Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
plumeria14
2014-10-07 18:16:02
 
maximail,
én a múltkor csak kíváncsiságból néztem utána, mert Sági Szilárdáknak ott sikerült...aztán rákerestem fórumokon is és azt olvastam, hogy mindennel együtt 1,8-2 millió körül van ott a nem támogatott lombik...nekem eszem ágában sincs odamenni (nem tudom, hogy a Vereczkey sztoriról tudsz-e), tényleg csak kíváncsiságból jártam utána...én a Forgácsra tettem le a voksomat :)
Egyébként most keresgélek JÓ vitaminokat és eszembe jutott a mai összeesküvős elmélet...a legtöbb reklámozott vitamin ló....szt se ér, mert alig van benne hatóanyag, de a reklámokkal eladják jó drágán....
maximail
2014-10-07 17:50:40
 
Plum!

Amit írsz a Versys-ről, arról hallottam én is. Néztem is annak idején, de valamiért nekem az a klinika nem szimpi. Nem tudom, miért, de valahogy nem bízom benne, pedig csak a neten láttam.
Amúgy fura, mert több helyen azt hallottam, hogy betiltották ezt a fajta genetikai vizsgálatot, ugyanakkor az árlistájukon fent van. 360 ezer forint. És ezt nyilván csak akkor lehet, ha ott csináltatod magán úton a lombikot, ami olyan 600 ezer körül van, plusz 60 és 100 között még az, ha szeretnéd, 5-7 napig fejlesszék az embriót mielőtt beültetik. Szóval elég drága, és itt már azért nekem is csenget a Moha-féle összeesküvés elméletet jelző csengőm... :-S
plumeria14
2014-10-07 15:59:45
 
maximail,
ebben a hónapban nekem is egy „teher” esett le a vállamról, mivel tegnap elkezdtem az utolsó inszemre való felkészülést…Utána nekünk is a lombik (?) jön, így az időzítéssel kapcsolatban akkor is leveszik rólam a terhet. Igazad van abban, hogy valahogy ennek is megvan a maga varázsa!

Moha,
az, hogy ennyi párnak küzdenie kell a babáért, színtiszta üzlet, ezért sem adnak bele apait-anyait a dokik…pont leszarják, hogy mi a bajod, mert egy idő után (sajnos) sok mindenki eljut az inszemig, lombikig…ki előbb, ki utóbb.
Persze, régen is volt stressz, de akkor az emberek tudtak tervezni…manapság az, hogy valakinek van munkája csak arra az adott napra vonatkozik, mert sosem tudhatjuk, hogy mit hoz a holnap.
Maximailnak igaza van abban, hogy akkor, amikor az a cél, hogy ne essünk teherbe, akkor nem érdekel bennünket és persze senki nem is hívja fel arra a figyelmet, hogy a „tüneti kezelésért” később milyen árat kell fizetnünk. Ez sajnos csak akkor derül ki, amikor 1-2 és mittudomén hány év próbálkozás után sem jön a baba. Merthogy mindennek van következménye, amire sajnos senki nem hívta fel a figyelmünket!

atthemoment,
azért az nem teljesen igaz, hogy lombiknál csak fognak egy spermiumot, mert jó esetben bőven lehet miből válogatni…és ha a 5. nap ültetik csak vissza, akkor addig lehet látni, hogy minden rendben zajlik-e. Ha jól tudom, akkor csak a Versysben van minden kromoszómára kiterjedő genetikai vizsgálat beültetés előtt, a többi helyen csak 3 kromoszómát vizsgálnak. Nem értem, ha van erre lehetőség, akkor azt miért nem tudják mindenhol alkalmazni?
Nagyon sok párnak született már lombikkal egészséges babája, én személy szerint úgy gondolom, hogy Czeizel bácsi ezt egy kicsit túlmisztifikálja.
Megkérdezhetem, hogy ti mióta vagytok együtt?

jniki,
azt se felejtsük el, hogy lehet, hogy egy pár esetében csak azért nem jön össze természetes úton, mert a sperma nem tud áthatolni a petesejt megvastagodott burkán, de a lombikkal ez is megoldható.
jniki82
2014-10-07 14:54:41
 
Olvasom az eszmefuttatásaitokat és érdekesek!
Moha lehet igazad van, lehet direkt csinálják ez velünk valahogyan.
A kor problémára csak annyit, hogy persze kitolódik.Hova vállalna 22-23 évesen gyereket egy fiatal, amiko lehet még stabil kapcsolata sincs, 2 valószínű még tanúl, keresi helyét a világban.
Én itt vagyok 32 évesen és még mindig nem tartotok ott, hogy elégedett lennék.Nincs egy normális munkám pedig tanultam és pont a tanulás miatt tartok ott ahol most tartok.Lehet gimi után ha azt mondom irány dolgozni akkor most 2-3 gyerekem.Mert nem alakúl ki az endometriózisom, fiatalabb a szervezetem és nem eszek meg annyi mérget.
De ezen kár rágodnom az időt nem tudom visszafordítani.

atthemoment,
a lombikkal kapcsolatban én is valahogy így vagyok.Nem biztos, hogy belevágok, ha nem jön össze természetesen.
Egyszer az hallottam valahol, hogy a természet nem véletlenűl nem ad gyereket egyes pároknak.Tudom csúnyán hangzik ez így, de nagyon sokat gondolkodtam már rajta.lehet nem kellene erőltetnem ami nem megy magától.
atthemoment
2014-10-07 12:16:11
 
Mi nagyon szépen megbeszéltük ezeket a férjemmel. Szeretnénk nagyon kisbabát, de..de mi nem véletlen vagyunk együtt, hanem mert dolgunk van egymással és nagyon szeretjük egymást. Ha nem lehet kisbabánk természetes úton vagy max. inszemmel, akkor mi a lombikot nem vállaljuk, nem lesz gyermekünk. Akkor utazgatni fogunk és más a mi közös utunk. Higgyétek el nem vagyunk lelketlenek, nagyon szeretnénk és mindent meg is teszünk, de magunkat és a kapcsolatunkat is féltjük, óvjuk. Különösképp nem stresszel minket, hogy van-e peteérés vagy sem az együttlétek végett. Mi szinte minden nap összebújjunk, 1-1 nap marad ki. De volt már olyan, hogy ez pont a peteérés napja volt. Peteérés előtti napi együttlétből is megfogan, ha meg kell neki. A tesztelgetésen mindig sokat görcsölök meg minden máson az életben, legalább ez a kedves közös tevékenység maradjon kedves nekünk:-) Fontos, hogy megmaradjon a meghittsége, az öröme.
Moha13
2014-10-07 12:04:59
 
http://magyarnarancs.hu/tudomany/meddoseg_magyarorszagon_-_szerelem_a_naptar_utan-69476

Nem mai cikk, jó pár éves, de gondolom, azóta sem a javulás irányába mozdulhatott el a dolog.
Moha13
2014-10-07 12:01:20
 
atthemoment
Hát igen...és akkor ott van ez az ebola-járvány. Tuti, hogy nem véletlenül robbant ki. Egyszerűen túl sokan vagyunk. És jó sok ember dolgozik azon, hogy megállítsa, visszaszorítsa a Föld túlnépesedését.
Ezt a Czeizel videót én is láttam.

Annyira elegem van, hogy egyszerűen nem tudom, kire bízzam rá magamat, kiben bízhatok, mert az jön le, hogy senkiben. A meddőségi központok meg...ááááááááááá...semmi érdekük, hogy összejöjjön egy lombik, hát támogatást kapnak minden egyes után, és ha egy pár kimerített az TB-s számot, és még mindig akar gyereket és mindenre hajlandó, akkor meg dől a lé...
Nem tudom, egyszerűen el vagyok veszve. Nem tudom, hogy kit mi motivál...és az az érzésem, hogy senkit sem az, hogy nekem gyerekem szülessen. Tehát csak magamban bízhatok, de önmagamon meg nem biztos, hogy tudok segíteni...na meg a természetben, de úgy tűnik, ő volt az első, aki elpártolt mellőlem ennek az egésznek a legelején...
Most mondhatjátok, hogy negatív vagyok. És tényleg az vagyok...de lehet, hogy csak realista? :X
atthemoment
2014-10-07 11:51:27
 
Egyébként ma reggel néztem egy videot a Czeizel Endréről, aki azt mondta csak nagyon óvatosan lombikozzunk, mert azért az veszélyes. Mert a természet azért elintézi amit kell és nem véletlen, hogy sok millió sperma találkozik a legtökéletesebb petesejttel. És csak a legjobb sperma tudja megtermékenyíteni. Ezzel szemben a lombiknál az orvos fog egy spermiumot és arról nem tudni jó lesz-e. Azt mondta sokkal nagyobb a lombiknál a rendellenesség kockázata.
atthemoment
2014-10-07 11:48:12
 
Moha

Volt már amiben nem értettünk egyet(Lenkei:-)nade ez a téma az én kedvenc témám:-) Tudatos itt már minden. Tudatosan teszik ezt velünk. Körülvesz minket ez az egész. Szennyezik a levegőt, a vizet, itt vannak a mesterséges vírusok, a háború...mindegy csak ne legyünk túl sokan...és persze a legegyszerűbb fogyasztani a népet, ha kevesen születnek eleve..utálom a gyógyszereket, utálom, hogy hülyének néznek..manipulálnak minket folyamatosan és csak nagyon tudatos ellen- munkával lehet máshogy élni és tenni ezek ellen.
Moha13
2014-10-07 11:43:55
 
maximail
Igen, nyilván benne van az életkori tényező is, meg a stressz, meg egyebek...na de csak az életkoron múlna ez az év 7-8000 lombik, meg a jelenlegi 20%-os meddőségi arány Magyarországon?
Mert stressz régen is volt, sőt, szegények voltak, háborúk voltak, mindenféle volt, és mégsem volt ennyi gond ezzel.
Szerintem itt valahogyan mesterségesen befolyásolják ezt a dolgot, még pluszba a nem túl előnyös életkori kitolódáshoz, meg egyebekhez...
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!