Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Így akkor hétfőn telefon a Kaáliba (remélem kapok időpontot október végére - november elejére), mensi után pedig bejelentkezem a dokimhoz. És indul a mandula! Most egy kicsit felvillanyozódtam, márpedig akkor is lesz babám és kész!:)
indhra
2014-10-02 15:01:10
Neked is köszönöm Zonett! Csak most olvastam, hogy te is hasonló cipőben jársz.
Félelmetes ez, hogy az ember bármit vállal, bármit megtenne, bárhová elmenne, és szó szerint le van fojtva.
32 évesen, másfél év hercehurca után talán már érthető lenne, hogy nincs túl sok időm és kedvem malmozni, miközben lehet hogy csak egy bagatell dolog miatt nem jön a baba, amit simán lehetne orvosolni, ha egyáltalán rám nézne valaki.. :(
indhra
2014-10-02 14:55:02
atthemoment, nagyon szépen köszönöm a tájékoztatást!
Közben kiderítettem, hogy nálunk miskolcon is működik Kaáli Intézet.
Hétvégén a férjemmel megbeszéljük + még azért utánaolvasok a témában, és hétfőn bejelentkezem, mert állítólag néha csak több hétre előre tudnak időpontot adni.
Zonett
2014-10-02 14:36:51
Jaj, az lemaradt, hogy a program persze behúzta az ovumat, pedig akkor még menstruációm volt, na mindegy... A múlt hónapban is ezt csinálta, aztán pár napnyi adatbevitel után áthelyezte, majd a vége felé újra rossz helyre kalkulálta (26.ciklus napra)holott UH szerint a 22.napon volt peteérésem. 34 napos volt a ciklusom.
Zonett
2014-10-02 14:34:50
Indhra
Én is hasonlóképpen jártam a nőgyógyászomnál, ő sem nagyon mutat hajlandóságot, hogy hormonvizsgálatra küldjön, pedig több oldalon szintén javasolt egy alap hormonvizsgálat babatervezés előtt. Legközelebb a következő vérzés után megyek hozzá görbe elemzés ügyben (bevallom, jobban örülnék, ha + teszt miatt kellene mennem :) ) és utoljára neki futok a kérdésnek és rámenős leszek. Az alábbi linken találtam babaváró csomagot hormonvizsgálattal.
http://centrumlab.hu/uploads/files/babavaro-verveteli-csomag.pdf
erdibetty
2014-10-02 14:23:07
Sziasztok lányok. Bocsànat hogy csak ìgy közétek vágok, de most kaptam meg a hormon eredményeket.
LH 5,86. Ref2.12-10.89
FSH 10.17 ref 3.85-8.78
Prolaktin 193.6 ref 70.8-566.5
Progeszteron 1.6 ref 0.98-4.83
Szerintem az FSH magas, erre írtak valahol, hogy IR okozhatja.meg ugye a magas tSHt is.
A Progeszteron pedig alacsonynak talàlom.
Vélemények???? Volt már valamelyikőtöknek magas FSHja???
Amúgy ma vagyok az ovu előtti napon, a hőm nem esett le, de az ovu tesztem már egyértelműen pozitív volt ma reggel.
atthemoment
2014-10-02 13:38:09
Indhra
Én pécsi vagyok. Itt így működik:
-telefonálsz a Meddőségi Központba időpontot kérni, már telefonon megmondják neked az időpontjaid
-3. napi vvétel hormonsor és alap immun
-12. napi uh
-21. napi vérvétel
-aztán egy időpont spermavizsgálatra
-spermavizsgálat délutánjára konzultációs idő a nőgyógyásszal az eredményekről és a továbbiakról
Mindezt tb-re kérés nélkül ezt alapban így csinálják. Egy épületen belül zajlik minden, külön műtővel stb. Nem kell rohangálni andrológus, pszichológus, endokrinológus vagy bárki más után. A nőgyógyász utal mindenkihez. Külön meddőségi team van. Nagyon segítőkészek és színvonalas minden.
Járnak le BP-ről is.
indhra
2014-10-02 13:29:58
Lányok, nálatok hogyan kezdődtek a vizsgálatok? Először a nőgyógyásszal beszéltétek meg hogy mik a lépések, vagy saját magatok intéztétek pl. fizetős egészségügyi szolgáltatónál?
Bocsi, ha hülyeségnek tűnik a kérdésem, de már több magándokinál is jártam az elmúlt másfél évben, ráadásul a mostanival nagyon megvagyok elégedve, de engem soha sehová nem küldött el egyik sem, sőt, inkább lebeszéltek róla :/
Most hallottam a barátnőmtől, hogy a helyi fizetős egészségmegőrző centrumban van ilyen lehetőség hogy gyermekvállalás előtti vizsgálat - csomagot lehet "venni". Kb. 30 000 Ft, és csinálnak vér-, vizelet-, hormon-, nőgyógyászati stb. vizsgálatokat. (ugyanitt van hasonló csomag férfiaknak is)
Szerintetek jó ötlet lenne? Vagy van ennek TB-s útja is?
plumeria14
2014-10-02 09:56:17
szikszaizsu,
megkérdezhetem, hogy honnan tudod ezt ilyen biztosan? Voltál ultrahangon és követtétek a peteérést?