:00:19

Hali Lányok!Ma voltam 6 hetes kontrollon a missed ab óta.Minden oké a doki azt mondta a améhszájam nagyon szépen meggyógyult és minden oké, de mint mindig.Van egy cisztám a bal oldalon ami 2cm-s!Mér a doki is megkérdezte hogy csinálom ezeket a dolgokat!A vicc az egészben, hogy semmi panaszom nincs.
KatkaManó
2014-09-25 17:54:29

Sziasztok!
Plum, ügyes vagy hogy megszerezted a leletet :)

Erdibetty a TSH sok babàsodàshoz 1 körül kell lenni a T3 ,T4 szerintem jó. ANTI-TPO nem nèztek?
erdibetty
2014-09-25 17:47:42

Sziasztok. Ma Megkaptam a vérvétel eredményeket részben.
TSH 3.020 és 4 egész a hatàr
T3 6.200 a hatàr 6.300
T4 13900 hatàr 29.600
Szóval az első kettő nagyon sùrolja a még megfelel szintet.
A hormonkép jövő héten lesz meg.
Szeretnék tanácsot kérni tőletek!
Gyógyszer vagy valamilyen tea.
Lehet hogy ez akadályozza a dolgokat???
Pipa vagyok magamra, hogy ezt a vizsgálatot eddig hùztam!!!

A dohányzásról annyit, középiskolás koromban kocadohànyos voltam, de azóta nem szìvtam, és valahogy soha nem is éreztem késztetést, hogy ràgyùjtsak.
maximail
2014-09-25 15:10:18

Plum!

Nem akartam beléd tenni az ideget, de nekem is egyből szemet szúrt a prolactinod.
De nekem ma úgyis ilyen egészségügy parám van, hogy nem akarok magamban okoskodni. Azért erre kérdezz rá szerintem.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!