Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Moha13
2014-10-02 07:49:13

popi
Én eleve nem értem, azért, mert megébredtél, miért kellett megmérni fél 5kor is a hődet? Minden nap ugyanakkor mérj, és ennyi.
indhra
2014-10-02 07:16:43

popi, én sokszor felébredek hajnalban (4-5 körül), de utána visszaalszom, majd amikor reggel csörög az ébresztő (6 után), akkor mérem csak a hőmet. lehet hogy nem jó így, de én így szoktam :)
kívancsi vagyok én is a többiek véleményére.
popi532
2014-10-02 07:12:10

Sziasztok.Ma fél 5 kor felébredtem de nem keltem ki az ágyból a hőm 36.5 volt viszont utána visszaaludtam és 6 kor keltem amikor is szoktam mindennap mérni a hőmet ekkor már 36.9 volt.MELYIKET ÍRJAM BE?
indhra
2014-10-02 07:11:38

Jó reggelt Lányok!
Ma reggel én is döbbenten néztem a lázmérőt... aztán meg a diagrammot, amikor felvezettem rá... és még azóta is csodálkozom...
vártam hogy na majd akkor ma a szokásos módon ugrik a hőm, és elkezdődik a luteális fázis, de a nagy francokat :(
ilyen fűrészfogas görbét még soha életemben nem produkáltam, és az okát sem tudom hogy miért ilyen :(
nagyon úgy néz ki hogy nem volt ovum, és ha az előző hónapokból indulok ki, a 12-13 napon már meg kellett volna történnie, de így sanszos hogy nem lesz ebből semmi :(

de nem is ez zavar a legjobban, de félek hogy a dokim megint elzavar vizsgálatok nélkül :(
Moha13
2014-10-02 07:05:52

Szívesen a receptet. :)
Én most 50 dkg lisztből csináltam, és ebből 40 dkg fehér tönkölyliszt volt, 10 dkg pedig teljes kiőrlésű tönkölyliszt. Így sokkal jobban tetszett az állaga, jobb volt vele dolgozni is, mert nem ragadt annyira, viszont az ízén semmit sem változtatott a dolog, és így több benne a vitamin. :)
Ja, az 50 dkg liszthez így kicsit több tej kell, nekem 2 dl elég volt, élesztő is kb. 4 dkg ment bele a 3 helyett.
KLANITA
2014-10-02 06:00:36

Jó reggelt!
Hát nem állok valami fényesen görbe ügyileg! Szerintem már nem lesz ovum!
Holnap megyek dokihoz, reménykedem hogy nem mond rossz híreket!

Moha
Jó a lángos recepet, még nem süttötem soha!
Amicsek
2014-10-02 04:44:28

Sziasztok! Nèzzètek milyen èrdekes,tegnapelött 30-án lesett a hőm,majd fel,de akkor már azt az alacsonyat üres karikával jelölte,ma ugyancsak ugyanazt az alacsonyat mèrtem,így vissza állította az üres karikát simára...Mostmár elhiszi,h jól mèrt eredmèny volt az az alacsony is? amùgy normális,hogy ovu elött így ugrándozik a hőm? Remèlhetőleg ettől mèg lesz ovu.
szilvita
2014-10-01 22:19:39

Moha, ez isteni lehet, köszönjük szépen!
Viktória4
2014-10-01 22:14:49

Húúú Moha,ez nagyon jól hangzik!
Ki fogom próbálni!
Köszi,nagyon aranyos vagy!
Moha13
2014-10-01 22:00:48

Finom töltött lángos recept:

40 dkg liszt
1 nagy vagy 2 kisebb krumpli
1-1,5 dl tej
3 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
1 teáskanál só

A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, megfőzzük, összetörjük, amíg fő, a langyos tejben elkeverjük a kanál cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A kimért liszthez hozzáadjuk a még meleg (de már nem forró) krumplit és az élesztős tejet, a kiskanál sót, az egészet összegyúrjuk, amíg el nem válik a tál falától, és szép sima. Akkor cipót formázunk belőle, meglisztezzük, konyharuhával betakarjuk és eltesszük aludni (én be szoktam takargatni egy takaróba is:)). Kb. fél óra alatt szépen megkel a duplájára.
A töltelék:
1 nagy hagymát
összekockázok, és olajon üvegesre pirítom, hozzáadom a
1/2 kg. darált húst (pulykamell),
kicsit megsütögetem, amíg egységes színe lesz a húsnak, hozzáadom a
felkockázott gombát (1/2 kg)
felaprított friss petrezselymet (egy csokor)
2-3 gerezd fokhagymát
sót,
borsot,
kis vajat.

A tésztából kis darabokat vágok, ezeket kinyújtom tenyérnyire, egyik felébe rakok a töltelékből, a másikat ráhajtom, a széleit lenyomkodom, és bő olajban megsütöm mindkét felét. Ja, újabban reszelt sajtot is rakok bele. :)

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!