Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Moha,
határértéken belül van, de jóval magasabb, mint eddig.
Prolaktin 510,8 mIU/l (ref. 25,2-628,5)
Januárban 238, áprilisban 164 volt, most meg 510 :( Valahol azt olvastam, hogy ennek 150 körül kellene lennie, így áprilisban meg is örültem a 164-nek, de most elszomorodtam. Lehet, hogy megint el kellene kezdenem szedni a PreMenst.
Moha13
2014-09-25 14:48:32
Plum
Mennyire magas? Mármint mennyi a határérték és Neked mennyi ehhez képest? Akár ez is lehet ok, mert amikor a kórházban voltam, volt egy lány, akinek pusztán emiatt nem jött össze 2 évig. Gyógyszert kapott rá, össze is jött a baba.
plumeria14
2014-09-25 14:38:07
Lányok,
a magas prolaktin szintem is zavar, bár tudom, hogy elég stresszes a munkám...nem vagyok idegbeteg miatta, de nagyon sok dolgom van, sok mindenre és mindenkire kell figyelnem, nagy a felelősség. Szerintetek mivel csökkenthető a prolaktin szint?
Moha13
2014-09-25 13:57:13
indhra
ÉN sehogysem állok a cigivel...
15-től 20 éves koromig dohányoztam, aztán elkezdtem dolgozni az egyetem mellett, felnőttem kicsit, elkezdett érdekelni az egészséges táplálkozás, stb. és egyszer csak megvilágosodtam és abbahagytam. Ennyi. Azóta a szagát is utálom. És főleg utálom azokat az embereket, akik vannak olyan bunkók, hogy útközben dohányoznak, és nem zavartatják magukat, hogy a hátuk mögött haladóknak az ő büdös füstjüket kell szívniuk. A dohányzásnak is van kultúrája. Szépen leülni, egy kávé mellett, vagy ilyesmi, de ez a rohanok az úton és nyomatom mindenki arcába a fürtömet...juj...parasztok. :X
Na, de elkalandoztam. Ügyes vagy, hogy le tudtad csökkenteni, de szerintem mindenképp hasznos lenne, ha le tudnál mondani arról az 1-2 szálról is, mert ugye a nikotin meg az a sok kátrány nem túl szuper egy babára váró szervezetnek.
indhra
2014-09-25 13:05:52
A cigivel amúgy hogy álltok Csajok?
Én korábban nagy dohányos voltam, de év elejétől sikerült lecsökkentenem napi 1 (ritkán max. 2) szálra, amit este munka után nyugiban elszívok otthon :-) A francba, olyan jól tud esni!
Remélem ennyi még nem befolyásolja negatív irányban a dolgokat...
Moha13
2014-09-25 13:00:31
Plum
Tényleg érdekes, hogy miért ingadozik így ez a TSH-szint...a múltkor jóval 1 alatt volt, most meg majdnem 2. Furcsa. Majd mindenképp írd me,g mit válaszolt a doki, nagyon érdekel. :)
Moha13
2014-09-25 12:55:06
maximail
Köszi az infókat.
atthemoment
Fogalmam sincs, érzékeny vagy a laktózra?
kedina
Jobbulást!
Adrienn
Te is 13. dpo-n vagy...akkor együtt nemvárjuk. :)
erdibetty
Akkor jó.
Adrienn830
2014-09-25 12:50:37
Ma kicsit fentebb ment és holnap csinálok inszem után 14. napon tesztet majd rá megint 4 nap múlva 18.-án. Tegnap este is csináltam de negatív volt :( Amig szedem az utrogestánt addig a mensi se jön meg, szerintetek reménykedjek? mert nem is tudom merjek e mert semmi jelét nem érzem hogy lenne pocaklakóm :(
erdibetty
2014-09-25 11:06:30
Igen. Bár beletelt jó pár hónapba, mire rá tudtam venni hogy menjen vizsgálatra. A mozgékonyságukkal nem volt teljessen elégedett a doki, napi 2x fürdés, szegénykék főnek egy kicsit, így nem csoda hogy lustàk. Szóval ezért gondoltam a PROFERTILre, utána olvastam, az összetevőinek és igen jónak tűnik.
atthemoment
2014-09-25 10:54:24
Moha, Plum köszönöm a tanácsokat. Plum, na ezzel a TSH értékkel én is kibékülnék.
Moha
Köszi, nagyon jónak tűnik ez a szelén és az ára is, egy dolog zavar benne, hogy joghurtport ír, tehát akkor van benne laktóz?100 mikrogram van benne és napi egyet kell szedni? Ez tényleg elég? Állítólag 1 mg=1000 mikrogram van egy nőben alapban és 1,5 mg egy pasiban. És a mérgezés akkor van, ha 2 mg fölött van már bennünk és napi 2 mgot elér amit beszedünk.
Amit én szerettem volna venni abban 300 mikrogram van, szerinted az sok lenne?
határértéken belül van, de jóval magasabb, mint eddig.
Prolaktin 510,8 mIU/l (ref. 25,2-628,5)
Januárban 238, áprilisban 164 volt, most meg 510 :( Valahol azt olvastam, hogy ennek 150 körül kellene lennie, így áprilisban meg is örültem a 164-nek, de most elszomorodtam. Lehet, hogy megint el kellene kezdenem szedni a PreMenst.